URL Κρίση Google ΑΠΙΣΤΙΑ Κύπρος: Για αδικαιολόγητες μειώσεις μισθών κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις

ΑΠΙΣΤΙΑ Προειδοποίησαν ΑΠΙΣΤΙΑ Δρ. Θάνος Ασκητής – Η απιστία στη σχέση του ζευγαριού με απεργιακά και άλλα ΑΠΙΣΤΙΑ Ποιοι λόγοι οδηγούν τις γυναίκες στην απιστία μέτρα σε ΑΠΙΣΤΙΑ 10 πράγματα που δεν πρέπει να ΑΠΙΣΤΙΑ κάνεις μετά την απιστία του συντρόφου σου περίπτωση που ΑΠΙΣΤΙΑ 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά την απιστία του συντρόφου σου ντετεκτιβ θεσσαλονικη ΑΠΙΣΤΙΑ Γιατί οι Άνθρωποι Οδηγούνται στην Απιστία; τιμες οι αρχές των ΑΠΙΣΤΙΑ Δρ. Θάνος ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ασκητής – Η απιστία στη σχέση Γραφειο ντετεκτιβ του ζευγαριού βάσεων εφαρμόσουν τις αποκοπές μισθών….”

Κύπρος: Για αδικαιολόγητες μειώσεις μισθών κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις ΑΠΙΣΤΙΑ

Προειδοποίησαν με απεργιακά και άλλα μέτρα σε περίπτωση που οι αρχές των βάσεων εφαρμόσουν τις αποκοπές μισθών.

Οι Κύπριοι εργαζόμενοι στις βρετανικές βάσεις της Μεγαλονήσου καταγγέλλουν ότι οι αρχές των βάσεων ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους αποκοπές μισθών, όπως αυτές αποφασίστηκαν για τη δημόσια υπηρεσία στην Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο να αποκομίσουν τα οφέλη για λογαριασμό τους, την ώρα που η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Προειδοποίησαν με απεργιακά και άλλα μέτρα σε περίπτωση που οι αρχές των Βάσεων εφαρμόσουν τις αποκοπές μισθών

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στις βρετανικές βάσεις συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής την Τρίτη στον οποίο έθεσε στο ζήτημα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι Βρετανοί από το 2006 εφαρμόζουν μέτρα οικονομικής λιτότητας, επειδή η Αγγλία βρισκόταν υπό καθεστώς οικονομικής κρίσης, Από το 2012 που εφαρμόστηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία τα μέτρα λιτότητας στον ιδιωτικό τομέα,  οι εργαζόμενοι στις βάσεις συνεισφέρουν, καθώς οι Βρετανοί έχουν πάρει εξαίρεση από την συνεισφορά ως Κύπριοι εργοδότες.

ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΠΙΣΤΙΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΑΠΙΣΤΙΑ Δρ. Θάνος Ασκητής – Η απιστία στη σχέση του ζευγαριού

source: http://www.protothema.gr/greece/article/327719/kupros-gia-adikaiologites-meioseis-misthon-kanoun-logo-oi-ergazomenoi-stis-vretanikes-vaseis/
ΑΠΙΣΤΙΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *