ταξί ΟΣΕ ΟΣΕ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Από τη Φρουτοπία στο νησί των Πυροτεχνημάτων

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σημείο συνάντησης για τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τη Δόνα Τερηδόνα, το Γκουντούν, τη Φρικαντέλα και άλλων ηρώωνπου γεννήθηκαν στο μυαλό του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά θα……

Από τη Φρουτοπία στο νησί των Πυροτεχνημάτων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Σημείο συνάντησης για τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τη Δόνα Τερηδόνα, το Γκουντούν, τη Φρικαντέλα και άλλων ηρώωνπου γεννήθηκαν στο μυαλό του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά θα γίνει από το Σάββατο έως τα τέλη Φεβρουαρίου το Μουσείο Γουναρόπουλου στα Ιλίσια. 

Ταλαντούχοι ζωγράφοι, εικονογράφοι, Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; γλύπτες, χαράκτες, ενδυματολόγοι, συντηρητές, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ζωγραφικούς πίνακες, εγκαταστάσεις, κατασκευές, κομψοτεχνήματα, κοσμήματα, παιχνίδια, κούκλες, ταινίες και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών.

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Γουναρόπουλου, στα Ιλίσια, θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής (Ώρες κρατήσεων: κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-20:00, τηλ. κρατήσεων: 210-7487 657).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 11.00

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα μεταμορφώνονται σε πιόνια και παρουσιάζουν μια χορογραφική σύνθεση εμπνευσμένη από το ονειρόδραμα  «Οι Δραπέτες της Σκακιέρας».

Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 12.30

Η Μαριλένα Καββαδά, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής & παιδαγωγικής ομάδας ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΧΥΛΙ παρουσιάζει σε μία πολυτροπική και διαδραστική αφήγηση, πλούσια σε μουσικοκινητικά, χοροθεατρικά και εικαστικά δρώμενα

την «Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας».

Θα διανεμηθούν οδοντόπαστες.

Η ΔΟΝΑ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΜΗΛΙΑΣ ΤΟΥΡΤΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος φτάνει με το ποταμόπλοιό του για να μας βοηθήσει να λύσουμε ένα σκο ΤΕΙνό μυστήριο και να ανακαλύψουμε «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;».

Προβλέπονται πιτσιλιές. Καλό θα είναι οι θεατές να φοράνε σωσίβια.

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΠΙ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ; (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Μαζί με την ζωγράφο, γλύπτρια και εικονογράφο Λίζα Ηλιού σκαρώνουμε ένα ξωτικό που θα ομορφύνει το χριστουγεννιάτικο έλατό μας, ή μάλλον τα έλατά μας.

ΕΝΑ ΕΛΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00

Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει στο διάστημα όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα στο σχολείο ενός μακρινού πλανήτη παρέα με ένα άταχτο Γκουντούν.

Θα διανεμηθούν σχολικά τετράδια.

ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας αναμετριέται με τη Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισεί τα κάλαντα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κινδυνεύοντας να επισύρει την οργή της και να μεταμορφωθεί σε παπάκι.

Θα διανεμηθούν μπαλόνια με κλεμμένες φωνές.

ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ – Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ)

Μουσείο Γουναρόπουλου

Οδός Γ. Γουναροπούλου 6

Άνω Ιλίσια – Αθήνα

τηλ. 210 7777601, 210 7487657

fax 210 7487657

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/612642/apo-ti-froutopia-sto-nisi-ton-purotehnimaton-/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *