ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Ένα χημικό «σύννεφο» χρησιμοποιούν οι ενήλικες ψαλίδες για να προστατευθούν από όσους τις απειλούν. Ομάδα Γερμανών επιστημόνων ανακάλυψαν πως κάποιες εκκρίσεις των εντόμων αυτών έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και… φονικές ιδιότητες!…

Έντομα εκκρίνουν «χημικό σύννεφο» για να προστατευθούν ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Οι πολυτάλαντες… ψαλίδες και ο αμυντικός μηχανισμός τους

Ένα χημικό «σύννεφο» χρησιμοποιούν οι ενήλικες ψαλίδες για να προστατευθούν από όσους τις απειλούν. Ομάδα Γερμανών επιστημόνων ανακάλυψαν πως κάποιες εκκρίσεις των εντόμων αυτών έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και… φονικές ιδιότητες!

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Insect Physiology, επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα ανακάλυψε και μια ουσία που εντοπίζεται στα έντομα και δεν ήταν προηγουμένως γνωστή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι εκκρίσεις της ψαλίδας είναι πολυλειτουργικές και εξυπηρετούν ταυτόχρονα την απώθηση θηρευτών και την προστασία από ασθένειες. Το έντομο είναι γνωστό πως αμύνεται με τις δαγκάνες σαν τανάλια ή ψαλίδα που διαθέ ΤΕΙ– εξ ου και το όνομά του- αλλά και με την έκκριση μιας «αμυντικής» ουσίας.

Είναι όμως πολύ λίγα γνωστά για την ουσία αυτή, σημειώνει το BBC.

«Μόνο δύο μελέτες έχουν γίνει για τις εκκρίσεις της ψαλίδας από τη δεκαετία του 1960, μία σχετικά με τη χημική σύστασή τους και μία σχετικά με τη συμπεριφορά του εντόμου», ηλιακοί θερμοσίφωνες compact τόνισε η Tin ΓερμανίαΓερμανίας.

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, ηλιακοι θερμοσιφωνες κλειστου κυκλωματος καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Κενού κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, service ηλιακου θερμοσιφωνα για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο

Η Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, επιλεκτικοσ ηλιακοσ συλλεκτησ σύμφωνα με το BBC.

Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).

Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.

Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.

Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, ηλιακοι θερμοσιφωνες επιδοτηση Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».

Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».

Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/614585/edoma-ekkrinoun-himiko-sunnefo-gia-na-prostateuthoun/
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ…