Παιδεία εστιατόριο Ελλάδα ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Περιβάλλον – Αφανίζουν τα αγριόγιδα με Καλάσνικοφ

ντετεκτιβ δραμα – http://spyro.com.gr/index.asp?Keyword=0000000123.idiotikos_ntetektib_drama.html. ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Περιβάλλον – Αφανίζουν τα αγριόγιδα με Καλάσνικοφ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με καλάσνικοφ και παράνομα τροποποιημένες καραμπίνες σκοτώνουν Αλβανοί και Ελληνες λαθροθήρες τα απειλούμενα με εξαφάνιση αγριόγιδα της Πίνδου, πουλώντας τα για το κρέας τους. Επιστήμονες, φορείς και κάτοικοι των ορεινών περιοχών που συνορεύουν με την Αλβανία καταγγέλλουν στη Realnews πως οι παράνομοι κυνηγοί έχουν αποδεκατίσει τον πληθυσμό της «ελληνικής αντιλόπης», όπως έχει χαρακτηριστεί το σπάνιο ζώο.

Ο πληθυσμός του αγριόγιδου σε όλη την Ελλάδα αριθμεί λιγότερα από 800 άτομα, ντετεκτιβ σαντορινη όταν πριν από μία δεκαετία υπήρχαν κάποιες χιλιάδες. Σήμερα, σε αρκετούς συνοριακούς με την Αλβανία πληθυσμούς υπάρχουν κοπάδια με λιγότερα από 20 ζώα. Επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτοί οι πληθυσμοί είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ τα αρμόδια δασαρχεία και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες κάνουν λόγω για ανάγκη μεγαλύτερης και εντατικότερης φύλαξης των ορεινών όγκων που συνορεύουν με την Αλβανία.

«Οποτε κι αν ανέβω στο βουνό, κάτι δυσάρεστο θα δω. Κάλυκες από καλάσνικοφ, αίμα, αλλά και υπολείμματα των αγριόγιδων, καθώς οι λαθροθήρες αφήνουν πίσω το δέρμα και τα κεφάλια των ζώων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι πολύ πιθανό οι πληθυσμοί τους να οδηγηθούν σε εξαφάνιση μέσα σε λίγα χρόνια», αναφέρει ο βιολόγος άγριας ζωής και επί σειρά ετών ερευνητής των αγριόγιδων Χαρητάκης Παπαϊωάννου.

«Η λαθροθηρία υπήρχε πάντα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό, καθώς οι σύγχρονοι λαθροθήρες χτυπούν τα αγριόγιδα ακόμα και με καλάσνικοφ. Δυστυχώς, η περιοχή έχει απογυμνωθεί από τους συνοριακούς φύλακες, που τα προηγούμενα χρόνια απέτρεπαν τέτοια περιστατικά», λέει η αντι δήμαρχος Κόνιτσας Κατερίνα Τσουβάλη.

50 ευρώ το κιλό

«Μέχρι πρόσφατα, κάποιοι μπορούσαν να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα, αφού πουλούσαν το κρέας των αγριόγιδων έως και 50 ευρώ το κιλό. Σήμερα η τιμή έχει πέσει, αλλά η ζήτηση συνεχίζεται», δηλώνει ο Χαρ. Παπαϊωάννου, προσθέτοντας πως πριν από λίγα χρόνια ένας σεφ από εστιατόριο στην Κηφισιά τού είχε πει ότι ανά καιρούς του έφερναν κρέας αγριόγιδου. «Αλλά και να το καταγγείλεις, θα σου πουν ότι είναι κρέας από αγριοκάτσικο και μόνο με τεστ DNA θα μπορείς να ξέρεις από τι ζώο προέρχεται. Κανένας φορέας, όμως, δεν κάνει τέτοια τεστ».

Ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Κόνιτσας Κωνσταντίνος Τριάντης λέει πως «οι λαθροκυνηγοί γνωρίζουν την περιοχή, τα μονοπάτια και τα κατατόπια και δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν». Και παραδέχεται ότι, παρά τις αρμοδιότητες του δασαρχείου για προστασία και περιπολίες, αφενός η ευρύτερη περιοχή είναι δύσκολη και δύσβατη και αφετέρου δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για συνεχείς ελέγχους.

Τον δασάρχη επιβεβαιώνει και σχετική μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, στην οποία επισημαίνεται πως από το πλήθος των περιστατικών λαθροθηρίας που συμβαίνουν μόνο λίγα γίνονται γνωστά. Σύμφωνα με τη μελέτη «Πρόγραμμα Παρακολούθησης (monitoring) Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου», οι λαθροκυνηγοί χωρίζονται στους «επαγγελματίες», ντετεκτιβ δραμα που σκοτώνουν συστηματικά και πωλούν το κρέας του ζώου στους γύρω οικισμούς, και στους «παραδοσιακούς», που κυνηγούν παράνομα συνήθως για χόμπι ή για την προσωπική τους κατανάλωση.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Εχουμε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια ραδιοκολάρων και την τοποθέτησή τους στα αγριόγιδα, ώστε να μπορούμε να εντοπίζουμε τον τόπο και τον χρόνο που κάποιος θα προσπαθήσει να τα πλήξει. Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε», παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου λέει ο Μιχάλης Βάκκας, διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Β. Πίνδου.

Η 5η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου έχει στη δύναμή της θηροφύλακες που φυλάνε το βουνό. Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, «το πρόβλημα εντοπίζεται στα σύνορα με την Αλβανία, όπου εμείς δεν μπορούμε να πλησιάσουμε, ενώ οι λαθροθήρες έρχονται από τα βουνά. Για εμάς στην Ελλάδα, ιδιωτικόσ ντετέκτιβ θεσσαλονίκη σημαντικότερη είναι η παιδεία των κυνηγών απέναντι στα αγριόγιδα, παρά η τιμωρία. Δεν είμαστε όλοι παράνομοι. Τους λαθροκυνηγούς τούς αποβάλλει μόνη της η κυνηγετική οικογένεια». Σύμφωνα με τον Λάζαρο Γεωργιάδη, διευθυντή Προγραμμάτων του «Αρκτούρου», «αυτό που πρέπει να γίνει από την Πολιτεία είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για το είδος. Ενα κοινά αποδεκτό σχέδιο με συγκεκριμένο πλάνο, που θα καθορίζει ξεκάθαρα ποιοι φορείς θα έχουν την ευθύνη για να σώσουν το απειλούμενο αυτό είδος».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, γραφείο ιδιωτικών ερευνών παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, ιδιωτικες ερευνες αθηνα σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273455&catID=5
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *