τρόικα Βρούτσης ΔΕΗ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ – Κοινωνία – Εντός στόχων προϋπολογισμού οι κρατικές επιχορηγήσεις στα ταμεία

μαλτεζοσ ηλιακα – http://kapouranis.eu/index.asp?Keyword=0000000324.%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%20%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%83%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%83%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%83.html. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, λεβητεσ πυρηνασ τιμεσ άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Εντός στόχων προϋπολογισμού οι κρατικές επιχορηγήσεις στα ταμεία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εντός στόχων του κρατικού προϋπολογισμού και με καλύτερες επιδόσεις από τις προγραμματισμένες κινήθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρώτο 10μηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λάβει το 82,9% της ετήσιας επιχορήγησης έναντι του στόχου 83,3% που είχε προβλεφθεί.

«Η χρηματοδότηση για τα ασφαλιστικά ταμεία που είχε προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το 2013, ήταν 10.495.000.000 ευρώ. Στο πρώτο δεκάμηνο του έτους τα ταμεία έπρεπε να έχουν απορροφήσει το 83,3% της επιχορήγησης αλλά στην πραγματικότητα έχουν απορροφήσει το 82,9%» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι, «για πρώτη φορά σήμερα είμαστε σε θέση καλύτερη από το στόχο που είχαμε θέσει και έχουμε τη βεβαιότητα ότι η ευστοχία αυτή θα διατηρηθεί έως το τέλος του έτους».

«Είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στις θυσίες των πολιτών και στο νοικοκύρεμα που έχουμε πετύχει στο λαβύρινθο του ασφαλιστικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Στο μεταξύ, χθες ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με στελέχη το υπουργείου, η συνάντηση δεν κρίθηκε αναγκαία, καθώς τα περισσότερα θέματα είχαν «κλείσει» κατά τις προηγούμενες συναντήσεις υπηρεσιακών στελεχών με τα τεχνικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει συμφωνηθεί η μείωση κατά 3,9 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους εργασίας έως το 2016 και η μείωση κατά 10% του μη μισθολογικού κόστους των λεγομένων «ευγενών ταμείων» (ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τραπεζών), ώστε το ύψος των εργοδοτικών εισφορών για τους προ του 1992 ασφαλισμένους να φθάσει στα επίπεδα των υπολοίπων εργαζομένων καταργώντας μια ανισότητα.

Στελέχη του Υπουργείου τονίζουν ότι, πολλές από τις παροχές αυτές έχουν δοθεί χαριστικά στο πλαίσιο πελα ΤΕΙακών σχέσεων, ενώ ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο υπάρχει αναφορά σε «Ταμεία με υψηλές μέσες συντάξεις που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό λόγω διακριτής μεταχείρισης».

Στο δεύτερο Μνημόνιο επίσης έχει συμφωνηθεί η σύνδεση εισφορών με παροχές (σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ). Το μέτρο θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους και με τον οποίο, όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο υπουργός Εργασίας, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ διασφαλίζεται οριστικά η καταβολή του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Έως το τέλος του έτους επίσης, ξυλοσομπεσ με λεβητα και φουρνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις απολύσεις, ώστε να μην απαιτείται στο εξής η προηγούμενη έγκριση από τον υπουργό Εργασίας.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 άτομα μπορούν να απολύουν κάθε μήνα το 5% του προσωπικού τους, με ανώτατο όριο τους 30 εργαζόμενους. Σε περίπτωση που μια επιχείρηση επιθυμεί να απολύσει περισσότερους, είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και στη συνέχεια έγκριση ή απόρριψη από τον υπουργό.

Στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν, ότι από το 1982 που ισχύει αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει υπάρξει υπουργική έγκριση ομαδικών απολύσεων με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν, οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και να οδηγούνται σε κλείσιμο με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και, καλαθι πελλετ τελικά, για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τα ίδια στελέχη, αναφερόμενα στους φόβους που εκφράζονται για αύξηση των απολύσεων, λένε ότι οι ίδιοι φόβοι υπήρξαν και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ν. 4093/12) με το οποίο μειώθηκε το κόστος των απολύσεων, ξυλοσομπεσ λεβητασ όμως αυτό που παρατηρήθηκε ήταν αύξηση των προσλήψεων.

Το Υπουργείο, έχει αναθέσει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας να εκπονήσει συγκριτική μελέτη για τις ομαδικές απολύσεις με βάση τα όσα ισχύουν διεθνώς ενώ έως τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264616&catID=3
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *