ΟΤΕ Χάρης Θεοχάρης άσκηση ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Οικονομία – Εφάπαξ οι πληρωμές των προστίμων

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Εφάπαξ οι πληρωμές των προστίμων ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Χωρίς την προσαύξηση του 2% που επιβάλλεται τώρα στο 50% της οφειλής θα μπορούν να εξοφλούν οι υπόχρεοι τον ΦΠΑ που προκύπ ΤΕΙ από χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις, εάν η πληρωμή γίνεται μέσα στον μήνα υποβολής των δηλώσεων.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των κινήτρων για ταχύτερη απόδοση του φόρου, αποφυγή νέων ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά και για «διόρθωση» της αδικίας που καθιέρωσε το νέο σύστημα εξόφλησης του φόρου, εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο, σε κάθε περίπτωση εξόφλησης όλου του οφειλόμενου ποσού μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα υποβολής της περιοδικής δήλωσης, να μην επιβάλλεται προσαύξηση 2% στο 50% της οφειλής.

Με βάση τη ρύθμιση που τέθηκε σε ισχύ το περασμένο καλοκαίρι:

– Η υποβολή κάθε χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ πρέπει να πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου (του τριμήνου αν πρόκειται για επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία ή του μήνα αν πρόκειται για υπόχρεο με διπλογραφικά βιβλία).

– Ο ΦΠΑ που προκύπ ΤΕΙ από την υποβολή περιοδικής δήλωσης δεν απαιτείται να εξοφλείται ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης, αλλά αρκεί η πληρωμή μιας προκαταβολής 10 ευρώ τουλάχιστον για να γίνει αποδεκτή η υποβολή της περιοδικής δήλωσης. Από κει και πέρα, ο φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα υποβολής της περιοδικής δήλωσης τουλάχιστον το ποσό που υπολείπεται μέχρι το 50% της συνολικής οφειλής ΦΠΑ, ενώ αν απομείνει κι άλλο υπόλοιπο (50% ή λιγότερο) έχει δικαίωμα να το εξοφλήσει έως το τέλος του επόμενου μήνα, με προσαύξηση 2% επί του 50% της οφειλής.

– Ακόμη κι αν ο φορολογούμενος εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα υποβολής της περιοδικής δήλωσης και δεν αφήσει τίποτε απλήρωτο για τον επόμενο μήνα, το 50% της συνολικής οφειλής ΦΠΑ επιβαρύνεται με προσαύξηση 2%!

Τέρμα οι δόσεις

Εντωμεταξύ, εφάπαξ θα πρέπει να καταβάλλονται πλέον οι φόροι και τα πρόστιμα που βεβαιώνονται από τους φορολογικούς ελέγχους, καθώς από την 1η Αυγούστου καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν τη δυνατότητα εξόφλησης των ποσών αυτών έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Με εγκύκλιό του προς τις εφορίες όλης της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης κοινοποιεί τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι οποίες, μεταξύ άλλων, ορίζουν ότι: ο φόρος που βεβαιώνεται -με βάση φύλλο ελέγχου που έγινε οριστικό, λόγω μη άσκησης ή εκπρόθεσμης άσκησης προσφυγής- καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου από τη βεβαίωση μήνα.

Ακόμα προβλέπεται ότι:

– Μετά από διοικητικό συμβιβασμό με τη Δ.Ο.Υ. (με βάση πρακτικό αποδοχής της διαφοράς κι αφού προηγηθεί η άμεση εξόφληση του 1/5 της διαφοράς), καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου από την υπογραφή του πρακτικού μήνα.

– Με βάση απόφαση διοικητικού δικαστηρίου, καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου από τη βεβαίωση μήνα.

-Α ν ασκηθεί από τον φορολογούμενο εμπρόθεσμη προσφυγή, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ βεβαιώνεται αμέσως από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου κύριου φόρου, πρόσθετου φόρου και λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν φόρων και τελών.

Το ποσό αυτό βεβαιώνεται μετά την πάροδο της προβλεπόμενης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής και καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου από τη βεβαίωση μήνα.

– Φόροι, τέλη και εισφορές που βεβαιώνονται, βάσει προσωρινού φύλλου ελέγχου, που εκδόθηκε μετά από προσωρινό έλεγχο, μετά την υπογραφή του πρακτικού και την καταβολή του ενός πέμπτου (1/5) αυτών, καταβάλλονται, κατά το υπόλοιπο μέρος αυτών, εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μήνα που ακολουθεί.

Οι προαναφερθείσες διατάξεις ισχύουν για πράξεις επιβολής φόρων, τελών, εισφορών και προστίμων που εκδίδονται μετά την 1η Αυγούστου 2013.

Οι παλαιότερες διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν για πράξεις επιβολής φόρων, τελών, εισφορών και προστίμων που έχουν εκδοθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2013, προβλέπουν την εξόφληση των ποσών τα οποία έχουν καταλογισθεί σε 12, 18, 24 ή 36 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος αυτών.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=261728&catID=2
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *