παιδιά διάστημα Χριστού ΒΟΛΟΣ Ηλεία: Mε… μάσκες η παρέλαση στη Ζαχάρω!

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ Ηλεία: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ Mε… μάσκες η ντετεκτιβ βολος παρέλαση στη Ζαχάρω!”

Ηλεία: Mε… μάσκες η παρέλαση στη Ζαχάρω! ΒΟΛΟΣ

Από νωρίς το πρωί τα δύο απορριμματοφόρα του Δήμου άρχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθαρίζοντας την Ζαχάρω και την Φιγαλεία εν όψει εθνικής εορτής. Αναμένοντας εναγωνίως να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που σημαίνει στην πράξη ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση και συγκεκριμένα έως τα Χριστούγεννα, στο θέμα της εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής, ο καθαρισμός επικεντρώθηκε στα κεντρικότερα σημεία της πόλης και στα σχολεία, τα οποία θα φιλοξενήσουν γονείς και παιδιά εξαιτίας της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια και της επόμενης εβδομάδας έως ότου γεμίσουν τα απορριμματοφόρα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, «στην σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, κατά την οποία παρευρίσκονταν και πολίτες, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και ακούστηκαν σοβαρές προτάσεις. Αυτό που προτάθηκε όμως στους ιδιοκτήτες περιουσιών στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής ήταν η ανοχή τους για ένα μικρό ακόμα διάστημα ώστε να μην μπουν στην διαδικασία να ανεχτούν την δυσοσμία και την μόλυνση έξω από τα σπίτια τους».

Πηγή: patrisnews.com

 

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν ντετεκτιβ βολος την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι ντετεκτιβ βολος Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που ντετεκτιβ βολος έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΒΟΛΟΣ Κρήτη: «Συναγερμός» για τουρίστα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Ο άνδρας, πιθανόν ρωσικής κατ αγωγής, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή – Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ και δύναμη της πυροσβεστικής

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές για έναν τραυματία τουρίστα, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στο Σέλινο Χανίων, στην έξοδο προς τη Σούγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που είναι ηλικίας 50-55 ετών, και πιθανόν Ρώσος, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή με ομάδα τουριστών.

Ο τουρίστας έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ από τα Χανιά, ενώ σπεύδει και δύναμη της πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/362407/ileia-me-maskes-i-parelasi-sti-zaharo
ΒΟΛΟΣ…