Τζιτζικώστα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Εφάρμοσα το νόμο, δεν νομιμοποίησα κανέναν»

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ουδέποτε υπονόησα και δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση ή μπορεί να γίνει παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής……

«Εφάρμοσα το νόμο, δεν νομιμοποίησα κανέναν» ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας για το θέμα της Χρυσής Αυγής

«Ουδέποτε υπονόησα και δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή σχέση ή μπορεί να γίνει παραλληλισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. Δέχτηκα ότι το παράδειγμα ήταν ατυχές. Μακριά από μένα τέτοιες αντιλήψεις» δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας από την έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι καλώντας τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση η περιφέρεια εφάρμοσε τον νόμο και την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1488/Β’ /6.10.2006) αλλά και τη ρητή οδηγία που είχε αποστείλει το υπουργείο Εσωτερικών πριν τη διεξαγωγή της παρέλασης, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση υποχρεώνοντας τις Περιφέρειες να εφαρμόσουν το νόμο.

«Αυτό κάναμε, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ δεν νομιμοποιήσαμε κανέναν» σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία είναι αδιανόητο να ευδοκιμεί η Χρυσή Αυγή. Καταδικάζουμε τη ναζιστική βία και εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τις ιδέες και αντιλήψεις του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον παραμικρό χώρο στα άκρα και τις ακρότητες που γεννούν οι παραβιάσεις των νόμων».

Επιπλέον χαρακτήρισε αστεία και ανάξια σχολιασμού όσα ανέφεραν παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο περί προσπάθειας προσέλκυσης ψήφων από το χώρο της Χρυσής Αυγής και γνωστοποίησε ότι παρά την εκφρασμένη άποψη της διοίκησης της περιφέρειας κατά της έκδοσης ψηφισμάτων (εκτός αν πρόκειται για εθνικό θέμα), παρακολουθηση κινητου iphone θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει εθνικό θέμα.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της σχετικής συζήτησης η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επανέλαβε αίτημα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση για να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα θα έπρεπε να απασχολήσει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση ωστόσο ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία ώστε να συζητηθεί άμεσα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Μπόλαρης έκανε λόγο για προφάσεις της διοίκησης ώστε να μη γίνει συζήτηση, παρακολουθηση κινητου παιδιου σημείωσε ότι πίσω από αυτές βρίσκονται ιδιοτελείς και ψηφοθηρικοί σκοποί και πρόσθεσε ότι «ενώ υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής συστράτευσης απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα υπάρχουν θέσεις σπασίματος αυτής της συστράτευσης για ψηφοθηρικούς και ιδιοτελείς λόγους». «Λυπήθηκα που ο περιφερειάρχης χρησιμοποίησε το επιχείρημα της Χρυσής Αυτής. Μόνο αυτή είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» σχολίασε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζιώγας σημείωσε ότι ενώ η παράταξή του είχε ζητήσει να τεθεί σε διάλογο το θέμα της έξαρσης της νεοναζιστικής βίας αυτό δεν έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και υπογράμμισε ότι το κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα υφίσταται.

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για ζήτημα Δημοκρατίας και σχολίασε ότι θα μπορούσε η περιφέρεια να στείλει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα υιοθετώντας ψήφισμα καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής. Εκ μέρους της «Οικολογίας – αλληλεγγύης» ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανέφερε ότι «μέχρι τώρα ο κ. Τζιτζικώστας δεν είχε δείξει ότι φλερτάρει με την ακροδεξιά», εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να μην έχει προσκληθεί ένα κόμμα 440.000 ψηφο φόρων που εκπροσωπείται στη Βουλή και πρόσθεσε «το ζήτημα των ατυχών εκφράσεων είναι άλλο: το ατυχές παράδειγμα δεν είναι ότι ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε τον Τζοχατζόπουλο αλλά ότι δεν ανέφερε τον Παπαγεωργόπουλο».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της παράταξης <a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ Αδάμ Δράγας επισήμανε ότι «τη στιγμή που όλη η Ελλάδα συζητά το θέμα της Χρυσής Αυγής και η κυβέρνηση παίρνει γενναίες αποφάσεις γιατί κατάλαβε τον κίνδυνο δεν μπορεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να κρατά παθητική στάση».

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Κούτρας είπε ότι η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση και η επιμονή του περιφερειάρχη ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση είναι ντ ροπή για την περιφέρεια. Κάλεσε δε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει τη στάση του περιφερειάρχη και την παράταξή του να εγκαλέσει τον αρχηγό της, προκαλώντας ένταση στα έδρανα του Συμβουλίου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/602026/efarmosa-to-nomo-den-nomimopoiisa-kanenan/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *