υπουργός πολεμικά κυβέρνηση διεκδικηση αναδρομικων Aπόπειρα παγίδευσης του ινδονήσιου προέδρου

διεκδικηση αναδρομικων Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Ινδονησίας προκάλεσε η σημερινή αποκάλυψη ότι οι Αυστραλοί προσπάθησαν να παγιδεύσουν το……

Aπόπειρα παγίδευσης του ινδονήσιου προέδρου διεκδικηση αναδρομικων Τριγμοί στις σχέσεις της χώρας με την Αυστραλία

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Ινδονησίας προκάλεσε η σημερινή αποκάλυψη ότι οι Αυστραλοί προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του ινδονήσιου προέδρου, της συζύγου του και άλλων ατόμων του στενού κύκλου του Σουσίλο Μπαμπάγκ Γιουντογιόνο.

Η απόπειρα, σύμφωνα με ντοκουμέντα του ABC και του Guardian Australia, που προέρχονται από τις αυστραλιανές μυστικές υπηρεσίες, φέρεται να έγινε για 15 μέρες τον Αύγουστο του 2009.

Εκπρόσωπος του ινδονήσιου προέδρου δήλωσε πως η αυστραλιανή κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις πριν επιδεινωθούν οι σχέσεις των δυο χωρών «γιατί ήδη έχει γίνει ζημιά».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες, οι σχέσεις Καμπέρας-Τζακάρτα είναι σε δοκιμασία εξαιτίας της επιμονής της αυστραλιανής κυβέρνησης να επιστρέφει στην Ινδονησία πλοιάρια με πρόσφυγες που φθάνουν στα αυστραλιανά χωρικά ύδατα προερχόμενα από την Ινδονησία και την άρνηση της ινδονησιακής κυβέρνησης να τα δεχθεί.

Στο μεταξύ, κόντρα στη διεθνή κατακραυγή και τη στάση που κράτησαν άλλοι ηγέτες των χωρών της Κοινο Πολιτείας απέναντι στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, την οποία κατηγορούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα πολέμου, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια των πολέμων συμβαίνουν και γεγονότα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν».

Σημειώνεται ότι ο Καναδάς και η Ινδία δεν συμμετάσχουν στη Σύνοδο των χωρών-μελών της Κοινο Πολιτείας που γίνεται στο Κολόμπο σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση της χώρας η οποία και αρνείται πεισματικά, εδώ και τρία χρόνια να διεξάγει έρευνα για τα όσα έλαβαν χώρα το 2009 που δόθηκαν οι τελευταίες μάχες του στρατού με τους αντάρτες Ταμίλ.

Σύμφωνα με μαρ τυρίες αυτοπτών μαρτύρων και κατοίκων της Βόρειας Σρι Λάνκα, που ήταν φιλικά προσκείμενοι στον αγώνα των Ταμίλ για την ανεξαρτησία της περιοχής τους, ο στρατός σκότωσε πάνω από 40.000 άτομα μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα, τις τελευταίες μέρες του πολέμου.

Έκτοτε, τόσο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, διεκδικηση αναδρομικων απο το δημοσιο όσο και άλλες διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ντόπιων που έζησαν από κοντά τα δραματικά γεγονότα του 2009, ζητούν να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου, αλλά η κυβέρνηση της χώρας αρνείται να κάνει κάτι τέτοιο ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, θέλοντας να κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επισκέφθηκε την περιοχή των Ταμίλ και, αφού συνομίλησε με εκπροσώπους τους, δήλωσε ότι θα ηγηθεί διεθνούς εκστρατείας ώστε να πιεσθεί η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα να κάνει έρευνα για όσα της καταλογίζουν οι Ταμίλ και οι οργανισμοί προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κράτησε εντελώς διαφορετική στάση πάνω στο θέμα, στήριξε όσο μπορούσε τη κυβέρνηση του Κολόμπο και συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Mahinda Rajapaksa.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, Δικηγοροι εργατολογοι βολου που έγινε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα ο Τόνι ‘Αμποτ αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις και στην συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας και αντιμετώπισης του προβλήματος των παράνομων οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.

Στη συνέχεια και αφού τόνισε ότι η Αυστραλία αντιλαμβάνεται και παραδέχεται ότι «ορισμένες φορές σε ακραίες καταστάσεις, λαμβάνουν χώρα και ακραία γεγονότα», ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα δωρίσει στη Σρι Λάνκα δύο πολεμικά σκάφη, που θα τα χρησιμοποιεί η χώρα για την αναχαίτιση των παράνομων μεταναστών.

διεκδικηση αναδρομικων διεκδικηση αναδρομικων Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, δικηγοροι βολος καρακωστα Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων κ. Γιάννη Μιχελάκη, δικηγοροι βολοσ θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».διεκδικηση αναδρομικων Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, διεκδίκηση αναδρομικών και δώρων όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

διεκδικηση αναδρομικων

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/609712/apopeira-pagideusis-tou-indonisiou-proedrou-/
διεκδικηση αναδρομικων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *