Ρόδο διάστημα πλανήτη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Επιστήμονες ανακάλυψαν πότε «ανέπνευσε» για πρώτη φορά η Γη

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις άρχισε να συσσωρεύεται το οξυγόνο……

Επιστήμονες ανακάλυψαν πότε «ανέπνευσε» για πρώτη φορά η Γη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Οι ερευνητές εστίασαν στη συσσώρευση οξυγόνου στην ατμόσφαιρα

Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις άρχισε να συσσωρεύεται το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με νέα έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων, λεβητεσ πυρηνασ τιμεσ που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης προκύπ ΤΕΙ ότι οι μορφές ζωής που εξαρτώνται από το φως του ήλιου, ηλιακα κενου όπως τα σύγχρονα φυτά, εξελίχθηκαν πολύ νωρίς στην ιστορία της Γης.

Η έρευνα επεκτείνεται και στην εξωγήινη ζωή, υποστηρίζοντας ότι οι μορφές ζωής που παράγουν οξυγόνο μπορούν να εμφανιστούν από τα πρώτα στάδια της ιστορίας ενός πλανήτη, κάτι που σημαίνει ότι τελικά οι πλανήτες που κατοικούνται στο σύμπαν ίσως είναι περισσότεροι απ’ όσους νομίζαμε.

Οι επιστήμονες μέχρι σήμερα υπέθεταν ότι τα πρώτα δυο δισεκατομμύρια χρόνια, από τα συνολικά 4,5 δις. χρόνια που μετρά η ιστορία της Γης, τα επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα εκτιμούσαν πως το οξυγόνο άρχισε να συσσωρεύεται στη γήινη ατμόσφαιρα για αξιόλογο διάστημα πριν 2,3 δισεκατομμύρια χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ονομάστηκε «Το Γεγονός της Μεγάλης Οξείδωσης».

Το απότομο άλμα στα επίπεδα οξυγόνου εκείνη την περίοδο αποδόθηκε σε κυανοβακτήρια, μικρόβια που, όπως και τα φυτά, φωτοσυνθέτουν και απελευθερώνουν οξυγόνο.

Ωστόσο, hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ η νέα έρευνα, η οποία εξέτασε χημική σύνθεση δειγμάτων αρχαίου εδάφους «εγκλωβισμένου» μέσα σε πετρώματα, υποστηρίζει ότι το οξυγόνο εμφανίστηκε στη Γη 700 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις.

Τα δείγματα αρχαίου εδάφους και θαλάσσιων ιζημάτων που εξέτασαν οι επιστήμονες χρονολογούνται πριν 3 δισεκατομμύρια χρόνια και συλλέχθηκαν από την επαρχία Kwazulu-Natal στη Νότιο Αφρική.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν στα δείγματα ίχνη ελεύθερου ατμοσφαιρικού οξυγόνου σε χαμηλές συγκεντρώσεις και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά πρέπει να είχαν εκτεθεί σε μια ατμόσφαιρα με συγκεντρώσεις οξυγόνου 0,03% συγκριτικά με σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι το οξυγόνο εμφανίστηκε στη γήινη ατμόσφαιρα εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν «Το Γεγονός της Μεγάλης Οξείδωσης».

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι χρειάστηκε μια σχετικά μικρή χρονική περίοδος για να εξελιχθεί η οξυγονική φωτοσύνθεση στη Γη», ferroli sun p7 τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Sean Crowe από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

«Αυτό σημαίνει ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλους πλανήτες, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ skroutz διευρύνοντας τους κόσμους που θα μπορούσαν να έχουν οξυγονωμένη ατμόσφαιρα», προσέθεσε ο καθηγητής.

Πηγή: econews.gr

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμοκαταλογος εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ skroutz καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καυστηρασ πυρηνα ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/588389/epistimones-anakalupsan-pote-anepneuse-gia-proti-fora-i-gi/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *