Συρία Συρία ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ

ηληακη θερμοσηφονεσ – http://kapouranis.eu/index.asp?Keyword=0000000305.%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CE%B1%CE%BA%CE%B7%20%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83.html. ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ξυλοσομπεσ λεβητασ ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ ειδικοί του ΟΗΕ, επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα λεβητεσ ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ πυρηνασ ηλιακοι θερμοσιφωνες skroutz τιμεσ όπως ανακοίνωσε σήμερα sonne ηλιακοι ο οργανισμός από τη Δαμασκό…”

Συρία: Έρευνες για χημικά σε επτά περιοχές από τους ειδικούς του ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό

Επτά περιοχές για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα θα

ερευνήσουν οι ειδικοί του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός από τη Δαμασκό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μεταξύ των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ

από το καθεστώς της Συρίας και την αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών

«επτά θεωρήθηκαν αξιόπιστες για να διεξαχθεί έρευνα» και μάλιστα τρεις βρίσκονται γύρω από τη Δαμασκό.

Οι περιοχές είναι: η Χαν αλ Άσαλ, μια πόλη στην επαρχία του Χαλεπιού όπου και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη ότι έκαναν χρήση χημικών όπλων στις 19 Μαρτίου. Η συνοικία Σέιχ Μάκσουντ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στις 13 Απριλίου. Η Σαρακέμπ, μια πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (29 Απριλίου), η περιοχή Γούτα κοντά στη Δαμασκό, όπου ο ΟΗΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Η Μπαχαριγέ, μια περιοχή κοντά στη Δαμασκό (22 Αυγούστου), τη Τζομπάρ, συνοικία της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και η Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ομάδα των ειδικών, που ξεκίνησε, χθες, Πέμπτη τις επιθεωρήσεις, «αναμένεται να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τη Δευτέρα 30 Σεπ Τεμβρίου. Στη διάρκεια των εργασιών τους οι ειδικοί έλαβαν πολλά έγγραφα και δείγματα και πήραν πολλές συνεντεύξεις».

Μάλιστα, μια ολοκληρωμένη έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας των ειδικών αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο

Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείας

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.

Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.

«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314480/suria-ereunes-gia-himika-se-epta-periohes-apo-tous-eidikous-tou-oie/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *