ψάρια κυβέρνηση νερό ΒΟΛΟΣ Αντιδράσεις συνταξιούχων ΙΚΑ

ΒΟΛΟΣ Για Συνδικάτο Μετάλλου τη διάθεση φαρμάκων από σούπερ μάρκετ

Θεσσαλία Την αντίδρασή Τσάμης του για καθηγήτρια τη διάθεση φαρμάκων σημαία από σούπερ μάρκετ, Κολυνδρίνη εκφράζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ ΒΟΛΟΣ κορονοϊός Μαγνησίας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι Μπασδάνης ανάμεσα Νότιο Πήλιο στα μπρόκολα και τα”

Αντιδράσεις συνταξιούχων ΙΚΑ ΒΟΛΟΣ

Αντιδράσεις συνταξιούχων ΙΚΑ

Για τη διάθεση φαρμάκων από σούπερ μάρκετ

Την αντίδρασή του για τη διάθεση φαρμάκων από σούπερ μάρκετ, εκφράζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ανάμεσα στα μπρόκολα και τα λάχανα, τα κρέατα, τα ψάρια, τα όσπρια, γάλατα και κάθε άλλο φαγώσιμο ή απορρυπαντικό θα μπορούν να υπάρχουν και …φάρμακα! Όμως παρά τη γνώμη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου ότι αυτά πρέπει να διατίθενται με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, γιατί η διάθεση τους από το ελεύθερο εμπόριο εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς, η κυβέρνηση αδιαφορεί άλλη μια φορά για την υγεία μας.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τα κέρδη του κεφαλαίου δεν διστάζει να εμπορευματοποιήσει ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά χτυπώντας και τους μικρομεσαίους φαρμακοποιούς.   

Καταγγέλλουμε σαν απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλούμε ασφαλισμένους και συνταξιούχους να αγωνιστούν αποφασιστικά για την ανατ ροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της υγείας του λαού που εκτός από το ότι μας υποχρεώνει να βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του προσδόκιμου ζωής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΒΟΛΟΣ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΒΟΛΟΣ

source: http://taxydromos.gr/article.php?id=108188&cat=1
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *