ΟΤΕ έσοδα Ρόδο ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Παρέμβαση Κόνσολα σε Στουρνάρα για το φόρο ακινήτων

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη παρακολουθηση κινητου παιδιου προσβαση ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Παρέμβαση Κόνσολα παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση σε Στουρνάρα παρακολουθηση κινητου ενδειξεις για το φόρο ακινήτων”

Παρέμβαση Κόνσολα σε Στουρνάρα για το φόρο ακινήτων ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

 Διαβάστε την επιστολή:

«ΠΡΟΣ:

Αξιότιμο κύριο

Γιάννη Στουρνάρα,

Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Είναι δεδομένο ότι η χώρα χρειάζεται ένα δίκαιο φόρο ακινήτων.

Το «χαράτσι» που επιβλήθηκε με το γνωστό τρόπο το φθινόπωρο του 2011, δεν αποτελούσε ούτε αποτελεί δίκαιο φόρο.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δίκαιος.

Υπάρχει ο δημοσιονομικός στόχος της είσπραξης 2.9 δις ευρώ από τα ακίνητα. Προσωπικά, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει τα ακίνητα να αποδώσουν συνολικά αυτό το ποσό, να μην αναζητηθούν έσοδα από άλλες πηγές, ισοδύναμα μέτρα.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί να συνεχίζεται και να μεγιστοποιείται η φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα. Σε μία ακίνητη περιουσία, που τα τρία τελευταία χρόνια έχει χάσει το 40% της αξίας της, κατά μέσο όρο, σε μία αγορά ακινήτων που ουσιαστικά δεν υφίσταται.

Ουδείς υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να φορολογείται η ακίνητη περιουσία.

Οφείλουμε, όμως, να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες αρχές όπως:

– Σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Κάποιος που αποκτά ακίνητο πρέπει να γνωρίζει το φόρο που θα πληρώνει για όσο καιρό αυτό μένει στην κατοχή του.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει και μια υγιής αγορά ακινήτων.

– Ορθολογικό φορολογικό πλαίσιο. Ακίνητη περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί και δεν αποδίδει εισόδημα δεν μπορεί να φορολογείται γιατί τότε η φορολόγηση συνιστά δήμευση.

– Δίκαιο φορολογικό πλαίσιο. Η μεγάλη ακίνητη περιουσία πρέπει να επιβαρύνεται περισσότερο είτε πρόκειται για αστικά ακίνητα είτε για οικόπεδα. Πρέπει, επίσης, να φορολογείται, ως εισόδημα, η υπεραξία από την πώληση ακινήτου και όχι η κατοχή.

Με βάση αυτές τις αρχές, καταθέτω σήμερα 10 προτάσεις για να αρθούν οι αδικίες στη φορολόγηση των ακινήτων:

1. Η επιβάρυνση των αστικών ακινήτων δεν θα μειωθεί με τη φορολόγηση της αυλής ενός σπιτιού σε ένα νησί ή αποθηκευτικών αγροτικών χώρων.Θα μειωθεί με τη δημιουργία νέων συντελεστών αφού οι 20 συντελεστές για τα αστικά ακίνητα είναι λίγοι και δημιουργούν στρεβλώσεις. Για παράδειγμα, στην ίδια κατηγορία συντελεστή είναι ακίνητα με τιμή ζώνης από 1501 έως 1750 ευρώ. Άρα, περισσότεροι συντελεστές για να υπάρχει δίκαιη και αναλογική φορολογική επιβάρυνση.

2. Διαχωρισμός του πλαισίου φορολόγησης των διατηρητέων, των κτηρίων που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε περιοχές παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς. Η συντήρηση και η επισκευή αυτών των κτηρίων απαιτεί μεγάλες, συγκριτικά, δαπάνες για τους ιδιοκτήτες τους.

Δίκαιη φορολόγηση είναι ένας συντελεστής 0.5 για διατηρητέα που κατοικούνται ή αξιοποιούνται.

Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει απαλλαγή για διατηρητέα που δεν κατοικούνται και δεν αξιοποιούνται ή έχουν κηρυχθεί επικίνδυνα.

3. Οι συντελεστές παλαιότητας δεν μπορούν να εξαντλούνται στα 26 χρόνια και στο 1988. Ένα κτήριο του 1950, του 1960 ή του 1970 δεν μπορεί να φορολογείται με τον ίδιο τρόπο που φορολογείται ένα κτήριο του 1988. Επομένως, πρέπει να επεκταθούν οι συντελεστές παλαιότητας και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση για ακίνητα 50 και 60 χρόνων.

4. Για τα ακίνητα που δεν έχουν εκμισθωθεί και δεν παράγουν εισόδημα, σε μακροχρόνια βάση, τριών και πλέον ετών, πρέπει να υπάρχει μείωση φόρου, τουλάχιστον στο 50%.Επίσης, πρέπει να αποκατασταθεί η άνιση αντιμετώπιση οικοπέδων και κτισμάτων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Α και Β ζώνη της Κω, ένα οικόπεδο 500 τ.μ. θα πληρώσει φόρο 4500€ ενώ κτίσμα 600 τ.μ. θα πληρώσει φόρο 3338€.

5. Οι συντελεστές φορολόγησης οικοπέδων, με κριτήριο τα τετραγωνικά δημιουργούν στρεβλώσεις εις βάρος φτωχών περιοχών. Για παράδειγμα, ένα οικόπεδο σε περιοχή με αξία 8 ή 10 ευρώ το τ.μ. φορολογείται με συντελεστή 25 τοις χιλίοις, με βάση τον ενιαίο φόρο. Αντίθετα, ένα οικόπεδο σε ακριβή περιοχή με αξία έως και 5.000 ευρώ το τ.μ., με συντελεστή 5 τοις χιλίοις, φορολογείται 5 φορές λιγότερο.Η λύση είναι να υπάρχει συντελεστής φορολόγησης επί της συνολικής αξίας του ακινήτου.

6. Αγρο Τεμάχια εκτός σχεδίου δεν μπορούν να φορολογούνται, κάτω των 50 στρεμμάτων. Επιπρόσθετα, στις νησιωτικές ορεινές και αγροτικές περιοχές υπάρχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται αμιγώς για γεωργική χρήση ή αποτελούν βοσκότοπους.Είναι σαφές, ότι δεν μπορούν να φορολογούνται ως αστικά οικόπεδα αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, φορολογικά, ως ακίνητα εκτός οικισμού εφόσον χρησιμοποιούνται για γεωργική χρήση.

Στον ενιαίο φόρο υπάρχει μία ακόμα στρέβλωση. Φορολογούνται με συντελεστή 3 ακόμα και μη άρτια και οικοδομήσιμα αγρο Τεμάχια (κάτω των 3 στρεμμάτων) με συντελεστή 3 μόνο και μόνο επειδή έτυχε να βρίσκονται 100 μέτρα από τη θάλασσα. Η επιβάρυνση για τις νησιωτικές περιοχές θα είναι τεράστια και αυτό πρέπει να αλλάξει.

7. Να ισχύσει η αναλογικότητα στη φορολόγηση των ακινήτων. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 80 τ.μ. σε μία περιοχή με τιμή ζώνης 1500 ευρώ θα φορολογηθεί με 3.5 ευρώ το τ.μ.. Κάποιος που έχει 5 ή 10 ακίνητα, με τα ίδια χαρακτηριστικά, στην ίδια περιοχή θα φορολογηθεί με τον ίδιο τρόπο.Η φορολόγηση, όμως, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να γίνεται στη λογική της άθροισης αλλά της αναλογικότητας. Συνεπώς, για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία πρέπει να ισχύσουν άλλοι συντελεστές.

8. Πολλά αγρο Τεμάχια έχουν ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα οι αναγκαίες πράξεις εφαρμογής για να χαρακτηριστούν οικόπεδα. Ο ενιαίος, όμως, φόρος θα τα φορολογήσει ως οικόπεδα και τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές, ιδιαίτερα στη Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά.

Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που θα αίρει αυτή την αδικία.

Το ίδιο ισχύει για οικόπεδα, για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης, και για τα οποία δεν μπορούν να φορολογηθούν οι τυπικά, ακόμα, ιδιοκτήτες τους.

9. Θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων με απαλλαγή από το φόρο των ανέργων και των μονογονεϊκών οικογενειών αλλά και με την πρόβλεψη ότι για ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ, ο φόρος ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του δηλωθέντος εισοδήματος.

10. Πρέπει να δοθούν κίνητρα αλλά και διευκολύνσεις. Η έκπτωση 1.5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου, που προβλέπεται στο νέο νόμο, είναι μικρή. Πρέπει να αυξηθεί στο 5%. Είναι σημαντικό, επίσης, να διευκολυνθούν όλοι, μετά την φοροκαταιγίδα των 3 τελευταίων χρόνων και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Με εκτίμηση»

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/364976/paremvasi-konsola-se-stoyrnara-gia-to-foro-akiniton
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…