Πορτογαλία Κρίση Αριστερά ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Πορτογαλία: Ο πρόεδρος της χώρας εγκρίνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης

λατομεια πηλιου ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Ο Ανίμπαλ Καβάκο πέτρες εξωτερικού χώρου Σίλβα πετρα τοιχου τιμες συντάχθηκε με ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ την πετρα λατομειου τιμη πέτρα Επενδυση Καρυστου χτισιματος κυβέρνηση ότι ο προϋπολογισμός του 2014 είναι συνταγματικός πετρα επενδυσης τιμες παρά τις αρχικές εικασίες πετρα εσωτερικου χωρου επενδυση εξωτερικου τοιχου με πετρα ότι θα τον έστελνε στο Συνταγματικό πετρα καρυστου τιμη Δικαστήριο 

…”

Πορτογαλία: Ο πρόεδρος της χώρας εγκρίνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

Ο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα συντάχθηκε με την κυβέρνηση ότι ο προϋπολογισμός του 2014 είναι συνταγματικός παρά τις αρχικές εικασίες ότι θα τον έστελνε στο Συνταγματικό δικαστήριο 

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας έλαβε σήμερα μια νομική κρίση ότι ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2014 δεν είναι αντισυνταγματικός και δεν σχεδιάζει να στείλει το αμφιλεγόμενο αυτό νομοθέτημα στο Συνταγματικό δικαστήριο, όπως είχε πράξει πέρυσι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Το πορτογαλικό ΣΔ ωστόσο είναι πιθανό να εξετάσει ορισμένες από τις περικοπές οι οποίες προβλέπονται από τον προϋπολογισμό ούτως ή άλλως και να ακυρώσει ορισμένα από τα μέτρα που εμπεριέχονται σε αυτόν, περιπλέκοντας εκ νέου τα σχέδια της κεντροδεξιάς κυβέρνησης να βγει από το πρόγραμμα στήριξης της πορτογαλικής οικονομίας φέτος. Όμως η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο με την εξέλιξη αυτή μοιάζει να εξασφαλίζει την υποστήριξη της προεδρίας, γεγονός που εξασθενίζει τη θέση των πολέμιων των πολιτικών λιτότητας.

Τα <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF κόμμακόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δεσμευτεί να αμφισβητήσουν νομικά τον προϋπολογισμό και ειδικά τις περικοπές μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα. Το ΣΔ είχε ήδη κρίνει αντισυνταγματικά τέτοια μέτρα τα τελευταία δύο χρόνια.

«Η νομική κρίση που είχε ζητήσει ο πρόεδρος δεν καταδεικνύει ότι υπάρχει κάποια αντισυνταγματική διάταξη στον προϋπολογισμό», είπε ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου προέδρου στο πρώτο σχόλιό του αφού ο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα επικύρωσε το νομοθέτημα αυτό υπογράφοντάς το την Τρίτη.

«Ο πρόεδρος δεν μπορεί να πει ότι δεν θα στείλει σε καμιά περίπτωση τον προϋπολογισμό στο [Συνταγματικό] δικαστήριο, διότι αυτό είναι δικαίωμά του, αλλά αυτή τη στιγμή όλα καταδεικνύουν ότι δεν πρόκειται να το πράξει».

Πριν από ένα χρόνο, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας είχε μεν επικυρώσει τον προϋπολογισμό, αλλά είχε ταυτόχρονα ζητήσει από το ΣΔ να αποφανθεί σχετικά με το εάν συμμορφώνεται προς το Σύνταγμα.

Μόλις τον περασμένο μήνα το δικαστήριο είχε απορρίψει ένα μέτρο που προέβλεπε περικοπές στις συντάξεις του Δημοσίου καταφέρνοντας νέο πλήγμα στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο να αναζητήσει εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα.

Το ΣΔ ενδέχεται να απορρίψει κι άλλα παρόμοια μέτρα φέτος, περιλαμβανομένων των μειώσεων των μισθών του Δημοσίου για την εξοικονόμηση 1 δισεκ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός προβλέπει την μείωση του Δημοσίου ελλείμματος στο 4% του ΑΕΠ φέτος.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ

source: http://www.protothema.gr/world/article/341499/portogalia-o-proedros-tis-horas-egrinei-ton-proupologismo-tis-kuvernisis/
ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *