iOS μετοχές εταιρείες διεκδικηση αναδρομικων Πέντε εκατ. δολάρια σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες «έριξε» ο Σόρος

Δικηγοροι εργατολογοι βολου http://sevastikarakosta.gr/ATHENS-000001-viografiko-simioma-.html. διεκδικηση αναδρομικων Πρόκειται για διεκδίκηση αναδρομικών και δώρων τις Dryships Inc, διεκδικηση αναδρομικων Navios Maritime Partners, διεκδικηση περικοπων συνταξεων Diana Shipping, διεκδικηση αναδρομικων συνταξιουχων Safe Bulkers, διεκδικηση περικοπων συνταξεων αιτηση για διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων δικηγοροι βολοσ Baltic Trading

…”

Πέντε εκατ. δολάρια σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες «έριξε» ο Σόρος διεκδικηση αναδρομικων

Πρόκειται για τις Dryships Inc, Navios Maritime Partners, Diana Shipping, Safe Bulkers, Baltic Trading

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, «ψηφίζει» Ελλάδα, καθώς το γ’ τρίμηνο του 2013 «έριξε» αρκετό χρήμα σε πέντε ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα συναλλαγών του Soros Fund Management για το γ’ τρίμηνο του 2013, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπ Τεμβρίου, ο Σόρος επένδυσε πέντε εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα.

Ειδικότερα στις κορυφαίες επιλογές του επενδυτή βρέθηκαν οι εξής ελληνικές εταιρείες: Dryships Inc: Επένδυση ύψους 2 εκατ. δολαρίων, Diana Shipping: Τίτλοι αξίας σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων, Navios Maritime Partners: Απέκτησε τίτλους αξίας 784.704 δολαρίων, Navios Maritime Holdings: Μετοχές αξίας 400 χιλ. δολαρίων, Baltic Trading: Μετοχές αξίας 575 χιλ. δολαρίων και Safe Bulkers: Αγόρασε μετοχές αξίας 140 χιλ. δολαρίων. 

διεκδικηση αναδρομικων διεκδικηση αναδρομικων Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

διεκδικηση αναδρομικων

source: http://www.protothema.gr/economy/article/329292/pede-ekat-dolaria-se-ellinikes-nautiliakes-etaireies-erixe-o-soros/
διεκδικηση αναδρομικων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *