υπολογιστές διάστημα Kaspersky κατασκευή eshop Βολος “Ιός” μόλυνε το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Κακόβουλο κατασκευη eshop λογισμικό "επιτέθηκε" κατασκευη eshop τους υπολογιστές του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού – Το “έφερε” κατασκευη eshop στο Διάστημα μέλος του πληρώματος που συνέδεσε στα μηχανήματα του MIΡ το προσωπικό του USB stick

…”

“Ιός” μόλυνε το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατασκευή eshop Βολος

Κακόβουλο λογισμικό “επιτέθηκε” τους υπολογιστές του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού – Το “έφερε” στο Διάστημα μέλος του πληρώματος που συνέδεσε στα μηχανήματα του MIΡ το προσωπικό του USB stick

Στους υπολογιστές του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) κατάφερε να φτάσει κακόβουλο λογισμικό (malware), προκαλώντας «επιδημίες» στο Διάστημα, δήλωσε ο Γιουτζίν Κασπέρσκι, επικεφαλής της γνωστής εταιρείας λογισμικού ασφαλείας υπολογιστών Kaspersky Labs.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασπέρσκι είπε ότι ” κατασκευη eshop διάφοροι ιοί μπορούν να μολύνουν το ΔΔΣ κατά διαστήματα”, όμως στην προκειμένη δεν μπορούσε να υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απειλή της εξάπλωσης ενός ιού στο λογισμικό του ΔΔΣ είναι τεράστια, ακόμη και όταν το σύστημα είναι αποσυνδεδεμένο από το διαδίκτυο.

Μιλώντας στο Press Club 2013, στην Κανμπέρα της Αυστραλίας, ενώπιον δημοσιογράφων για θέματα ασφαλείας πληροφορικής, ο κ. Κασπέρσκι είπε ότι, πριν γίνει η αλλαγή των λειτουργικών συστημάτων των υπολογιστών του ISS από Windows XP σε Linux, Ρώσοι κοσμοναύτες είχαν μεταφέρει συσκευές αποθήκευσης USB στο σταθμό, με αποτέλεσμα τη μετάδοση ιών στους υπολογιστές του διαστημικού σταθμού.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) βρίσκεται σε τροχιά 220 μιλίων πάνω από τη Γη και είναι αρκετά… τρομακτικό, πώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο βλάπτουν τους υπολογιστές, ακόμη και εκεί!

“Οι κοσμοναύτες αρκετές φορές μεταφέρουν USB sticks, κατασκευη eshop τα οποία ενδεχομένως να μεταφέρουν και κακόβουλο λογισμικό, κατασκευη eshop κατασκευη eshop εν αγνοία τους”, είπε ο Γιουτζίν Κασπέρσκι.

Ο κ. Κασπέρσκι δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την εγκατάσταση του ιού στο λογισμικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ωστόσο, κατά τον ίδιο, η «επιδημία» έπληξε σοβαρά τους υπολογιστές του ISS, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν αρκετά laptops.

Ο Γιουτζίν Κασπέρσκι επιπλέον ανέφερε στο Press Club 2013 αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, όταν ιοί μόλυναν το ΔΔΣ. Το 2008, laptops που βρίσκονταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είχαν μολυνθεί από τον ιό W32.Gammima.AG, καθώς ένας κοσμοναύτης είχε φέρει έναν μολυσμένο υπολογιστή, με αποτέλεσμα τη μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού και σε άλλα συστήματα. Ο Gammima.AG είχε εντοπιστεί αρχικά στη Γη τον Αύγουστο του 2007, μολύνοντας υπολογιστές με σκοπό την υποκλοπή ονομάτων χρηστών σε δημοφιλή online παιχνίδια στην Άπω Ανατολή.  Όπως είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος της NASA, δεν πρόκειται για συχνό φαινόμενο, «αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά».

Ο κ. Κασπέρσκι σημείωσε ακόμη ένα παράδειγμα, σχετικά με τον περίφημο ιό “Stuxnet” που “επιτέθηκε” σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Ρωσία και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην εσωτερική δομή του εργοστασίου. Το σκουλήκι “Stuxnet”, που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2010, έκανε γνωστή την πραγματικότητα του κινδύνου σχετικά με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Συγκεκριμένα, το “Stuxnet” ήταν πιστεύεται ότι είναι σχεδιασμένο για να επιτεθεί σε εξοπλισμό του σταθμού Μπουσέρ του Ιράν. Ο κ. Κασπέρσκι προειδοποίησε για τις συνέπειες από την εξάπλωση ιών όπως ο “Stuxnet”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ασφάλεια των υπολογιστών του σταθμού ήταν και ένας από τους λόγους της μετάβασης στο λογισμικό Linux, όπως και η ανάγκη για σταθερότητα και η αξιοπιστία των λειτουργικών. Οι υπολογιστές στον ISS δεν είναι άμεσα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, αλλά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω δορυφορικού data link. Σύμφωνα με τη NASA, δεν αποτελούν τμήμα του δικτύου διοικήσεως και ελέγχου του σταθμού.

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευή eshop Βολος ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.protothema.gr/technology/article/327978/ios-molune-to-diethni-diastimiko-stathmo/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *