Συρία Συρία ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΕΤΡΑΣ Επτά περιοχές για μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos ερευνήσουν sonne ηλιακοι οι ειδικοί τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων του ΟΗΕ, καυστηρασ πυρηνα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό…”

Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα

ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μεταξύ των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

από το καθεστώς της Συρίας και την αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών

«επτά θεωρήθηκαν αξιόπιστες για να διεξαχθεί έρευνα» και μάλιστα τρεις βρίσκονται γύρω από τη Δαμασκό.

Οι περιοχές είναι: η Χαν αλ Άσαλ, μια πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού όπου και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου. Η συνοικία Σέιχ Μάκσουντ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στις 13 Απριλίου. Η Σαρακέμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (29 Απριλίου), η περιοχή Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όπου ο ΟΗΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Η Μπαχαριγέ, μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό (22 Αυγούστου), τη Τζομπάρ, συνοικία της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και η Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ομάδα των ειδικών, που ξεκίνησε, χθες, Πέμπτη τις επιθεωρήσεις, «αναμένεται να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπ Τεμβρίου. Στη διάρκεια των εργασιών τους οι ειδικοί έλαβαν πολλά έγγραφα και δείγματα και πήραν πολλές συνεντεύξεις».

Μάλιστα, μια ολοκληρωμένη έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας των ειδικών αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Τζον Κέρι: «Αν δεν απαντήσουν οι ΗΠΑ θα σταλεί μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν»

«Πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών

Την ώρα που η Συρία έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, διαμηνύει πως αν τελικά ο Μπασάρ αλ-Ασαντ προχωρήσει στην καταστροφή των χημικών όπλων δε θα εξαπολύσει στρατιωτικό χτύπημα, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εξακολουθεί να εξηγεί το «γιατί» μιας απάντησης των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την κρίση στη Συρία ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος «δεν ξύπνησε μία ημέρα και είπε να κάνει επίθεση στη Συρία. Δεν το επέλεξε εκείνος, δεν το επιλέξαμε εμείς».

Εξήγησε πως τα πλάνα για στρατιωτική επέμβαση προέκυψαν γιατί ο Σύρος πρόεδρος «αποφάσισε να κάνει χρήση όπλων σε αθώους πολίτες και αθώα παιδιά».

Τόνισε πως ο Ασαντ έκανε την επιλογή του και επομένως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει.

Προσπαθώντας να προβλέψει την επόμενη ημέρα αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν μία απάντηση, δήλωσε πως η Συρία μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ και τον Λίβανο, την ώρα που «η σταθερότητα είναι μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής μας».

Απευθυνόμενος δε, στα μέλη του Κογκρέσου είπε: «Γιατί να το ψηφίσετε ακόμα και αν δε θέλετε να πάμε σε πόλεμο; Γιατί θέλετε να προστατεύσετε τις ΗΠΑ».

Προειδοποίησε μάλιστα, πως το Ιράν παραμονεύει με το πυρηνικό πρόγραμμά του και αν δεν απαντήσει ο Αμερικανός πρόεδρος τότε «θα στείλουμε ένα μήνυμα αδυναμίας στο Ιράν».

Στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ρωσία και τη Συρία τόνισε πως θα περιμένουν μία σαφή πρόταση, ωστόσο «δε θα περιμένουμε πολύ».

Όπως είπε η πρόταση παράδοσης χημικών, δεν πρέπει να είναι τακτική για να κερδίσει η Συρία χρόνο, καθώς «πρέπει να δείξουμε στη Συρία, τη Ρωσία και τον κόσμο ότι δεν κοροϊδευόμαστε από τακτικές, αλλά απαιτούμε μία σαφή πρόταση».

Όπως είχε πει και ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Κέρι υποστήριξε πως η Αμερική δε θα πάει σε πόλεμο, φράση που επανέλαβε τρεις φορές, επισημαίνοντας πως δε θα σημειωθεί χερσαία επίθεση στην Συρία.

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314480/suria-ereunes-gia-himika-se-epta-periohes-apo-tous-eidikous-tou-oie/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *