πυρηνικό Αμερικανοί ΝΑΤΟ κατασκευή eshop Βολος Διαλλακτικότερος ο Νετανιάχου για την εποικιστική δραστηριότητα

κατασκευή eshop Βολος Μεσούσης της διπλωματικής κρίσης με την Ουάσινγκτον, κατασκευη eshop ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγκάστηκε να παγώσει ένα πρόγραμμα εποικιστικής δραστηριότητας……

Διαλλακτικότερος ο Νετανιάχου για την εποικιστική δραστηριότητα κατασκευή eshop Βολος Επιθυμεί η Δύση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο Ιράν

Μεσούσης της διπλωματικής κρίσης με την Ουάσινγκτον, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγκάστηκε να παγώσει ένα πρόγραμμα εποικιστικής δραστηριότητας για να μην σταθεί απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τη στιγμή που θέλει να την πείσει να σκληρύνει τη θέση της κατά του Ιράν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναγκάστηκε δημόσια να διαχωρίσει τη θέση του αργά χθες βράδυ, από τον υπουργό Στέγασης Ούρι Αριέλ ο οποίος είχε ανακοινώσει «χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων συντονισμός» ένα σχέδιο κατασκευής 20.000 κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η ανακοίνωση του Αριέλ, ηγετικού στελέχους της ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Εστία που πρόσκειται στο λόμπι των εποίκων, προκάλεσε τις επικρίσεις των ΗΠΑ που επαναλαμβάνουν ότι η εποικιστική δραστηριότητα είναι παράνομη, καθώς και την οργή των Παλαιστινίων που απείλησαν να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις αν το Ισραήλ δεν υπαναχωρήσει στην απόφασή του.

«Η ενέργεια αυτή προκαλεί μια μη αναγκαία αντιπαράθεση με τη διεθνή κοινότητα τη στιγμή που καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να επηρεάσουμε μέλη της διεθνούς κοινότητας να επιτύχουν μια καλύτερη συμφωνία με το Ιράν», κατασκευη eshop δήλωσε ο Νετανιάχου επικρίνοντας τον υπουργό του.

«Ζούμε κρίσιμες ημέρες. Μια ανακοίνωση όπως αυτή του υπουργού Αριέλ υπονομεύει όχι μόνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (με τους Παλαιστίνιους) που ήδη είναι δύσκολες αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες του Πρωθυπουργού για το ιρανικό ζήτημα», δήλωσε ο κεντρώος υπουργός Επιστημών Γιαακόβ Πέρι στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Και βέβαια δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση το σχέδιο της ανέγερσης κατοικιών στη Δυτική Όχθη, επί της αρχής του οποίου υπάρχει συμφωνία τους κόλπους της κυβερνώσας δεξιάς, αλλά η επιλογή της στιγμής.

Όπως κατά την ανακοίνωση ενός μεγάλου προγράμματος ανέγερσης κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του ταξιδιού του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν το 2010, η οποία είχε προκαλέσει πλήγμα στις ισραηλινοαμερικανικές σχέσεις.

Στενός συνεργάτης του Νετανιάχου, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς, ζήτησε σήμερα να συνεχιστεί η εποικιστική δραστηριότητα “με τρόπο έξυπνο και συντονισμένο”.

Ο Νετανιάχου «έχει δίκιο όταν δηλώνει πως σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, ενώ προσπαθούμε να πείσουμε τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους να διορθώσουν την τόσο προβληματική συμφωνία με το Ιράν, τα πράγματα πρέπει να γίνονται σε συντονισμό πριν απ’ όλα με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Στάινιτς στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Υστερική» αντίδραση

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ενεπλάκη σε μια αντιπαράθεση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι θέλει να καταλήξει οπωσδήποτε «σε μια πολύ κακή συμφωνία» με την Τεχεράνη, παρά τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αφήσει ποτέ το Ιράν να αποκτήσει ατομικό όπλο.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που η Εφημερίδα New York Times, κατασκευη eshop σε πικρόχολο άρθρο της χθες, κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι υποκινεί μια “υστερική” αντίδραση στις προσπάθειες των δυτικών δυνάμεων να καταλήξουν σε συμφωνία με το ιρανικό καθεστώς.

Το Ισραήλ προτίθεται επίσης να ασκήσει την επιρροή του στο αμερικανικό Κονγκρέσο προκειμένου αυτό να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Ομπάμα πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη στις 20 Νοεμβρίου.

«Θα κάνουμε μια εκστρατεία στις ΗΠΑ, σε δεκάδες μέλη του Κονγκρέσου στα οποία θα εξηγήσω εγώ ο ίδιος ότι κινδυνεύει η Ασφάλεια του Ισραήλ», διευκρίνισε ο υπουργός οικονομίας Ναφτάλι Μπένετ πριν μεταβεί την Τρίτη στις ΗΠΑ.

Ωστόσο αυτή η επίθεση διπλωματίας προκαλεί επίσης επιφυλακτικότητα, ίσως και σκωπτικά σχόλια.

«Αν οι Αμερικανοί δεν μας αφήνουν να βομβαρδίσουμε το Ιράν, θα βομβαρδίσουμε τις ΗΠΑ. Αυτή δείχνει να είναι η νέα ισραηλινή στρατηγική απέναντι στην ιρανική πυρηνική απειλή», παρατηρεί σκωπτικά ο αρθρογράφος Ζβι Μπαρέλ σήμερα στην Εφημερίδα Haaretz.

κατασκευή eshop Βολος κατασκευή eshop Βολος Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατασκευη eshop ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, κατασκευη eshop αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, κατασκευη eshop θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/607975/diallaktikoteros-o-netaniahou-gia-tin-epoikistiki-drastiriotita/
κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *