σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ μαθητών ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ενθαρρυντικές για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις»

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ενθαρρυντικές» για το κόμμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας……

«Ενθαρρυντικές για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σκουρλέτης: Θέλουμε πολιτική ανατ ροπή άμεσα

«Ενθαρρυντικές» για το κόμμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας: «Έχουν για μας μία ιδιαίτερη αξία, γιατί επιβεβαιώνουν, έστω και σε μικρότερο βαθμό, αυτό που ζούμε καθημερινά με την επαφή μας με την κοινωνία».

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε πως αυτό που εισπράτ ΤΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά κυρίως, η διάθεση του κόσμου να απαλλαγεί από αυτήν την κυβέρνηση». «Η αίσθησή μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σαφές προβάδισμα. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει με την τακτική του “ώριμου φρούτου”. Επιβάλλεται η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανατ ροπή της κυβέρνησης και αυτό βέβαια σημαίνει εκλογές. Θέλουμε πολιτική ανατ ροπή άμεσα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών υπογράμμισε: «Κάθε επιμέρους πεδίο κοινωνικής σύγκρουσης σχετίζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά με το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Σήμερα η εκπαίδευση είναι αντιμέτωπη με τη μνημονιακή πολιτική, τη λιτότητα. Μία κοινωνία που δεν επενδύει στην μόρφωση, δεν έχει μέλλον. Στηρίζουμε τα αιτήματα που υπάρχουν από τους καθηγητές, συμπάσχουμε με την αγωνία των γονιών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο των νέων μαθητών και προτείνουμε τη δική μας λύση για το Νέο Λύκειο».

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας και το χρεός τόνισε: «Προφανώς θα διακόπταμε την αξιολόγηση από την τρόικα αν παίρναμε τη σκυτάλη τώρα. Έχουμε δεσμευθεί προς την κοινωνία ότι οποιοδήποτε βήμα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, συνδέεται με την κατάργηση του μνημονίου…». «Η διακοπή της χρηματοδότησης» πρόσθεσε «σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα ανοίξει ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης. Για πρώτη φορά, γιατί δεν υπήρξε ποτέ επαναδιαπραγμάτευση. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει πάει για να εξυπηρετεί το χρέος, ένα πολύ μικρό της μέρος έχει πάει για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου ή μισθούς ή συντάξεις».

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/581646/entharrudikes-gia-ton-suriza-oi-dimoskopiseis/
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *