παιδί κινητά παιδί ΒΟΛΟΣ Πώς θα καταφέρετε τα παιδιά σας να κοιμηθούν

ΒΟΛΟΣ Ο ύπνος είναι μια υποτιμημένη έννοια, την οποία αρχίζει να εκτιμά κανείς… σε όλο της το μεγαλείο, όταν……

Πώς θα καταφέρετε τα παιδιά σας να κοιμηθούν ΒΟΛΟΣ Συμβουλές για να βλέπουν «όνειρα γλυκά» και… οι γονείς

Ο ύπνος είναι μια υποτιμημένη έννοια, την οποία αρχίζει να εκτιμά κανείς… σε όλο της το μεγαλείο, όταν γίνει γονιός!

Προτού αποκτήσει κανείς παιδί ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του μεν, όμως δεν είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί για να ζητήσει κανείς.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν δραματικά από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο ένα μωρό!

Ξαφνικά το μόνο πράγμα που φαίνεται να αποζητά με λαχτάρα κάθε γονιός είναι… λίγες ώρες ύπνου.

Από την άλλη, τα νήπια, τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι δε φαίνεται να εκτιμούν τον ύπνο… καθόλου, παρότι παίζει πολύ κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξή τους.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα ύπνου των παιδιών και πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε, έτσι ώστε… να μπορέσετε κι εσείς να δείτε «όνειρα γλυκά»!

«Θα κοιμηθώ ποτέ ξανά;»

Φάση 1η: από τη γέννηση έως 1 έτους

Τα νεογέννητα και τα βρέφη πρέπει να τρώνε κάθε λίγες ώρες, επειδή το μικρό στομαχάκι τους δε μπορεί να χωρέσει μεγάλη ποσότητα τροφής. Φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στο… πρόγραμμα ύπνου των γονιών (κυρίως της μαμάς, ειδικά αν θηλάζει).

Τι μπορεί να αντιμετωπίσετε στη φάση αυτή:

• Το μωρό ξυπνά ουρλιάζοντας κάθε λίγες ώρες. Μπορείτε να τηρήσετε βάρδιες με το σύντροφό σας (ή κάποιον άλλο που ενδεχομένως σας βοηθά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας), προκειμένου να αντέξετε το «βαρύ πρόγραμμα». Αν θηλάζετε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια αντλία για να έχετε «έτοιμο γάλα» για το μωρό, όταν δε θα είναι η σειρά σας να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Επίσης, μην ξεχνάτε τον απαράβατο κανόνα «κοιμόμαστε όταν κοιμάται το μωρό»… χωρίς να σας νοιάζει τίποτε άλλο.

• Το μωρό δεν αποκοιμιέται αφού φάει. Τα μωρά δε γνωρίζουν αν είναι νύχτα ή μέρα… και δεν τα ενδιαφέρει κιόλας! Αυτό που τους νοιάζει είναι η τρυφερή αγκαλιά σας, κι αν έχουν όρεξη για παιχνίδι, θα προσπαθήσουν να σας κρατήσουν μαζί τους, ακόμη κι αν είναι 3 τα ξημερώματα. Προσπαθείστε να είστε όσο πιο… βαρετοί μπορείτε, έτσι ώστε να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκοιμηθεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μην ανάβετε δυνατά φώτα και προσπαθείστε να είστε όσο πιο γρήγοροι και αθόρυβοι μπορείτε.

• Το μωρό σας δεν κοιμάται, ενώ θα έπρεπε. Ελέγξτε αν χρειάζεται άλλαγμα η πάνα του, κι αν το περιβάλλον είναι κατάλληλο για ύπνο (χαμηλός φωτισμός). Επίσης, αν έχει κοιμηθεί παραπάνω νωρίτερα την ημέρα, ή αν έχετε μόλις σταματήσει το παιχνίδι. Αν αρνείται να κοιμηθεί, πάρτε το αγκαλιά και ηρεμήστε το ή προσπαθείστε να αποκοιμηθείτε μαζί του, λέει ο Dr. Sears στο lifehacker.com.

• Το μωρό σας δεν κοιμάται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα για κάθε νέο γονιό να αναρωτηθεί αν θα κοιμηθεί ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα περισσότερα βρέφη θα σας επιτρέψουν να κοιμηθείτε για ένα συνεχόμενο 7ωρο-8ωρο, όταν φτάσουν 3-6 μηνών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Παιδιατρικής, όμως κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί είναι να το κρατήσετε λίγο πιο δραστήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να κουραστεί και να ακουλουθείτε ένα «ηρεμιστικό τελετουργικό» λίγο πριν πέσει για ύπνο, κάνοντάς του ένα χαλαρωτικό μπάνιο και στη συνέχεια διαβάζοντάς του κάποιο παραμύθι.

• Το μωρό σας ξυπνά συνέχεια. Στους 8 μήνες περίπου τα μωρά αρχίζουν να εμφανίζουν το λεγόμενο «άγχος του αποχωρισμού». Αυτό σημαίνει ότι ενώ πέφτουν κανονικά για ύπνο, Μαζί για τον Βόλο συνήθως ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σας αναζητούν. Είναι μια δύσκολη φάση, όμως οι γονείς πρέπει να τηρήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και κανόνες… διαφορετικά θα χάσουν το παιχνίδι.

«Πάει ο υπνάκος»

Φάση 2η: από 1 έτους έως 6 χρονών

Αφού περάσετε τη φάση της βρεφικής ηλικίας, το επόμενο βήμα είναι να καταφέρετε να θέσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, λέει η Dr. Verma… κάτι που όμως είναι πιο εύκολο στα λόγια, απ’ ό,τι στην πράξη.

• Δημιουργήστε μια ρουτίνα-πρόγραμμα ύπνου. Αποφύγετε να δίνετε στα παιδιά ηλεκτρονικές συσκευές (βιντεοπαιχνίδια, κινητά ή ταμπλετές). Αντίθετα, χαμηλώστε τα φώτα, αγκαλιάστε τρυφερά το παιδί σας και διαβάστε του ένα βιβλίο. Ιδανικά πρέπει να ακολουθείτε τα εξής βήματα: μπάνιο, πλύσιμο δοντιών, βιβλίο και ύπνος. Συνολική διάρκεια: από μισή έως μία ώρα για όλα τα παραπάνω βήματα.

• Τηρήστε το χρονοδιάγραμμα σε καθημερινή βάση. Μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξετε πόσες ώρες θα κοιμηθεί κάθε μέρα το παιδί σας, όμως η διαδικασία του ύπνου θα πρέπει να ξεκινάει περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.

• Να έχετε υπομονή και να επιμένετε στην τήρηση του προγράμματος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα, κι αν ένας γονιός χρειάζεται να λείψει μια μέρα, ο άλλος να γνωρίζει τα βήματα της διαδικασίας του ύπνου.

«Επιτέλους, μπορώ να κοιμηθώ ξανά»

Φάση 3η: από 7 έως 12 ετών

Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά, Αλμυρός βελτιώνεται και το πρόγραμμα του ύπνου τους. Σε αυτήν την ηλικία πρέπει επίσης να τηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου.

• Διατηρήστε το πρόγραμμα του ύπνου. Η διαδικασία μπορεί να αλλάξει λιγάκι, Νότιο Πήλιο καθώς πλέον τα παιδιά μπορούν να φροντίζουν τον εαυτό τους (μπάνιο, πλύσιμο δοντιών κ.τ.λ.) όμως οι κανόνες που αφορούν τα βιντεοπαιχνίδια ή την τηλεόραση συνεχίζουν να ισχύουν.

• Περιορίστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Όσο σημαντικό είναι να έχει ένα παιδί εξωσχολικές δραστηριότητες, άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρείται μια ισορροπία, ανάμεσα στο πόσα πράγματα μπορεί να κάνει στον ελεύθερό του χρόνο, Αιμοδοσία όταν δεν διαβάζει για το σχολείο. Ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα μπορεί να σημαίνει διατάραξη του προγράμματος ύπνου. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία χρειάζονται από 10 έως 11 ώρες ύπνο.

• Μην αλλάζετε το πρόγραμμα τα σαββατοκύριακα. Μια αλλαγή στη ρουτίνα των παιδιών, μπορεί να σημαίνει ότι θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν ξανά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο κανονικό τους πρόγραμμα.

«Ξύπνα υπναρά»

Φάση 4η: ηλικίες 13+

Οι περισσότεροι έφηβοι δεν κοιμούνται αρκετά. Χρειάζονται τουλάχιστον 9 ώρες ύπνου την ημέρα, όμως η πλειοψηφία δεν κοιμάται τις απαιτούμενες ώρες, για την ηλικία τους.

Αυτό συμβαίνει, γιατί όπως λέει η Dr. Verma, το κιρκαδικό «εσωτερικό τους ρολόι» αποσυντονίζεται προσωρινά, με αποτέλεσμα να κοιμούνται αργότερα τη νύχτα, Ασυλο και να ξυπνούν αργά το πρωί.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε εφήβους, ο εγκέφαλος των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες δεν ξεκινά να εκλύει μελατονίνη (ορμόνη που κάνει τον οργανισμό να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο) μέχρι τις 11 τη νύχτα.

• Θεραπεία με μπλε φως. Το μπλε φως μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση και να βοηθήσει τους εφήβους να σηκωθούν πιο εύκολα το πρωί.

• Το κρεβάτι να χρησιμοποιείται μόνο για τον ύπνο. Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να διατηρούν μια ρουτίνα ύπνου, και να χρησιμοποιούν το κρεβάτι τους μόνο όταν πέφτουν για ύπνο, και όχι να διαβάσουν για παράδειγμα ξαπλωμένοι επάνω σε αυτό.

• Απαγορεύονται οι οθόνες μία ώρα πριν τον ύπνο. Με τον όρο «οθόνες» εννοούμε, τηλεόραση και κινητά ή διάφορες άλλες έξυπνες συσκευές.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στην “Αποστολή”

Οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της Εκκλησίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος

              Πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας χαρακτήρισε την ΄΄Αποστολή΄΄ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Δημήτριος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

«Χωρίς την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, χωρίς την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της ΄΄Αποστολής΄΄ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν βαθύτερη και ανεξέλεγκτη», είπε ο Σεβ. κ. Δημήτριος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου, τη μεθοδικότητα και τη διαφάνεια του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.

             Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αποστολής΄΄, Εργατικό στη δίωρη συνάντησή τους, εξέτασαν λεπτομερώς τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε οικονομικό απολογισμό των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC  και την ΄΄Αποστολή΄΄ και ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί.

              «Οι Έλληνες υποφέρουν και αυτό το βιώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε, «για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους της κρίσης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η ΄΄Αποστολή΄΄  σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, το 2011 έφθασαν τα 7.851, το 2012 διανεμήθηκαν 35.583 και μόνο το α΄εξάμηνο του 2013, 33527».

Επίσης ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και έκανε λόγο για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία την Ελλήνων ομογενών που στάθησαν στους εμπερίστατους αδελφούς τους.

              Ο Σεβ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την αναλυτική ενημέρωση και πρόσθεσε: «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της ΄΄Αποστολής΄΄. Είμαι πεπεισμένος ότι γρήγορα η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελλάδα θα βρει τη θέση της. Οι προσπάθειες στήριξης μας συνεχίζονται, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άμεσης νέας βοήθειας».

 

           Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Αστυνομία Τηλ.: 213 0184400,www.mkoapostoli

   Με γιόγκα, φιλιά, βόλτες, γλυκά και φαντασία νικήστε το άγχος

Οι ασκήσεις αναπνοής – ή ακόμα και η λήψη μόνο μερικών βαθιών αναπνοών – μπορούν να βοηθήσoυν στη μείωση της έντασης

Οταν αγχωνόμαστε, ορμόνες όπως η κορτιζόλη πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας, ο καρδιακός ρυθμός ανεβαίνει, αναπνέουμε πιο βαριά (χρειαζόμαστε περισσότερο οξυγόνο) και τα αιμοφόρα αγγεία μας συστέλλονται. Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπους για να μετριάζουμε το άγχος μας. Να 20τρόποι για να χαλαρώσουμε όταν είμαστε αγχωμένοι:

1. ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΗ ΒΟΛΤΑ

Κάθε βόλτα μας βοηθά να καθαρίζουμε το κεφάλι μας και να ενισχύουμε τις ενδορφίνες (οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους). Σε χώρους πρασίνου το σώμα μας μπορεί και έρχεται σε κατάσταση διαλογισμού χάρη στο φαινόμενο «ακούσια προσοχή», το οποίο κρατά την προσοχή μας αλλά ταυτόχρονα μας επιτρέπει τον προβληματισμό.

2. ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ

Οι ασκήσεις αναπνοής – ή ακόμα και η λήψη μόνο μερικών βαθιών αναπνοών – μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης και να ανακουφίσουν από το στρες, χάρη σε μια επιπλέον ώθηση του οξυγόνου.

3. ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Μια σύντομη απεικόνιση είναι ένας εύκολος τρόπος για να ηρεμήσετε και να βρείτε ξανά τις ισορροπίες σας. Ακόμη και τα Ινστιτούτα υγείας αναγνωρίζουν τη δύναμη της «καθοδηγούμενης νοερής απεικόνισης».

4. ΦΑΤΕ ΕΝΑ ΣΝΑΚ

Διαλέξτε ένα σνακ που θα σας γεμίσει – ας πούμε, μισό αβοκάντο, μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή ένα σκληρό βραστό αυγό – γιατί τίποτα δεν είναι πιο αγχωτικό για τον εγκέφαλο από το να αισθάνεται ότι έχει ξεμείνει από τροφή.

5. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΑ ΦΥΤΟ

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι μόνο όμορφα διακοσμητικά και τρόπος καθαρισμού του αέρα, αλλά μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το να είστε απλά γύρω από φυτά είναι πολύ χαλαρωτικό.

6. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΘΟΝΕΣ

Η αδιάλειπτη χρήση του υπολογιστή έχει συνδεθεί με το άγχος, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ύπνου ακόμα και κατάθλιψη. Φροντίστε να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας από τη χρήση του υπολογιστή – και να κλείνεται τον υπολογιστή τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

7. ΦΙΛΗΘΕΙΤΕ

Το φιλί ανακουφίζει από το άγχος σύμφωνα με μελέτες και βοηθά το μυαλό να ελευθερώσει ενδορφίνες.

8. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΝAAM yoga ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ

Εφαρμόζοντας πίεση στο χώρο μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης άρθρωσης των δακτύλων σας μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια αίσθηση της άμεσης ηρεμία, σύμφωνα με την Sharon Melnick, συγγραφέα της επιτυχίας κάτω από συνθήκες στρες.

9. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Τα κινητά τηλέφωνα χωρίς καμία αμφιβολία σας αγχώνουν. Μιλώντας στο τηλέφωνο μπορεί να αυξηθεί ακόμα και οι αρτηριακή πίεση.

10. ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενώ η κλασική μουσική έχει ιδιαίτερα καταπραϋντική δράση – να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ακόμη και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες – οποιαδήποτε μουσική που αγαπάτε θα κατακλύσει το μυαλό σας και θα σας χαλαρώσει.

Αν δεν έχετε ακουστικά μαζί σας δημιουργείστε την δική σας μουσική ακόμα και με ένα βουητό.

11. ΚΕΡΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ

Το να φάτε ή να πιείτε κάτι γλυκό είναι καταπραϋντικό, διότι στηρίζεται η παραγωγή της ορμόνης του στρες, γλυκοκορτικοειδή. Δεν είναι όμως μια δικαιολογία για να εξαπολύσει το συναισθηματικό φαγητό σας στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης του γραφείου.

12. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΘΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Ναι, οι οθόνες μπορεί να σας αγχώνουν, αλλά αν τις χρησιμοποιείτε με το σωστό τρόπο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορείτε να στραφείτε προς στο internet για να πάρετε μια μικρή ανακούφιση από το στρες.

13. ΜΑΣΗΣΤΕ ΤΣΙΧΛΑ

Οι τσίχλες δεν μας χαρίζουν μόνο δροσερή αναπνοή, αλλά μπορούν να μας ανακουφίσουν από το άγχος. Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 κατά τη διάρκεια της πολυδιεργασίας βελτιώνεται η εγρήγορση και μειώνεται το άγχος.

14. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΣ ΤΕΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ενα καλό γέλιο είναι μια λεπτή τεχνική χαλάρωσης. «Το γέλιο βελτιώνει την πρόσληψη πλούσια σε οξυγόνο αέρα, διεγείρει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μυς και αυξάνει τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από το μυαλό σας», Δήμος Σκιάθου εξηγεί η Κλινική Mayo.

15. ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΥΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Ξεκινήστε με τα δάχτυλα των ποδιών σας και συνεχίστε προς τα επάνω: σφίξτε το πέλμα και τους μύες σας όσο μπορείτε, στη συνέχεια χαλαρώστε. Κάντε σύσφιξη και χαλάρωση σε κάθε μυ σας προς τα πάνω, αφού τελειώσετε και με το πρόσωπό σας, θα νιώσετε πιο χαλαροί και ήρεμοι. Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά η πρακτική αυτή μπορεί να βοηθήσει να μειώσει το άγχος και το στρες και συχνά συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές.

16. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ

Τα κινητά τηλέφωνα και ιδίως τα smartphones συνδέονται με το αυξημένο άγχος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ότι πιέζονται για να ανταποκριθούν σε μηνύματα ανά πάσα στιγμή.

17. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Οι φίλοι δεν είναι μόνο διασκέδαση. Μελέτη που έγινε στα παιδιά μέσης σχολικής ηλικίας έδειξε ότι οι πολύ κοντινοί μας φίλοι μπορούν και ρίχνουν τα επίπεδα παρ αγωγής κορτιζόλης.

18. ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ‘Η ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ

Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ΟΕΒΕΜ η οποία αυξάνεται σε περιόδους στρες. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας, όταν αισθάνονται αγχωμένοι μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ενεργειακής ανάκτησης.

19. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ EAGLE ΣΤΗ yoga

Πολλές στάσεις γιόγκα είναι γνωστό ότι ανακουφίζουν από το άγχος, η στάση Eagle είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μια σύντομη asana μπορεί να στοχεύσει πίσω και την ένταση στο λαιμό. Ασκήσεις όπως το άνοιγμα των ώμων ανακουφίζουν από την ένταση στο λαιμό και από άλλα σωματικά συμπτώματα άγχους.

20. ΠΛΕΞΙΜΟ

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις – όπως οι λεπτές κινητικές δεξιότητες που χρησιμοποιούνται στο πλέξιμο για να κάνει το κόσμημα ή η σταυροβελονιά – μπορεί να απαλύνει το άγχος.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/626716/pos-tha-kataferete-ta-paidia-sas-na-koimithoun/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *