πρωθυπουργός Γερμανία Ευρωπαϊκή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στις ΗΠΑ ο σύμβουλος του Νετανιάχου για την τελική συμφωνία με το Ιραν

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Νετανιάχου δήλωσε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ότι η συμφωνία Τι είναι ένας Webmaster και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα πρέπει να έχει ένα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αποτέλεσμα: ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ την ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ εξάλειψη των ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πυρηνικών δυνατοτήτων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του Ιράν…”

Στις ΗΠΑ ο σύμβουλος του Νετανιάχου για την τελική συμφωνία με το Ιραν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η συμφωνία θα πρέπει να έχει ένα αποτέλεσμα: την εξάλειψη των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει σύντομα μια ομάδα υπό τον σύμβουλό εθνικής Ασφάλειας του στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει με τις ΗΠΑ σχετικά με τη μελλοντική τελική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Μίλησα χθες βράδυ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί μια ομάδα υπό τον σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας Γιόσι Κόεν για να συζητήσει με τις ΗΠΑ μια μόνιμη συμφωνία με το Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μέλη του κόμματός του.

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έχει ένα αποτέλεσμα: την εξάλειψη των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν», πρόσθεσε ο ίδιος, που έχει χαρακτηρίσει την προσωρινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Κυριακή η Ομάδα 5+1( ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα «ιστορικό λάθος».

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής στο Ισραήλ Λαρς Φόμποργκ-Άντερσεν προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς μετά τη συμφωνία της Κυριακής.

«Νοιαζόμαστε για την Ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Φόμποργκ-Άντερσεν στη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ιερουσαλήμ μεταξύ ευρωπαίων πρεσβευτών και του ισραηλινού υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ «είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί», ο Φόμποργκ-Άντερσεν τις χαρακτήρισε «εμπρηστικές» και τις καταδίκασε, ενώ εκτίμησε ότι «είναι φυσικό το Ισραήλ να επιθυμεί να έχει λόγο σε αυτές τις σημαντικές διαπραγματεύσεις».

Όμως ο ευρωπαίος διπλωμάτης χαιρέτισε τη συμφωνία της Κυριακής, εκτιμώντας ότι θα μπορέσει να περιορίσει σημαντικό το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα «για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια».

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε», απάντησε ο Στάινιτς. «Στην πραγματικότητα είμαστε αρκετά απογοητευμένοι».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.protothema.gr/world/article/331360/stis-ipa-o-sumvoulos-tou-netaniahou-gia-tin-teliki-sumfonia-me-to-iran-/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *