υπουργός υπουργός Ομπάμα κατασκευή eshop Βολος Υπαναχωρεί το Ισραήλ από την επέκταση του εποικισμού της Γάζας

κατασκευη eshop κατασκευή κατασκευη eshop eshop Βολος Ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι κατασκευη eshop κατασκευη eshop η επέκταση του σχεδίου προκάλεσε «περιττή  ένταση» στη κατασκευη eshop διεθνή κοινότητα…”

Υπαναχωρεί το Ισραήλ από την επέκταση του εποικισμού της Γάζας κατασκευή eshop Βολος

Ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι η επέκταση του σχεδίου προκάλεσε «περιττή  ένταση» στη διεθνή κοινότητα

Υπό τις έντονες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, κυρίως όμως της Ουάσινγκτον, το Ισραήλ υπαναχωρεί από το σχέδιό του για επέκταση του εποικισμού με 24 χιλιάδες νέες κατοικίες σε Δυτική Όχθη και Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τον υπουργό Στέγασης να «επανεξετάσει» το σχέδιο, το οποίο θα έριχνε δυναμίτη στις ήδη τελματωμένες συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους. Ο Νετανιάχου υπογράμμισε ότι η επέκταση του σχεδίου προκάλεσε «περιττή  ένταση» στη διεθνή κοινότητα, η οποία, όπως σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απειλούσε την εκστρατεία του Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα για άτεγκτη στάση απέναντι στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η υπαναχώρηση του Τελ Αβίβ έγινε μετά την αντίδραση των ΗΠΑ στην απόφαση για εκτεταμένη ανέγερση κατοικιών στις δύο περιοχές. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αιφνιδιασμένη κι έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι είχαν διαμηνύσει πως, εφαρμογή του σχεδίου θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους Ισραηλινούς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παλαιστινιακής ομάδας των διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς, συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση.  

Αξίζει να σημεωθεί ότι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπειτα από επιμονή της Ουάσινγκτον. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει επενδύσει σημαντικά στις συνομιλίες, κατά τις οποίες όμως το πρόγραμμα εποικισμού έχει αποδειχθεί το βασικότερο εμπόδιο.

κατασκευή eshop Βολος κατασκευή eshop Βολος Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.protothema.gr/world/article/328017/upanahorei-to-israil-apo-tin-epektasi-tou-epoikismou-tis-gazas-/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *