Συρία Συρία Συρία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ

ferroli sun p7 ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του μποιλερ ηλιακου τιμεσ ΟΗΕ, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό…”

Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα

ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μεταξύ των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

από το καθεστώς της Συρίας και την αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών

«επτά θεωρήθηκαν αξιόπιστες για να διεξαχθεί έρευνα» και μάλιστα τρεις βρίσκονται γύρω από τη Δαμασκό.

Οι περιοχές είναι: η Χαν αλ Άσαλ, μια πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού όπου και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου. Η συνοικία Σέιχ Μάκσουντ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στις 13 Απριλίου. Η Σαρακέμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (29 Απριλίου), η περιοχή Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όπου ο ΟΗΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Η Μπαχαριγέ, μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό (22 Αυγούστου), τη Τζομπάρ, συνοικία της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και η Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ομάδα των ειδικών, που ξεκίνησε, χθες, Πέμπτη τις επιθεωρήσεις, «αναμένεται να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπ Τεμβρίου. Στη διάρκεια των εργασιών τους οι ειδικοί έλαβαν πολλά έγγραφα και δείγματα και πήραν πολλές συνεντεύξεις».

Μάλιστα, μια ολοκληρωμένη έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας των ειδικών αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

” ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμοκαταλογος η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες ηληακη ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos θερμοσηφονεσ Χρησιμοποιούν Βία Κατά Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ μαλτεζοσ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο

Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείας

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.

Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.

«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314480/suria-ereunes-gia-himika-se-epta-periohes-apo-tous-eidikous-tou-oie/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *