στρες φάρμακα στρες ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Φάρμακο κατά του διαβήτη ενισχύει τη μακροβιότητα

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Ένα ευρείας χρήσης φάρμακο κατά του διαβήτη, η μετφορμίνη, επέκτεινε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα και έδειξε γενικότερες……

Φάρμακο κατά του διαβήτη ενισχύει τη μακροβιότητα ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Πειραματόζωα έζησαν περισσότερο μετά τη λήψη του

Ένα ευρείας χρήσης φάρμακο κατά του διαβήτη, η μετφορμίνη, επέκ ΤΕΙνε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα και έδειξε γενικότερες αντιγηραντικές ιδιότητες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εν λόγω ουσία μιμείται τις παρεμφερείς θετικές επιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχει στη μακροβιότητα η μέθοδος του αυστηρού περιορισμού των θερμίδων. Όμως, προς το παρόν, είναι αβέβαιο αν η νέα ανακάλυψη μπορεί να έχει χρήσιμη εφαρμογή στην περίπτωση και των ανθρώπων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ραφαέλ ντε Κάμπο του Εθνικού Ινστιτούτου για τη Γήρανση των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με το BBC, έδωσαν μετφορμίνη σε μεσήλικα αρσενικά ποντίκια. Όπως διαπίστωσαν, η μέση διάρκεια ζωής των ζώων αυξήθηκε κατά περίπου 5% (160 εβδομάδες έναντι 150 εβδομάδων για τα ζώα που δεν είχαν πάρει την ουσία), Δικηγοροι δημου βολου ενώ παράλληλα καθυστέρησε η εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση (π.χ. καταρράκτης στα μάτια).

Όπως δήλωσε ο Κάμπο, περαιτέρω μελέτες θα δείξουν αν η συγκεκριμένη ουσία έχει ανάλογη επίδραση στην ανθρώπινη ζωή. Πάντως, η χορήγηση υψηλότερων δόσεων μετφορμίνης αποδείχτηκε τοξική για τα νεφρά των πειραματόζωων και μείωσε τη διάρκεια της ζωής τους κατά περίπου 14%, αντί να την αυξήσει περαιτέρω.

Εδώ και δεκαετίες, η μετφορμίνη είναι ένα από τα ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον διαβήτη τύπου 2, καθώς εμποδίζει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να παρατείνει τη ζωή απλών οργανισμών όπως τα σκουλήκια, όμως οι έως τώρα έρευνες σε ανώτερα ζώα, δικηγοροι βολος καρακωστα όπως οι μύγες και τα θηλαστικά, έχουν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα.

Όπως είπε ο Κάμπο, «τα ευρήματά μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά χρειάζεται να επιβεβαιωθούν και στους ανθρώπους με κλινικές δοκιμές. Προς το παρόν, το καλύτερο που μπορούμε να πούμε, είναι αυτό που πιθανότατα σας είπε και η γιαγιά σας: δικηγοροι βολου Να τρώτε σωστά και να ασκείστε. Αυτά είναι τα δύο μοναδικά πράγματα για τα οποία είμαστε βέβαιοι πως έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στους ανθρώπους».

Ο θερμιδικός περιορισμός ως μέθοδος παράτασης του προσδόκιμου ζωής επιβάλλει την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων καθημερινά από αυτές που ο οργανισμός καίει. Όμως τα ποντίκια που έπαιρναν μετφορμίνη και παρατάθηκε η ζωή τους, δεν χρειάστηκε να υποβληθούν σε περιορισμό θερμίδων, αντίθετα έτρωγαν κανονικά. Αυτό ίσως σημαίνει πως, χάρη στη μετφορμίνη, μπορεί κανείς να μιμηθεί τον θερμιδικό περιορισμό, χωρίς να υποχρεωθεί σε στέρηση τροφής.

Η μετφορμίνη θεωρείται ένα σχετικά ασφαλές φάρμακο, με πιο πιθανές παρενέργειες τη διάρροια, το φούσκωμα, τον στομαχόπονο, τον πονοκέφαλο, τον δερματικό ερεθισμό κ.α. Η εν λόγω ουσία φαίνεται να αυξάνει την αντιοξειδωτική αντίδραση του οργανισμού στο στρες και στη χρόνια φλεγμονή, πράγμα που ίσως εξηγεί και τη θετική επίδρασή της στην παράταση της ζωής.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τη μετφορμίνη με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος και του μαστού. Από την άλλη, μελέτες σε θηλυκά ποντίκια έδειξαν ότι η μετφορμίνη αυξάνει τον κίνδυνο για μη καρκινικούς πολύποδες στις ωοθήκες, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο εν λόγω κίνδυνος αφορά και τους ανθρώπους.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Ο… πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον… Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, Δικηγοροι δημου βολου εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.

Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον… «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.

Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο… «Πλάτωνας».

Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, δικηγοροι βολος καρακωστα που ακούει στο όνομα «Πλάτων».

«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».

Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής… γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/564868/farmako-kata-tou-diaviti-enishuei-ti-makroviotita/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *