Ρόδο κατάληψη Πανεπιστημίου κατασκευή eshop Βολος Υπό κατάληψη εδώ και 6 μέρες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

κατασκευή eshop Βολος Από τις 7 Νοεμβρίου βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο της διοίκησησ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή όχι τις διαθεσιμότητες των διοικητικών……

Υπό κατάληψη εδώ και 6 μέρες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατασκευή eshop Βολος Αιτία τα προβλήματα στέγασης

Από τις 7 Νοεμβρίου βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο της διοίκησησ του πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή όχι τις διαθεσιμότητες των διοικητικών, κατασκευη eshop άλλα το οξύτατο πρόβλημα στέγασης. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση του ο αν. καθηγητής κ. Σουλακέλλης η κατάληψη πραγματοποιείται, από ολιγομελή ομάδα φοιτητών/τριων που αυτο-ονομάζεται «Επιτ ροπή αγώνα εστιών Λέσβου – Αλληλέγγυες/ Αλληλέγγυοι».

Ο κ. Σουλακέλλης, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, καταγγέλλει την κατάληψη αυτή καθώς δεν βασίζεται σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων των φοιτητών/τριών του πανεπιστημίου και συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μελών της διοίκησης, αλλά και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας να ενημερώσουν τους συγκεκριμένους φοιτητές αφενός ότι για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται το ίδρυμα και αφετέρου ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Η κατάληψη, αναφέρει στην επιστολή του, όχι μόνο δεν βοηθά στην αντιμετώπισή του αλλά και στρέφεται ενάντια στις προσπάθειες της πανεπιστημιακής κοινότητας για άμεση λύση. Παράλληλα, τονίζει στο κείμενό του ο κ. Σουλακέλλης, η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης έχει δημιουργήσει ήδη πρόσθετα σοβαρά προβλήματα:

– Στους φοιτητές/τριες αδυναμία χορήγησης εγγράφων για τη στέγαση των δικαιούχων, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών διαδικασιών για την επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού στέγασης, αδυναμία υλοποίησης διοικητικών ενεργειών για την ανέγερση των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης, αδυναμία καταβολής της αμοιβής της πρακτικής άσκησης στους δικαιούχους, αδυναμία ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών για την ορκωμοσία στις 6 Δεκεμβρίου, αδυναμία λειτουργίας του κέντρου εξυπηρέτησης φοιτητών, του γραφείου φοιτητικής μέριμνας καθώς και τριών γραμμα ΤΕΙών τμημάτων).

– Αντιμετώπιση κατεπειγόντων ζητημάτων όλων των πανεπιστημιακών μονάδων του πανεπιστημίου Αιγαίου (π.χ. διοικητική παραλαβή του κτιρίου στη Ρόδο, υποβολή των δηλώσεων του προσωπικού με κίνδυνο την επιβολή πρόστιμου στο πανεπιστήμιο, αμοιβές εξωτερικών συνεργατών που δεν έχουν άλλους πόρους διαβίωσης, και πολλά άλλα).

Η πρυτανική αρχή απευθύνει κάλεσμα στους καταληψίες να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς η λήξη της κατάληψης θα επιτρέψει την εντός 2 ημερών επαναπροκήρυξη του συμπληρωματικού διαγωνισμού για τις 24 κλίνες που υπολείπονται από τον αρχικό διαγωνισμό.

Τέλος, κατασκευη eshop σε πρόσφατη συνάντηση του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας και του αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλή Αντωνίου αναλήφθηκε η δέσμευση για κοινή προσπάθεια προκειμένου να συμμετέχουν στο συμπληρωματικό διαγωνισμό περισσότεροι ιδιοκτήτες δωματίων για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντησή τους στην οποία θα συμμετέχουν και εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες δωματίων προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκαλούν τη μη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς στέγασης του πανεπιστημίου Αιγαίου.

κατασκευή eshop Βολος Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, κατασκευη eshop λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, κατασκευη eshop επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, κατασκευη eshop όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευή eshop Βολος «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα

Βέλγικα»,

το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό

πρόγραμμα που διοργανώνεται από την

Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα

τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν

με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι

επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με

τρεις συναυλίες στην Αττική και το

Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτή

τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,

ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,

ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του

σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig

Swimberghe, κατασκευη eshop θα συνοδεύεται από το Athens

Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία

μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί

μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα

ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn

Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις

συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον

υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου

της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη

19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του

Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου

(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig

Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του

σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο

της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα

στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί

σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και

του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά

βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,

International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du

Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει

κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα

της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής

στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.

Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς

σεμιναρίου και φεστιβάλ “Julian Menendez”

της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών

επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το

1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels

Clarinet Choir, κατασκευη eshop με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει

τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το

Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης

Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Γιάννος

Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην

Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Larisa

Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Renato

Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα – Ορχήστρας

των Φίλων της Μουσικής)

Η

είσοδος είναι ελεύθερη για το

κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία

του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε

συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και

Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, κατασκευη eshop τους Δήμους

Πάτμου και Σάμου

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/607924/upo-katalipsi-edo-kai-6-meres-to-panepistimio-aigaiou/
κατασκευή κατασκευη eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *