Google Παπανδρέου υπουργός κατασκευή eshop Βολος Γ. Παπανδρέου: Θέλω να δω την Τουρκία να προχωρά τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος κατασκευη eshop «Κάποιες κατασκευη eshop φορές οι πολιτικοί επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον, κατασκευη eshop αντί να συνεργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα. Παίζουν το παιχνίδι του εθνικισμού, κατασκευη eshop του σεκταρισμού, κατασκευη eshop παίζουν πάνω στις θρησκευτικές διαφορές, κατασκευη eshop στο λαϊκισμό», κατασκευη eshop δήλωσε σύμφωνα με τη…”

Γ. Παπανδρέου: Θέλω να δω την Τουρκία να προχωρά τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ κατασκευή eshop Βολος

«Κάποιες φορές οι πολιτικοί επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον, αντί να συνεργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα. Παίζουν το παιχνίδι του εθνικισμού, του σεκταρισμού, παίζουν πάνω στις θρησκευτικές διαφορές, στο λαϊκισμό», δήλωσε σύμφωνα με τη Hurriyet

Μετά την επιτυχή εμφύτευση δέντρου στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, το οποίο δήλωσε ότι συμβολίζει τη δύναμη των ΕλλάδαΕλλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε δηλώσεις σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρει στη Hurriyet ο δημοσιογράφος, Χουσείν Χαγιατσεβέ, με αφορμή την οικολογική δράση στο πάρκο που έγινε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και την τουρκική Αστυνομία, ο Παπανδρέου δήλωσε ότι τα κινήματα που δραστηριοποιούνται, όπως αυτό που αγωνίστηκε για το πάρκο Γκεζί, αποτελούν τμήμα της Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία είναι μία καινοτομία που εξασφαλίζει τη διανομή της εξουσίας, διότι η συγκέντρωση της εξουσίας μπορεί μοναχά να στερήσει την κοινωνία από τη συλλογική φαντασία, δηλαδή, κάποιος μπορεί να αποφασίζει για εσάς. Το βαθύ νόημα της Δημοκρατίας δεν είναι να δοθεί η εξουσία σε κάποιον, αλλά να συμμετέχουν όλοι», είπε σε ομάδα δημοσιογράφων.

Τόνισε, δε, ότι κινήματα όπως αυτό που δραστηριοποιήθηκε για τη διατήρηση του πάρκου Γκεζί την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προγραμμάτιζε την καταστροφή του για την ανοικοδόμηση εμπορικού κέντρου, είναι σημαντικά.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες φωνές να ακουστούν. Και αυτό αποτελεί μέρος της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Όταν ερωτήθηκε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην ευρώπη, απάντησε ότι οι πολιτικοί επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, χωρίς να συνεργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων.

«Κάποιες φορές οι πολιτικοί επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, αντί να συνεργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα. Παίζουν το παιχνίδι του εθνικισμού, του σεκταρισμού, παίζουν πάνω στις θρησκευτικές διαφορές, στο λαϊκισμό», δήλωσε, σύμφωνα με την τουρκική Εφημερίδα.

Αντιθέτως, είπε, ότι οι πολιτικοί θα έπρεπε να συνεργαστούν, καθώς και να συνεργαστούν και η Γερμανία, με την Ελλάδα και την Ιταλία για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα.

Αλλά, οι πολιτικοί, σύμφωνα με τον Παπανδρέου λένε: «Όχι, όχι, το πρόβλημα είναι οι Τεμπέληδες Έλληνες», καθώς αυτό ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις να στρέψουν την κοινωνία στο παρελθόν.

«Υπάρχουν πιο πολύπλοκα προβλήματα, ενώ ο εθνικισμός είναι εύκολος. Όμως, δεν είναι λογικό, δεν επιλύει προβλήματα. Πρέπει να συνεργαστούμε», επισήμανε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ευρώπη θα μπορούσε να δώσει ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να δουλέψει πάνω στις βασικές αξίες.

Πάνω στο ευρωπαϊκό ζήτημα, ο πρώην πρωθυπουργός, ερωτηθείς για τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε: «Πρώτα από όλα, θέλω να δω η Τουρκία να προχωρά τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ», τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία του λόγου στη χώρα. Παρόλα αυτά, εξήγησε πως αυτά τα δικαιώματα δεν αφορούν μοναχά στην Τουρκία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος, χαρακτηρίζοντάς την«ελληνοκυπριακή διοίκηση».

κατασκευή eshop Βολος κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.protothema.gr/politics/article/328031/g-papandreou-thelo-na-do-tin-tourkia-na-prohora-ti-diadikasia-edaxis-tis-stin-ee/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *