ΟΤΕ μέτρα κυβέρνηση ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ενταφιάστηκε ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ενταφιάστηκε ο επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που σκοτώθηκε χθες Παρασκευή από μια επίθεση αμερικανικού……

Ενταφιάστηκε ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Φόβοι για αντίποινα από τους αντάρτες

Ενταφιάστηκε ο επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που σκοτώθηκε χθες Παρασκευή από μια επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ο Μεχσούντ σκοτώθηκε χθες από την επίθεση αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο χωριό Ντάντεϊ Νταρπάχελ κοντά στην πόλη Μιρανσάχ, πρωτεύουσα του Βόρειου Ουαζιριστάν, προπύργιο των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Αν και χθες είχε ανακοινωθεί ότι η κηδεία του 34χρονου Μεχσούντ θα γινόταν σήμερα επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν δήλωσαν ότι τελικά πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στο χωριό όπου σημειώθηκε η επίθεση παρουσία μαχητών και οπαδών του κινήματος.

Ο οδηγός του Μεχσούντ, παρακολουθηση κινητου δωρεαν ένας σωματοφύλακας, ένας θείος και ένας ακόμη μαχητής που επίσης σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή ενταφιάστηκαν στη διάρκεια της ίδιας τελετής.

Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν είναι μια οργάνωση-ομπρέλα ένοπλων οργανώσεων που ιδρύθηκε το 2007 και είναι χωριστή από τους Αφγανούς Ταλιμπάν, αλλά διατηρεί στενή συμμαχική σχέση μαζί τους.

Ο Μεχσούντ είχε αναλάβει την ηγεσία του κινήματος τον Αύγουστο του 2009, όταν μια άλλη επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ είχε σκοτώσει τον προηγούμενο ηγέτη και μέντορά του.

Σήμερα το πρωί δεκάδες φύλαρχοι και αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο κοντά στη Μιρανσάχ.

Το Πακιστάν έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά τη δολοφονία του Μεχσούντ για τον φόβο αντιποίνων. Οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις. Εξάλλου και οι κάτοικοι της Μιρανσάχ φοβούνται ότι ενδέχεται να υπάρξουν αντίποινα από τους Ταλιμπάν.

Το κεντρικό συμβούλιο των Ταλιμπάν συνέρχεται σήμερα σε άγνωστη τοποθεσία στο Βόρειο Ουαζιριστάν για να επιλέξει τον διάδοχο του Μεχσούντ.

Στο μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν επισημαίνουν ότι ο θάνατος του επικεφαλής των Ταλιμπάν θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών, όμως για κάποιους θα μπορούσε να αποτελέσει και μια ευκαιρία για να την προωθήσει.

Οι μεγάλες εφημερίδες του Πακιστάν είχαν στα πρωτοσέλιδά τους το θέμα του θανάτου του Μεχσούντ. Η επίθεση εναντίον του πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που το Ισλαμαμπάντ προετοιμαζόταν να στείλει μια αποστολή στις ζώνες των φυλών για να εξετάσει με τους αντάρτες το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η στιγμή που επιλέχθηκε από τις ΗΠΑ για το χτύπημα δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν που αναρωτιούνται σήμερα για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας και τις πραγματικές προθέσεις των Αμερικανών.

«Η επίθεση του αμερικανικού με επανδρωμένου αεροσκάφους θέ ΤΕΙ σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες», είναι ο τίτλος της Εφημερίδας Daily Times, που αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Τσόντρι Νίσαρ ο οποίος έκανε χθες λόγο για «σαμποτάζ» του διαλόγου με τους αντάρτες.

Η επίθεση «μοιάζει να είναι μια σχεδιασμένη προσπάθεια των ΗΠΑ να εξολοθρεύσουν τον επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν και να τορπιλίσουν τη διαδικασία ειρήνευσης», υπογραμμίζει σε ανάλυσή της η Εφημερίδα Express Tribune.

Ο πακιστανικός Τύπος αναφέρεται και στους φόβους για κύμα επιθέσεων σε αντίποινα για τον θάνατο του Μεχσούντ.

Αν και πολλές εφημερίδες επικρίνουν τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ οι οποίες χαρακτηρίζονται επισήμως από το Ισλαμαμπάντ «αντιπαραγωγικές» γιατί ενισχύουν τη στρατολόγηση μαχητών και αποτελούν πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι πιστεύουν ότι ο θάνατος του Μεχσούντ ίσως είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση του Πακιστάν.

Ο επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν ήταν εχθρικός προς τη διαδικασία ειρήνευσης, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση θέτοντας την απελευθέρωση όλων των μαχητών των Ταλιμπάν και την αποχώρηση του στρατού από τις περιοχές των φυλών ως προϋποθέσεις για τις συνομιλίες.

«Αν η κυβέρνηση είναι σοβαρή όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις αυτές, θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τον θάνατο του Χακιμουλάχ και να ξεκινήσει συνομιλίες με τα μέλη των Πακιστανών Ταλιμπάν» που τάσσονται υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών, παρακολουθηση κινητου παιδιου επισημαίνει η Εφημερίδα The News.

.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, παρακολουθηση κινητου iphone δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, παρακολουθηση κινητου παιδιου ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/603331/edafiastike-o-arhigos-ton-pakistanon-taliban/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *