ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πολλές μοναχές από την χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού στην Συρία, δηλώνουν ότι διέφυγαν από τις μάχες στην πόλη……

Διαψεύδουν ότι απήχθησαν οι μοναχές στη Συρία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Δηλώνουν ότι διέφυγαν από τις μάχες σε βίντεο που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα

Πολλές μοναχές από την χριστιανική πόλη Μααλούλα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ βόρεια της Δαμασκού στην Συρία, δηλώνουν ότι διέφυγαν από τις μάχες στην πόλη αυτή και διαψεύδουν ότι απήχθησαν, σε ένα σύντομο βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα.

Το βίντεο αυτό δείχνει τις μοναχές αυτές της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Θέκλας, οι οποίες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ να κάθονται σε καναπέδες. Ωστόσο στο βίντεο αυτό δεν διευκρινίζεται ποιος το γύρισε ούτε η τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε.

Οι μοναχές απαντούν στις ερωτήσεις ενός άνδρα, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο και ορισμένες χαμηλώνουν το κεφάλι όταν περνάει η κάμερα.

«Μια ομάδα μας οδήγησε εδώ και μας προστάτευσε και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες από αυτούς», λέει μία μοναχή.

Μια άλλη εξηγεί ότι έχουν εγκατασταθεί σε «μια πάρα πολύ ωραία έπαυλη» και διαψεύδει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ έχουν απαχθεί. Πολλές εξηγούν ότι διέφυγαν από έναν σφοδρό βομβαρδισμό της Μααλούλα.

Η εξαφάνιση των μοναχών από την μονή τους έγινε γνωστή την Δευτέρα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όταν αντάρτες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πήραν τον έλεγχο της χριστιανικής αυτής πόλης.

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν τις μοναχές αυτές ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Την Τρίτη, θρησκευτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι 12 μοναχές, συνοδευόμενες από τρία μέλη προσωπικού, βρισκόντουσαν στην Γιάμπρουντ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μια τοποθεσία βορειοανατολικά της Μααλούλα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κοντά στην μεθόριο με τον Λίβανο. Στο βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα από το Αλ Τζαζίρα, η μια από τις μοναχές μιλάει για 13 καλόγριες και 3 «πολίτες».

Την Τετάρτη, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί για τις μοναχές αυτές και για «όλους τους ανθρώπους που κρατούνται όμηροι λόγω της σύγκρουσης» στην Συρία.

<iframe width="640" height="480" frameborder="0" src="http://www.newsbeast.gr//www. YouTube.com/embed/msRQM1sI3Zg”>

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/618038/diapseudoun-oti-apihthisan-oi-monahes-sti-suria-/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…