Ουάσινγκτον πολεμικά πυρηνικό ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στρατό στον Κόλπο

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μια δύναμη 35.000 ανδρών, στην περιοχή του Κόλπου, παρά την προσωρινή συμφωνία με το Ιράν……

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στρατό στον Κόλπο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Θα παραμείνουν στην περιοχή 35.000 στρατιώτες

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία, μια δύναμη 35.000 ανδρών, στην περιοχή του κόλπου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ παρά την προσωρινή συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε σήμερα στο Μπαχρέιν ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν «τουλάχιστον 35.000 άνδρες» εντός και γύρω από τον Κόλπο και «δεν προτίθενται να τροποποιήσουν τον αριθμό αυτό στην περιοχή», δήλωσε, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα στη διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στη Μανάμα.

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού που έχει στόχο να διαβεβαιώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο οι οποίοι ανησυχούν για τη διπλωματική προσέγγιση Ουάσινγκτον-Τεχεράνης, ο επικεφαλής του Πενταγώνου απαρίθμησε τα όπλα και τις αμερικανικές δυνάμεις που θα παραμείνουν ανεπτυγμένες στην περιοχή.

«Έχουμε χερσαία, αεροπορική και ναυτική παρουσία με περισσότερους από 35.000 άνδρες μέσα στον Κόλπο και στην ακριβώς γύρω από αυτόν περιοχή», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις αυτές αριθμούν 10.000 στρατιώτες, με τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα Απάτσι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ περί τα 40 πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα, πυραυλικά αμυντικά συστήματα, προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αποστολές παρακολούθησης, στρατιωτικά αεροσκάφη που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουν επιχείρηση.

«Αναπτύξαμε τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά μας αεροσκάφη στην περιοχή, κυρίως τα F-22, για να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να απαντήσουμε ταχύτατα σε κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Χέιγκελ.

«Αν προσθέσουμε τα μοναδικά πολεμόφοδιά μας, κανένας στόχος δεν είναι εκτός του βεληνεκούς μας», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρόσθεσε αναφερόμενος κατά τα φαινόμενα στα «bunker buster», αυτές τις βόμβες διάτρησης ισχυρά προστατευόμενων στόχων θαμμένων βαθιά στη γη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/618080/oi-ipa-tha-diatirisoun-strato-ston-kolpo/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *