ψυχολόγο Παιδεία Λάρισα ΒΟΛΟΣ Έρχεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας

ΒΟΛΟΣ Σχολή Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας επιθυμεί να δημιουργήσει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, Επιτροπή σύμφωνα με……

Έρχεται Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας ΒΟΛΟΣ Πρόταση από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος προς τα υπουργεία υγείας-Παιδείας

Σχολή Τελετών Επαγγελμάτων Κηδείας επιθυμεί να δημιουργήσει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%86%CE%B7%C ΛάρισαΛάρισας και γι αυτό το θέμα προβλέπεται συνάντηση με τους αρμόδιους των Υπουργείων Παιδείας και υγείας.

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών κ. Παναγιώτου ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει «να υπάρχουν στο χώρο αυτό μόνο άνθρωποι που μπορούν να κάνουν με τον απαραίτητο επαγγελματισμό τη δουλειά τους, ΑΓΕΤ σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πόνου».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι η πρόταση έχει προωθηθεί στα υπουργεία Παιδείας και υγείας ενώ οι επαγγελματίες του χώρου ευελπιστούν να λειτουργήσει ως ειδικότητα σε κάποιο ΙΕΚ και γι’ αυτό το λόγο έχουν εκπονήσει αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα που πρέπει να διδάσκονται καθώς και την πιστοποίηση όσων αποφοιτήσουν.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα διδάσκονται, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας των ιδιοκτητών γραφείων τελετών στην Εφημερίδα «Ελευθερία», zagorin είναι τα ακόλουθα:

1.Ανατομία

2.Δίκαιο ταφής

3.Ψυχολογία

4.Βιολογία

5. ιστορία κηδείας

6.Κοινωνιολογία κηδείας

7.Λογιστικά

8. Κανόνες υγιεινής

9. σκηνοθεσία και πρακτικές

10. Συμβουλευτική δύναμη κ.α.

Με βάση τα μαθήματα που προτείνονται αναμένεται να διδάξουν στη σχολή ψυχολόγοι, Θεσσαλία κοινωνιολόγοι, Φιλοζωική βιολόγοι κ.α. Όσοι φοιτήσουν στη σχολή θα πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες ειδικότητες των ΙΕΚ και ακολούθως θα εξασκούν το επάγγελμά τους.

Η δημιουργία Σχολής Τελετών Επαγγελματικών Κηδείας θα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον εν λόγω χώρο που έως τώρα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί εκδίδοντας απλά μια άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου στην Εφημερίδα υπάρχουν άτομα που δεν δείχνουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό και γι αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκπαιδευτούν «ώστε να ανταποκριθούν τα μέγιστα σε αυτή τη δύσκολη και ιερή στιγμή».

Καλόγηρος Βασίλειος

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Εκπαιδευτικό… μανιφέστο Ρεπούση με «ουδετερόθρησκα» σχολεία

“Νεκρή” η αρχαία ελληνική γλώσσα, δεν προσφέρει τίποτε η διδασκαλία της, επιμένει η βουλευτής – Υποστηρίζει ότι έγινε στόχος γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα και δεν “κλείνει” το μάτι στους Μητροπολίτες

Το εκπαιδευτικό της μανιφέστο παρουσίασε η κυρία Μαρία Ρεπούση στην Βουλή επισημαίνοντας την ανάγκη να ξαναγραφεί η ιστορία ώστε να αποφορτιστεί από εθνικά στοιχεία και να δημιουργηθούν «ουδετερόθρησκα» σχολεία. Σημείωσε δε ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι «νεκρή», Επιτροπή δεν πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές καθώς δεν τους προσφέρει τίποτα.

Επιπροσθέτως, ΟΣΕ υποστήριξε ότι χαρακτηρίστηκε ως «εθνομηδενιστής» γιατί «τόλμησε» να πάει κόντρα στο ρεύμα ενώ άλλοι προτίμησαν να «κλείνουν το μάτι σε Μητροπολίτες και να επενδύουν σε εθνολαϊκισμούς».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος λέγοντας ότι «τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα. Τα Λατινικά είναι. Η αρχαία ελληνική συνεχίζει, μήλα μιλιέται, Μπουκώρος εξελίσσεται επί 3.000 χρόνια. Ακόμα και κορυφαίοι δημοτικιστές δίδασκαν την αρχαία ελληνική…».

Πιο αναλυτικά, η <a href="http://www.hellenicparliament.gr/Voulef<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα Γενικά και Τεχνικά Λύκεια στην Βουλή είπε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο «τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται υποχρεωτικά 11 στις 34 ώρες σε όλη την ομάδα προσανατολισμού για ανθρωπιστικές σπουδές. Η φυσική διδάσκεται 6 ώρες στις θετικές επιστήμες. Αυτό είναι ακραία αντίληψη της Πολιτείας και αποδεικνύει την προσήλωση που δίνει στην αρχαία ελληνική γραμματεία…».

Πρόσθεσε πως «νεκρές γλώσσες είναι όσες δεν ομιλούνται σήμερα στις κοινωνίες. Στις νεκρές γλώσσες ανήκουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικές. Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή; Να εξαιρέσει τα αρχαία από τις μη ομιλούμενες γλώσσες, επικαλούμενη την αρχή της συνέχειας;»

Πρό ΤΕΙνε πως η Πολιτεία πρέπει να επενδύσει στα μουσεία, στις τέχνες και τον πολιτισμό ενώ κάλεσε το κοινοβούλιο «να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες. Να μην επενδύουμε στον εθνολαϊκισμό εμποδίζοντας επιστημονικές μελέτες. Να μην κλείνουμε το μάτι σε Μητροπολίτες για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Υποστήριξε ότι το σχολείο πρέπει να είναι «ουδετερόθρησκο» και πρό ΤΕΙνε να γίνει μετάβαση από την «εθνική» ιστορία στην ευρωπαϊκή. ΒΟΛΟΣ Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Ειδικότερα η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ είπε απευθυνόμενη στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τίποτα» πρόσθεσε πως «το άγχος της κυβέρνησης είναι να αντιστοιχίσει το σχολείο με την αγορά εργασίας με τις σχέσεις εργασίας όμως να έχουν υποστεί δραματικές αλλαγές»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ είπε απευθυνόμενη στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «δεν μπορείτε να προγραμματίσετε τίποτα» πρόσθεσε πως «το άγχος της κυβέρνησης είναι να αντιστοιχίσει το σχολείο με την αγορά εργασίας με τις σχέσεις εργασίας όμως να έχουν υποστεί δραματικές αλλαγές».

Σημείωσε « είναι διαχρονικό γεγονός ότι σταδιακά έχει αποδιοργανωθεί η ικανότητα σκέψης των μαθητών και η κριτική τους ικανότητα. Παράγετε φτηνό και πλήρως χειραγωγημένο ανθρώπινο δυναμικό». Απευθυνόμενη δε στον ΣΥΡΙΖΑ είπε « Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε ότι εμπορευματοποιείται η παιδεία; Δεν είμαστε στην εποχή του 1789 κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε ότι θα τα ανατρέψετε όλα! Μόνο το ρετιρέ και την πρόσοψη της πολυκατοικίας  μπορεί να ρίξετε για να τα ξαναχτίσετε» και συμπλήρωσε «σε συνθήκες κρίσης η συστηματική προσπάθεια συκοφάντησης  της έννοιας  « ο λαός στην εξουσία» και της «ανατ ροπής» οδηγεί ένα μέρος του πληθυσμού στον συντηρητισμό».

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/635705/erhetai-sholi-epaggelmaton-kideias/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *