προεδρία εκλογές Κρίση ΒΟΛΟΣ Σόιμπλε: Ο Ρεν λέει «ανοησίες» για τον πληθωρισμό

ΒΟΛΟΣ Ο Θεσσαλία Γερμανός υπουργός σούπερ ΑΓΕΤ μάρκετ δεν δίστασε Ιγνάτιος να δηλώσει ότι θα πάρει αποστάσεις από τον Eπίτροπο, zagorin εάν πράγματι αυτή είναι η άποψη zagorin που εκφέρει…”

Σόιμπλε: Ο Ρεν λέει «ανοησίες» για τον πληθωρισμό ΒΟΛΟΣ

Ο Γερμανός υπουργός δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα πάρει αποστάσεις από τον Eπίτροπο, εάν πράγματι αυτή είναι η άποψη που εκφέρει

«Ανοησίες» χαρακτήρισε από το Νταβός ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις δηλώσεις του Όλι Ρεν για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο <a href="http://www ΓερμανίαΓερμανίας απέρριψε,  χαρακτηρίζοντας «ανοησία» την άποψη που διατύπωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα και το ευρώ, ότι ο παρατεταμένος χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα καταστήσει την αναγκαία επανεξισορρόπηση της ευρωπαϊκής οικονομίας δυσκολότερη.

Ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε μάλιστα ότι θα πάρει αποστάσεις από τον Φινλανδό επίτροπο, εάν πράγματι αυτή είναι η άποψη που εκφέρει με τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματούχος της ΕΕ.

«Όχι, δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη διότι θα σήμαινε ότι η ευρώπη λειτουργεί μόνο στη βάση της αστάθειας και του πληθωρισμού. Αυτό είναι ανοησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι δεν είναι πλέον σίγουρος εάν και κατά πόσο ο Ρεν μιλάει με την ιδιότητα του Επιτρόπου ή κάποιου ο οποίος κάνει προεκλογική εκστρατεία.

«Εάν μίλαγε ως επίτροπος, θα έπαιρνα σαφώς τις αποστάσεις μου. Εάν λέει ανοησίες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, πρέπει να πω: “είναι καλύτερα να ψηφίσετε το δικό μου κόμμα“», είπε στο Reuters.

Ο Ρεν έχει δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο και ελπίζει ότι θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ALDE, της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την ευρώπη. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) του Σόιμπλε ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα (ΕΛΚ), που έχει σήμερα την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο ΕΚ. Η ALDE θα αποφασίσει ποιος πρόκειται να είναι ο υποψήφιός της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεν είχε δηλώσει στην τηλεοπτική υπηρεσία του Reuetrs, χθες Παρασκευή, ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο 0,8%, χρειάζεται να φθάσει πιο κοντά στον ρυθμό που έχει ορίσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, το 2%, ώστε να γίνει εφικτή η απαραίτητη προσαρμογή.

«Μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού μπορεί να την καταστήσει πιο δύσκολη εάν αυτός ο χαμηλός πληθωρισμός προκαλείται από έναν πολύ χαμηλό δομικό πληθωρισμό», ανέφερε ο Ρεν.

«Προκειμένου να επιτύχουμε στην διαδικασία επανεξισορρόπησης όλης της ευρωζώνης, ο μέσος πληθωρισμός πρέπει να βρίσκεται κοντά στο στόχο του 2% που έχει ορίσει η ΕΚΤ», επέμεινε ο επίτροπος.

Ο Σόιμπλε δήλωσε πως αισιοδοξεί ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες θα διευθετήσουν τα προβλήματά τους μετά την μαζική πώληση αξιόγραφών τους χθες, όταν η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά την αγορά συναλλάγματος που υπερασπιζόταν ως απαραίτητα εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και της εξασθένησης του πέσο. Η τουρκική λίρα στο μεταξύ έπεσε σε ιστορικό χαμηλό παρά την επέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, που έριξε κατά εκτιμήσεις 3 δισεκ. δολάρια στην αγορά την προηγουμένη.

«Νομίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διεθνή οικονομία γνώριζαν ότι είχαμε μερικά προβλήματα σε πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες», είπε ο Σόιμπλε. «Μερικές φορές υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι. Η Αργεντινή διαφέρει από την Ινδονησία και στην Τουρκία υπάρχουν μερικοί ειδικοί λόγοι που όλοι γνωρίζουμε, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα διευθετήσουν όλα αυτά, ότι θα επιτύχουν», πρόσθεσε. «Επίσης, (οι εξελίξεις) δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να μην επικεντρωνόμαστε πλέον στη νομισματική πολιτική για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», και ότι «η συρρίκνωση της πολιτικής τόνωσης της οικονομίας με νομισματικά μέσα που ασκεί η Fed θα συνεχιστεί προσεκτικά, αλλά συνεχώς».

Στρεφόμενος στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε έκρινε ότι η Γαλλία προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο προκάτοχός του Μάριο Μόντι έκαναν σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

«Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία έλεγα πάντα ότι η Γαλλία θα κάνει αυτό που είναι αναγκαίο, και είχα δίκιο. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό αυτό που αποφάσισε ο πρόεδρος ( Φρανσουά Ολάντ) και είμαι επίσης σίγουρος ότι η Ιταλία θα πράξει αυτό που είναι απαραίτητο». Ο Σόιμπλε έκανε ακόμη δημόσια μια προτ ροπή προς την Ιταλία να μεταρρυθμίσει το εκλογικό της σύστημα.

«Η Ιταλία έχει ένα πολιτικό πρόβλημα, το γνωρίζουμε αυτό. Η Ιταλία επίσης χρειάζεται να μεταρρυθμίσει το εκλογικό της σύστημα και μόλις η πολιτική αστάθεια ξεπεραστεί και έχουν επιτύχει πρόοδο τότε η Ιταλία θα είναι περισσότερο σε θέση να καταλήξει στις αναγκαίες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής», υποστήριξε.

«Η Ιταλία έχει ήδη κάνει πολλά, ειδικά κατά την δια κυβέρνηση της χώρας από τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Τώρα ο Λέτα κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την μεταβατική φάση». Ο Σόιμπλε εξήρε επίσης τον Ιταλό ομόλογό του Φαμπρίτσιο Σακομάνι, λέγοντας ότι είναι «ένας εξαίρετος υπουργός Οικονομικών. Δεν ανησυχώ για την Ι ΓερμανίαΓερμανίας ο Σόιμπλε δήλωσε πεπεισμένος ότι η κυβέρνησή του θα επιτύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2015 για πρώτη φορά από το 1969 και ότι θα επιτύχει την δομική δημοσιονομική προσαρμογή το 2014, αν και υπολόγισε ότι λόγω ιδιαίτερων περιστάσεων που προέβλεψε ότι δεν θα επαναληφθούν η Γερμανία θα χρειαστεί καθαρό δανεισμό 8,5 δισεκ. ευρώ φέτος.

«Υπάρχουν πάντοτε κίνδυνοι αλλά είμαστε αποφασισμένοι και αυτό είναι που συμφωνήσαμε. Φέτος θα έχουμε ένα καθαρό δημόσιο χρέος αλλά δεν θα έχουμε πλέον διαρθρωτικό έλλειμμα. Την επόμενη χρονιά θέλουμε να διαχειριστούμε (τα δημοσιονομικά) χωρίς νέο δανεισμό. Αυτό είναι φιλόδοξο αλλά θα επιτύχουμε», είπε.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση περί αμοιβαιοποίησης του δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως δεν θα υπάρχει κίνητρο για να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άρα η Γερμανία θα το εμποδίσει.

Ερωτηθείς εάν η νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θα καταστήσει ευκολότερη την υιοθέτηση πιο τολμηρών λύσεων για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε απάντησε: «η αμοιβαιοποίηση του χρέους θα σηματοδοτούσε το τέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

ΒΟΛΟΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι Αγοραστός της μαχαίρωμα ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΒΟΛΟΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/347544/soible-o-ren-eipe-anoisies-gia-ton-plithorismo/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *