ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Συνολικά 284 επιστήμονες πρόκειται να λάβουν 660 εκατ. ευρώ από τον πλέον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας……

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε Έλληνες ερευνητές ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Συνολικά 284 επιστήμονες θα λάβουν 660 εκατ. ευρώ

Συνολικά 284 επιστήμονες πρόκειται να λάβουν 660 εκατ. ευρώ από τον πλέον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρευνας (ΕΣΕ). Κάθε επιμέρους επιχορήγηση μπορεί να φθάσει και τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς που επιλέχθηκαν, βρίσκονται και τρεις Έλληνες: Δικηγοροι εργατολογοι βολου ο Γιώργος Κόλλιας, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανοσολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”, ο Πέτρος Κουμουτσάκος, καθηγητής Υπολογιστικών Επιστημών στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο τεχνολογίας στην Ζυρίχη (ΕΤΗ) και ο Αθανάσιος Μανταλάρης, καθηγητής Μηχανικής των Βιοσυστημάτων του Imperial College του Λονδίνου.

Η διερεύνηση των ορίων ζωής στον ‘Αρη, η ανάπτυξη ενός ιού που θα μπορεί να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα, η χρήση της φωτονικής για την αποκατάσταση της όρασης σε ασθενείς με καταρράκτη, η αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού και η ανισότητα στις καπιταλιστικές κοινωνίες είναι μερικά από τα ερευνητικά αντικείμενα των 284 επιστημόνων στο πλαίσιο του έκτου και τελευταίου διαγωνισμού για τις λεγόμενες «Επιχορηγήσεις Προηγμένης έρευνας», που πραγματοποιήθηκε με βάση το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα.

Οι χρηματοδοτούμενοι ερευνητές έχουν 27 διαφορετικές εθνικότητες. Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, δικηγοροι βολος καρακωστα Γερμανοί, δικηγοροι διαζυγιων βολος Γάλλοι, Ολλανδοί και Ιταλοί. Έχουν την έδρα τους σε 150 περίπου ιδρύματα που βρίσκονται σε 18 διαφορετικές χώρες του Ευρωπαϊκού Χώρου έρευνας.

Οι αιτήσεις ερευνητών που υποβλήθηκαν στο ΕΣΕ, δικηγοροι βολοσ ήσαν λίγο περισσότερες από 2.400, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με πέρυσι. Χάρη στις επιχορηγήσεις του ΕΣΕ, οι επιστήμονες που επιλέχθηκαν, θα μπορέσουν να συγκροτήσουν τις δικές τους ερευνητικές ομάδες, απασχολώντας, Δικηγοροι εργατολογοι βολου σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1.200 μεταδιδακτορικούς και διδακτορικούς ερευνητές.

Οι εν λόγω «επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας» χορηγούνται σε διακεκριμένους ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, που είναι επιστημονικά ανεξάρτητοι, διαθέτουν πρόσφατο ερευνητικό ιστορικό και διαπρέπουν στον τομέα τους. Το ΕΣΕ χρηματοδοτεί επίσης νεαρούς κορυφαίους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους (επιχορηγήσεις εκκίνησης), καθώς και ήδη ανεξάρτητους άριστους επιστήμονες (επιχορηγήσεις εδραίωσης).

Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας των ερευνητών στον τελευταίο διαγωνισμό ήταν 12% περίπου. Το ποσοστό των γυναικών που επιλέχθηκαν σε αυτό τον γύρο επιχορηγήσεων, ήταν λίγο μεγαλύτερο από 13%, άλλη μία ένδειξη για τη συνεχιζόμενη υποεκπροσώπηση των γυναικών στις ανώτερες ερευνητικές θέσεις. Η μέση ηλικία των ερευνητών που θα χρηματοδοτηθούν, είναι τα 53 έτη.

Το 45% των προτάσεων που επιλέχθηκαν, αφορούσαν στον τομέα των φυσικών και μηχανολογικών επιστημών, το 36% στον τομέα των βιοεπιστημών και το 18% στον τομέα των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έρευνας (ΕΣΕ) ιδρύθηκε το 2007 και είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός οργανισμός χρηματοδότησης για έρευνα αιχμής. Το ΕΣΕ έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,5 δισ. ευρώ για το διάστημα 2007-2013. Η Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή πρό ΤΕΙνε τη σημαντική ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΣΕ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος πλαισίου «Ορίζοντας 2020» (2014-2020).

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, δικηγοροι βολου παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/587836/europaiki-hrimatodotisi-se-ellines-ereunites/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…