ΦΠΑ ΦΠΑ μέτρα ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Τα πάντα αλλάζουν στην εφορία-Ενημερότητα μόνο για 1 μήνα

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Μεταξύ σφύρας Πλάκες Καβάλας και άκμονος βρίσκονται τόσο οι έφοροι όσο και οι πολίτες από τις μεγάλες ανατροπές που ισχύουν πέτρες εξωτερικού χώρου ήδη από καπάκι πολιτικο χθες στο φορολογικό σύστημα της χώρας, πετρα επενδυσης τιμες γωνίες σχισθόλιθος αλλά δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για αυτές ακόμη ούτε οι εφορίες, καπάκι πολιτικο ενώ εκτιμάται ότι γωνίες σχισθόλιθος θα περάσουν και τουλάχιστον μία ως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν και αν εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι νέες Πέτρα χτισίματος ρυθμίσεις.”

Τα πάντα αλλάζουν στην εφορία-Ενημερότητα μόνο για 1 μήνα ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

Η μη υποβολή πάσης φύσεων δηλώσεων τιμωρείται πλέον αυστηρότατα με πρόστιμα που ξεκινούν από 100 ευρώ για εκπρόθεσμες απλές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων έως και το διπλασιασμό της οφειλής για δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ. Επιπλέον, ουδείς θα λαμβάνει φορολογική ενημερότητα (η οποία πλέον θα δίνεται μόνο για ένα μήνα) εάν έχει παραλείψει να υποβάλει οποιαδήποτε δήλωση την τελευταία 5ετία.

Από το πρωί της Πέμπτης και μέχρι αργά το βράδυ, εκατοντάδες έφοροι έχουν κληθεί να κάτσουν ξανά «στα θρανία» και να μετάσχουν σε ειδικά σεμινάρια του υπουργείου, για να μάθουν τι θα ισχύει πλέον στα θέματα χρεών, φορολογικών παραβάσεων, υποβολής δηλώσεων, πληρωμών φόρων κλπ.

C1FEF7FA4E2FFBCE2DECE88C9634AEAF

«Εγκλημα» η απώλεια προθεσμίας

Όπως προκύπ ΤΕΙ από την ενημέρωση που είχαν οι έφοροι, με τις αλλαγές αυτές επιβάλλονται πλέον δρακόν ΤΕΙα πρόστιμα έως 100% και από την πρώτη μέρα καθυστέρησης για την υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων ( ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ, ενώ καταργούνται ο προσωρινός έλεγχος και τα «αθεώρητα» δελτία αποστολής.

Επιπλέον απαγορεύεται πια η υποβολή συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δήλωσης, από τη στιγμή που θα εκδοθεί εντολή ελέγχου.

Αν αυτή εκδοθεί, το ΑΦΜ του φορολογουμένου «κλειδώνει» και δεν μπορεί να σπεύσει να δηλώσει καμία μεταβολή. Τα δύο αυτά μέτρα σημαίνουν ότι οι μικρομεσαίοι που αποτελούν το 80% της αγοράς και αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες, απειλούνται με «ξαφνικό θάνατο» από την Εφορία, ενώ μόνον οι μεγάλες και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν οργανωμένα λογιστήρια και με γάλα κεφάλαια θα μπορούν να περνάνε άνετα από τον «σκόπελο» των προθεσμιών για την υποβολή κάθε δήλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το 2014 μας «καλωσορίζει» με είκοσι αλλαγές στη φορολογία

Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2014

Ανοιχτές αύριο και μεθαύριο οι εφορίες

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Κύπρος: Καπνογόνα αντί για βιβλία σε τσάντα μαθητή

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 16χρονο μαθητή

Ανήλικο μαθητή Λυκείου 16 ετών αναζητεί η Αστυνομία στη Κύπρο σε σχέση με το περιεχόμενο της σχολικής του τσάντας. Σήμερα το πρωί άνοιξαν τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο και η τροχαία έκανε ελέγχους σε μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν μαθητές.

Ένας από αυτούς εγκατέλειψε την μοτοσικλέτα πέταξε τη τσάντα του στο δρόμο και διέφυγε πεζός. Όταν ελέγχθηκε η τσάντα του βρέθηκαν 12 καπνογόνα. Από τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, εντοπίστηκε η ταυτότητα του μαθητή ο οποίος αναζητείται.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

source: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/388330/ta-panta-allazoyn-stin-eforia-enimerotita-mono-gia-1-mina
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ…