ΟΤΕ Ξηρού ανάπτυξη ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η δαιμονοποίηση των κορεσμένων λιπαρών

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μια διαφορετική προσέγγιση για το θέμα της χοληστερίνης και των κορεσμένων λιπαρών αναδείχτηκε μέσα από το άρθρο του καρδιολόγου Aseem Malhotra……

Η δαιμονοποίηση των κορεσμένων λιπαρών ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μια διαφορετική προσέγγιση για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα

Μια διαφορετική προσέγγιση για το θέμα της χοληστερίνης και των κορεσμένων λιπαρών αναδείχτηκε μέσα από το άρθρο του καρδιολόγου Aseem Malhotra στην online έκδοση του British Medical Journal. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο η όλη διατροφική σύσταση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Βασικό επιχείρημα ότι οι μέχρι τώρα διατροφικές συστάσεις για περιορισμό των λιπαρών και ειδικότερα των κορεσμένων λιπαρών, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση έχει οδηγήσει σε αύξηση της εμφάνισης των καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

Κατά τον συγγραφέα η όλη λανθασμένη θεώρηση του ζητήματος ξεκίνησε από την έρευνα σταθμό των 7 χωρών, που ανέδειξε τη μεσογειακή διατροφή σαν ασπίδα στην αποφυγή των καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Από τότε σύμφωνα με τον αρθρογράφο έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια εστιασμένη στην «τιθάσευση» της χοληστερόλης ακόμα και με φαρμακευτικά μέσα (στατίνες), παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση προσπάθεια που πιστεύει ότι έχει οδηγήσει σε πολυφαρμακία και αυξημένη χρησιμοποίηση αυτών των ουσιών. Επιπλέον πιστεύει ότι οι ανασκοπήσεις μελετών που γίνονται σήμερα δεν δείχνουν κάποια σημαντική συσχέτιση των κορεσμένων λιπαρών με την πρόκληση καρδιακών νοσημάτων.

Αντίθετα πιστεύει ότι το πρόβλημα βρίσκεται αλλού, παρακολουθηση μηνυματων κινητου στην αυξανόμενη ποσότητα ζάχαρης ή και απλών υδατανθράκων στα τρόφιμα. Κάτι που συμβαίνει πολλές φορές και τις τελευταίες δεκαετίες η βιομηχανία έχει κατά κόρον αυξήσει την χρησιμοποίησή τους στην παρασκευή έτοιμων γευμάτων και τροφίμων. Κατά τον αρθρογράφο η ζάχαρη και οι υπόλοιποι απλοί υδατάνθρακες αποτελούν από μόνοι τους μία βασική αιτία πρόκλησης του μεταβολικού συνδρόμου που είναι γνωστό ότι οδηγεί σε διαβήτη και σε αυξημένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Παραπέρα επιχειρηματολογεί παραθέτοντας μελέτες που δείχνουν ότι παρά την πεποίθηση πολλών η πρόσληψη λίπους δεν σημαίνει απαραίτητα και αιτία παχυσαρκίας μιας και απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη όταν το πρόγραμμα διατροφής είναι πλούσιο σε λίπος. Ενισχύει δε την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι παρά το γεγονός του περιορισμού του διαιτητικού λίπους κατά 40% στις ΗΠΑ, παρακολουθηση κινητου παιδιου τα ποσοστά της παχυσαρκίας εξακολουθούν να αυξάνονται.

Η θετική πλευρά των κορεσμένων λιπαρών

Κατά τον αρθρογράφο η «δαιμονοποίηση» των κορεσμένων λιπαρών οδηγεί σε αρνητική εικόνα και για συγκεκριμένες ομάδες τροφών, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση όπως τα γαλακτοκομικά που ενώ περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, παρακολουθηση κινητου παιδιου περιέχουν επίσης και βιταμίνη D η οποία έχει δειχτεί ότι όταν η συγκέντρωσή της είναι χαμηλή μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα ανάπτυξης υπέρτασης που με την σειρά της να οδηγήσει σε εκδήλωση καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

Επιπρόσθετα η παρουσία βιταμίνης Α αλλά και ασβεστίου και φωσφόρου στα γαλακτοκομικά τα καθιστούν βασικά συστατικά της διατροφής μιας και εμπλέκονται στην διαδικασία σχηματισμού (αλλά και διατήρησης της καλής υγείας) των οστών. Παραπέρα υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι στα γαλακτοκομικά υπάρχει ένα λιπαρό οξύ το οποίο συνδέεται άμεσα με το σχηματισμό της «καλής» χοληστερίνης.

Η άλλη τροφική ομάδα που έχει δαιμονοποιηθεί από την ύπαρξη κορεσμένων λιπαρών είναι αυτή του κρέατος. Όμως τα πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα στρέφουν την προσοχή στο επεξεργασμένο κόκκινο κρέας το οποίο είναι πλούσιο σε νιτρώδη και αλάτι.

Η αναποτελεσματική στρατηγική

Η Framingham heart study αποτέλεσε σημείο καμπής στη θεσμοθέτηση νέων κανόνων αντιμετώπισης των καρδιοαγγειακών παθήσεων μιας και έδειχνε με ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο σαν βασική αιτία την χοληστερόλη. Και με βάση αυτή τη μελέτη προέκυψε και η χρησιμοποίηση των στατινών. Παρά την εκτεταμένη τους όμως χρήση από τον ιατρικό κόσμο και τν διαρκώς διογκούμενη χορήγηση φαρμάκων οι θάνατοι από καρδιοαγγειακά νοσήματα δεν έχουν μειωθεί. Επίσης δεν έχει εκτιμηθεί αν η θετική επίδραση τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της διακοπής του καπνίσματος ή της αγγειοπλαστικής.

Ένα άλλο σημείο της επιχειρηματολογίας του είναι και το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά τα καρδιοαγγειακά νοσήματα δεν εμφανίζονται μόνα τους αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με μια άλλη σειρά παθήσεων κύρια το μεταβολικό σύνδρομο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το 75% των περιστατικών έχουν φυσιολογικά επίπεδα χοληστερίνης.

Τα αρνητικά συμπτώματα των στατινών

Η ευρύτατη χρησιμοποίησή τους επιτρέπει να φανεί αυτό που δεν μπόρεσε να αναδειχτεί από τις κλινικές δοκιμές. Αν και κατά την δοκιμή τους η εμφάνιση των ανεπιθύμητων παρενεργειών ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, παρακολουθηση κινητου παιδιου (0,01% ή 1 στους 10.000) σε μια πιο ευρεία εκτίμηση σε 150.000 άτομα που τις χρησιμοποίησαν, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση το ποσοστό εκτινάσσεται στο 20%! Με τα συμπτώματα να κυμαίνονται από στομαχικές διαταραχές μυϊκούς πόνους αλλά και προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Η λύση

Για τον Aseem Malhotra η λύση βρίσκεται στη μεσογειακή διατροφή που αποδεδειγμένα έχει μια ισχυρή προφυλακτική δράση στην υγεία του ανθρώπου. Η σωστή διατροφή βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση ελαιόλαδο αλλά και με ξηρούς καρπούς μαζί με την κατανάλωση ψαριών και την μέτρια κατανάλωση κρέατος μπορεί αν έχει τριπλάσια ωφελιμότητα σε σχέση με τη λήψη των στατινών.

Παραπέρα ο αρθρογράφος τονίζει ότι η διατροφή αποτελεί εργαλείο πρόληψης ανάπτυξης της νόσου ενώ η φαρμακευτική αγωγή απλά σταθεροποιεί μία παθολογική κατάσταση και δεν επιτρέπει την παραπέρα εξέλιξή της.

Κατά τον Aseem Malhotra η πρόληψη είναι πιο σημαντική από τη θεραπευτική αντιμετώπιση και οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Παραπέρα θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι διατροφικές οδηγίες που έχει αποδειχτεί είναι αναποτελεσματικές και ουσιαστικά δεν εμποδίζουν την εξάπλωση της παχυσαρκίας.

Πηγή: diatrofi.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/601872/i-daimonopoiisi-ton-koresmenon-liparon/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *