Συνασπισμού κυβέρνηση Συνασπισμού ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Δεν αναγνωρίζουν τον Εθνικό Συνασπισμό αντάρτικες οργανώσεις

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Σημαντικές ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις, που πολεμούν στη Συρία ανακοίνωσαν χθες το βράδυ πως δεν τις εκπροσωπεί……

Δεν αναγνωρίζουν τον Εθνικό Συνασπισμό αντάρτικες οργανώσεις ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Υποστηρίζουν πως ο ισλαμικός νόμος πρέπει να είναι η μοναδική πηγή της νομοθεσίας

Σημαντικές ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις, που πολεμούν στη Συρία ανακοίνωσαν χθες το βράδυ πως δεν τις εκπροσωπεί καμιά οργάνωση που έχει τη βάση της στο εξωτερικό, δικηγοροι βολοσ συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Συνασπισμού.

«Ο Εθνικός Συνασπισμός και η κυβέρνηση του Άχμαντ Τούμεχ (που επελέγη πρόσφατα) δεν μας εκπροσωπούν και ούτε τους αναγνωρίζουμε», δικηγοροι κληρονομικου δικαιου βολος αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους 13 από τις πιο ισχυρές ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις.

Μεταξύ εκείνων που υπογράφουν το κείμενο αυτό είναι ο Ελεύθερος Συριακός στρατός, καταλογοσ δικηγορων βολος η Ταξιαρχία Αλ-Ταουχίντ, που είναι η κύρια ανταρτική οργάνωση στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ-Νόσρα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα.

Η ριζοσπαστική, αλλά όχι τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ αλ-Σαμ υπέγραψε επίσης το κείμενο, όπως και η 19η Μεραρχία, ένας σημαντικός αλλά σχετικά πρόσφατος σχηματισμός που προέκυψε από τον Ελεύθερο Συριακό στρατό.

Οι οργανώσεις αυτές υποστηρίζουν πως ο ισλαμικός νόμος πρέπει να είναι η μοναδική πηγή της νομοθεσίας.

«Οι δυνάμεις αυτές καλούν όλες τις πολιτικές και τις στρατιωτικές οργανώσεις να ενωθούν μέσα σ’ ένα σαφώς μουσουλμανικό πλαίσιο που είναι θεμελιωμένο στη σαρία, καθιστώντας την μοναδική πηγή της νομοθεσίας», δηλώνουν. Σ’ αυτή την ανακοίνωση αναφοράς καλούν επίσης σε «ενότητα» και σε «απόρριψη των διαιρέσεων … βάζοντας το συμφέρον του (ισλαμικού) έθνους υπεράνω του συμφέροντος της (κάθε) οργάνωσης».

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ αναζωπυρώνονται οι μάχες που φέρνουν αντιμέτωπους μαχητές πολλών παρατάξεων μεταξύ των ανταρτών εναντίον του Μετώπου αλ-Νόσρα και του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, δικηγοροι ιατρικου δικαιου βολος του είπε: «Συγγνώμη, δικηγορικο γραφείο δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου βολος απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, αστικο δικαιο δικηγοροι βολος πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα

Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές

«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ».

Με αυτά τα λόγια ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ σχολίασε τις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα του, έπειτα από την απόφασή του να αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για τα χημικά της χώρας.

«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».

«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο ‘Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, δικηγοροι φορολογικων υποθεσεων βολος όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.

Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.

«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», διοικητικο δικαιο δικηγοροι βολος είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».

«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για “επαναστάτες” γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό δικηγοροι ειδικευμενοι στα ακινητα βολοςθμό της χώρας, δικηγοροι συνταξεων λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/586831/den-anagnorizoun-ton-ethniko-sunaspismo-adartikes-organoseis/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *