mail διαβήτη γυμναστήριο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ένα γονίδιο ευθύνεται για τα κιλά σας

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το να περνάτε ώρες μέσα σε ένα γυμναστήριο, προσπαθώντας να κάψετε όσο περισσότερες θερμίδες μπορείτε ίσως να είναι……

Ένα γονίδιο ευθύνεται για τα κιλά σας ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δε φταίτε εσείς αν δεν πέφ ΤΕΙ η ζυγαριά

Το να περνάτε ώρες μέσα σε ένα γυμναστήριο, προσπαθώντας να κάψετε όσο περισσότερες θερμίδες μπορείτε ίσως να είναι… μάταιος κόπος… αν «κουβαλάτε» μέσα σας τα λάθος γονίδια!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι εννιά στους 10 υπέρβαρους ανθρώπους, είναι παχείς εξαιτίας των γονιδίων τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το «γονίδιο του πάχους» είναι τόσο ισχυρό, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ που όταν μεταλλάσσεται κάνει τα ποντίκια έως και δύο φορές πιο παχιά, καθώς επίσης και διαβητικά!

Μην τα βάζετε λοιπόν με τη ζυγαριά σας, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; αλλά με το γονίδιο CEP19!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης και τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι όταν λειτουργεί φυσιολογικά, κάνει τους ανθρώπους να παραμένουν λεπτοί.

Όταν όμως παρουσιαστεί κάποια μετάλλαξη, τότε προκαλεί αύξηση της όρεξης με αποτέλεσμα να… καταλήγει κανείς παχύσαρκος!

«Μελετώντας μόνο μια οικογένεια παχύσαρκων ανθρώπων καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε το συγκεκριμένο γονίδιο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το οποίο υπάρχει όχι μόνο στους ανθρώπους και τα ποντίκια, αλλά και στους πιο απλούς μονοκυτταρικούς οργανισμούς» ανέφερε στη Daily Mail ο γενετιστής Dr John Martignetti, από το ιατρικό κέντρο Ziv στο Ισραήλ.

«Η Φύση φαίνεται ότι θεωρεί αυτό το γονίδιο τόσο σημαντικό, που διατήρησε τη δομή του για πάνω από 700 εκατομμύρια χρόνια» πρόσθεσε.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να βρουν θεραπείες για να «αναβιώσουν» το γονίδιο αυτό σε ανθρώπους που κινδυνεύουν από παχυσαρκία, θα μπορούσαν να τη θεραπεύσουν μέχρι και να αποτρέψουν την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

«Η παχυσαρκία έχει γίνει πια παγκόσμια επιδημία και επηρεάζει σχεδόν όλους τους τομείς της υγείας του ανθρώπου: από καρδιακές παθήσεις μέχρι και καρκίνο, ενώ παίζει ρόλο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτρέψιμου θανάτου. Τα επίπεδα της παχυσαρκίας αυξάνονται δραματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, κι αν πρόκειται να κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα την ιατρική της βάση» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymailΦαίνεστε νεότεροι; Θα ζήσετε περισσότερο!

Δανοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι από την εμφάνιση και μόνο μπορούν να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής, μετά από έρευνα 387 ζευγαριών διδύμων. Οι ερευνητές ζήτησαν από νοσοκόμες και εκπαιδευόμενους γιατρούς να μαντέψουν την ηλικία δείχνοντάς τους τις φωτογραφίες των διδύμων.

Όσοι αξιολογήθηκαν ως νεότεροι σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία ζούσαν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τα αδέρφια τους που φαινόντουσαν μεγαλύτεροι.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, διαπιστώνει ότι υπάρχει βιολογική εξήγηση στα αποτελέσματά τους.

Τα τελομερή, τα οποία δείχνουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται, συνδέονται επίσης με το πόσο νέο δείχνει ένα άτομο. Τα τελομερή μικρού μήκους υποδηλώνει πιο γρήγορη γήρανση και συνδέεται με ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών.

Στην έρευνα, οι άνθρωποι που φαινόντουσαν πιο νέοι είχαν μακρύτερα τελομερή. Όλοι οι δίδυμοι φωτογραφήθηκαν τις δεκαετίες του 70, του 80 και του 90.

Ο επικεφαλής της έρευνας, η οποία διήρκεσε επτά έτη, καθηγητής Kaare Christensen από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, διαπίστωσε πως όσο μεγαλύτερη φαινόταν η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα δίδυμα αδέρφια, τόσο πιο πιθανό ήταν να φύγει από τη ζωή πρώτα ο μεγαλύτερος αδερφός. Η ηλικία, το φύλο και το επαγγελματικό background δεν φάνηκε να επηρεάζουν τα συμπεράσματα της έρευνας.

Ο βρετανός καθηγητής Tim Spector που έκανε τη δική του έρευνα πάνω στα δίδυμα αδέρφια δήλωσε: «Βρήκαμε και αυτό στην έρευνά μας. Είναι πιθανό, ένας συνδυασμός γονιδίων μαζί με το περιβάλλον να παίζουν σημαντικό ρόλο» και πρόσθεσε: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Αν ένας ασθενής φαίνεται μεγαλύτερος από την ηλικία του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τότε ίσως θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/612166/ena-gonidio-euthunetai-gia-ta-kila-sas/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *