τρόικα τρόικα Σαμαράς κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites – Οικονομία – Ανοιχτό το θέμα με τους πλειστηριασμούς

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Ανοιχτό το θέμα με τους πλειστηριασμούς κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Προθεσμία έως το τέλος του έτους έχουν υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία και να συντάξουν νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, καθώς εκπνέει η ισχύς του νόμου Κάτσελη.

Η τρόικα εμφανίζεται να μην κάνει πίσω από την απαίτηση της να αρθεί πλήρως η προστασία των κατοικιών και να προχωρήσει η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Αντίθετα το υπουργείο Ανάπτυξης προκρίνει τη λύση της μερικής απελευθέρωσης με στόχο να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, κατασκευη eshop όπως έχει υποσχεθεί και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πλειστηριασμοί ήταν και το βασικό θέμα στο τραπέζι της χθεσινής συνάντησης της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες. Τελικά το «μπαλάκι» δόθηκε στα τεχνικά κλιμάκια, καθώς αποφασίστηκε να αναλάβουν να μελετήσουν το θέμα και να επιστρέψουν με πρόταση για μία νέα ρύθμιση.

Ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται καθησυχαστικό για την πρώτη κατοικία. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγε χθες μετά τη συνάντηση με την τρόικα ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. «Τα με γάλα ψάρια και τα με γάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν» είπε το ίδιο στέλεχος.

Το βασικό ερώτημα είναι σε ποια κριτήρια θα καταλήξουν η ελληνική πλευρά και η τρόικα για την υπαγωγή κάποιου δανειολήπτη στη ρύθμιση. Δεν αποκλείεται, κατασκευη eshop μεταξύ άλλων, κατασκευη eshop να χαμηλώσει το όριο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που προστατεύεται από την νομοθεσία.

Στο μεταξύ, από τα τέλη Σεπ Τεμβρίου έχει λάβει η τρόικα και το σχέδιο του υπουργείου για τους δανειολήπτες, κατασκευη eshop μέσω του οποίου επιδιώκεται να μην υπάρξει ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Επιπλέον αναμένεται και η απάντηση της τρόικας για το «ιρλανδικό μοντέλο, δηλαδή ποιος θα είναι ο ορισμός του «συνεργάσιμου δανειολήπτη και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κατασκευη eshop που θα κρίνουν και το ποιοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης. 

«Αγκάθι» οι εμπορικές μισθώσεις

Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση. Αντίθετα η ελληνική πλευρά επιμένει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα πρέπει να ισχύσουν για τις νέες μισθώσεις και θα πρέπει να διατηρηθεί ο χρόνος μίσθωσης για τις παλιές συμβάσεις μέχρι την λήξη τους. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να κλείσει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κάλεσε την κυβέρνηση να μην δεχτεί την θέση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων. «Το υπουργείο οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, να αρνηθεί την καταστροφική επιλογή της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης και να υπερασπισθεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Στο τραπέζι οι πλειστηριασμοί

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κατασκευη eshop οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, κατασκευη eshop καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274504&catID=2
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *