πραγματικότητα νερό βουλευτής ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Υποστελεχωμένο το Λιμενικό στα Δωδεκάνησα

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς……

Υποστελεχωμένο το Λιμενικό στα Δωδεκάνησα ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μ. Κόνσολας

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Με αναλυτικά στοιχεία που κατέθεσε, που παρουσιάζει η «Ροδιακή», αποδεικνύεται ότι στο σύνολο των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα , η υποστελέχωση αγγίζει το 32%. Από τους 558, που θα έπρεπε να υπηρετούν βάση του θεσμοθετημένου χρονοδιαγράμματος, υπηρετούν μόνο 380. Ιδιαίτερα με γάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν τα Λιμεναρχεία Κω (στο οποίο η υποστελέχωση είναι στο 50%) και Καλύμνου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το Υπολιμεναρχείο Σύμης και ο Λιμενικός Σταθμός στο Καστελλόριζο.

Ο κ. Κόνσολας ζητά χρονοδιάγραμμα για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, παρακολουθηση κινητου iphone αφού πρέπει να αντιμετωπιστεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Επισημαίνει, επίσης, ότι το προσωπικό του λιμενικού σώματος στα Δωδεκάνησα δεν λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου, παρακολουθηση κινητου παιδιου όπως θα έπρεπε μετά τη θεσμοθέτησή του το 2008, και ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας να αποκατασταθεί αυτή η ανισότητα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Σε μία περιοχή που το Λιμενικό Σώμα, πέραν των άλλων καθηκόντων του δίνει και τη μάχη ενάντια στη λαθρομετανάστευση, η υποστελέχωση καίριων θέσεων και υπηρεσιών δυσχεραίνει αυτή τη μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 17 Λιμενικές Αρχές και Υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν 558 Λιμενικοί, με βάση το θεσμοθετημένο οργανόγραμμα, υπηρετούν 380. Υπηρετούν, δηλαδή, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις 178 λιγότεροι, με το ποσοστό υποστελέχωσης να φτάνει το 32%.

Τα σχετικά, παρακολουθηση μηνυματων κινητου συγκριτικά στοιχεία αποτυπώνουν την πραγματικότητα:

– Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου οι οργανικές θέσεις είναι 156 και υπηρετούν 102 (υποστελέχωση σε ποσοστό 35%)

– Στο Λιμεναρχείο Κω, οι οργανικές θέσεις είναι 108 και υπηρετούν 54 (υποστελέχωση σε ποσοστό 50%)

– Στο Λιμεναρχείο Καλύμνου οι οργανικές θέσεις είναι 55 και υπηρετούν 33 (υποστελέχωση σε ποσοστό 40%)

– Στο Υπολιμεναρχείο Σύμης οι οργανικές θέσεις είναι 40 και υπηρετούν 21 (υποστελέχωση σε ποσοστό 47.5%).

– Στο Λιμενικό Σταθμό στο Καστελλόριζο, παρακολουθηση κινητου δωρεαν οι οργανικές θέσεις είναι 27 και υπηρετούν 14 (υποστελέχωση σε ποσοστό 48%).

Στα άλλα νησιά, η στελέχωση κινείται σε ποσοστά πάνω από το 75% αλλά είναι φανερό ότι εκεί που υπάρχουν πραγματικές και αυξημένες, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Είναι, επίσης, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα πλωτά μέσα, λειτουργούν με δύο πληρώματα, στην ελάχιστη σύνθεση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, στα πέντε αυτά νησιά που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του, την ίδια στιγμή που καλείται να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Παράλληλα, το προσωπικό του λιμενικού σώματος στα Δωδεκάνησα δεν λαμβάνει το επίδομα παραμεθορίου, με την μορφή των εκτός έδρας, που έχει θεσπιστεί από το 2008. Πρόβλημα υπάρχει, παρακολουθηση κινητου δωρεαν επίσης, και με τα οφειλόμενα για τα έξοδα πλεύσης σκαφών αλλά και τα οδοιπορικά έξοδα μετακινήσεων. Με αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης, πολλές φορές το προσωπικό του λιμενικού σώματος καλύπ ΤΕΙ τα συγκεκριμένα έξοδα με δικές του δαπάνες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των κενών θέσεων στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα και ιδίως σε Κω, Σύμη, παρακολουθηση μηνυματων κινητου Καστελλόριζο, Κάλυμνο και Ρόδο που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα.

2. Εάν στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στο προσωπικό του λιμενικού σώματος που υπηρετεί στα Δωδεκάνησα.

3. Εάν επίκειται επιτάχυνση της διαδικασίας για την καταβολή δαπανών που αφορούν σε έξοδα πλεύσης σκαφών και οδοιπορικά έξοδα μετακινήσεων.

Ο Ερωτών βουλευτής»

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/603233/upostelehomeno-to-limeniko-sta-dodekanisa-/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *