ΟΣΕ Ηράκλειο Αστυνομικό Τμήμα διεκδικηση αναδρομικων «Παλιοσειρά» της τρομοκρατίας ο συντάκτης της προκήρυξης

διεκδικηση αναδρομικων Αναντίστοιχη της ψυχρότητας με την οποία εκτελέστηκαν οι δύο νεαροί χρυσαυγίτες και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό κομμάτι της διπλής δολοφονίας είναι……

«Παλιοσειρά» της τρομοκρατίας ο συντάκτης της προκήρυξης διεκδικηση αναδρομικων Ο τρόπος και η επιχειρηματολογία δεν παραπέμπουν σε καμία από τις γνωστές οργανώσεις του παρελθόντος

Αναντίστοιχη της ψυχρότητας με την οποία εκτελέστηκαν οι δύο νεαροί χρυσαυγίτες και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό κομμάτι της διπλής δολοφονίας είναι η προκήρυξη που «υπέγραψε» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο.

Την επίθεση ανέλαβε -ως αναμενόταν- μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», που άφησε τη φορητή μνήμη (στικάκι USB) στο μνημείο των εκτελεσθέντων της Καισαριανής.

Όπως αναφέρει σε δημοασίευμά του το «Έθνος», αν και η Αντιτρομοκρατική έχει πειστεί για τη γνησιότητα της προκήρυξης, διεκδικηση συνταξεων ο λόγος, ο τρόπος και η επιχειρηματολογία δεν παραπέμπουν σε καμία από τις γνωστές οργανώσεις του παρελθόντος.

Στο κείμενο επικρατούν οι προειδοποιήσεις για όσους -πολιτικούς, επιχειρηματίες και απλούς ψηφοφόρους- συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή αλλά και οι απειλές για την Αστυνομία.

«Παρά τον σκληρό λόγο του συντάκτη, Δικηγοροι εργατολογοι βολου το “πνεύμα” του κειμένου δεν είναι μηδενιστικό, όπως έχουμε διαπιστώσει σε άλλες προκηρύξεις», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.

Στη 18σέλιδη προκήρυξη που έχει τίτλο «Ανάληψη ευθύνης εκτέλεσης νεοναζί», δικηγοροι διαζυγιων βολος ο συντάκτης ξεκινά με ένα απόφθεγμα του Μπουαναβεντούρα Ντουρούτι, Ισπανού αναρχικού που σκοτώθηκε «τον Νοέμβριο του 1936 στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τους φασίστες του Φράνκο» και καταλήγει με την -παραφρασμένη έστω- ρήση του… Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες».

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το χτύπημα της 1ης Νοεμβρίου «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος», ενώ «δικαιολογούν» το όπλο της εκτέλεσης παραπέμποντας στη δήλωση του βουλευτή της ΧΑ Νίκου Μίχου ότι «μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν».

Οι συντάκτες

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν συμμετείχαν στην εκτέλεση και πιθανότατα δεν ξέρουν λεπτομέρειες του χτυπήματος. Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν ότι το κείμενο «προδίδει» την ηλικία του συντάκτη, καθώς στην ιστορική αναδρομή που επιχειρεί αναφέρεται σε γεγονότα που παραπέμπουν σε «παλιό», όπως και ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιεί, όπως ο «αριστεροχουντισμός», έννοια που εμφανίστηκε μετά τη χούντα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευρεία γνώση για τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου και Μαγνησίας καθώς και για συγκεκριμένα πρόσωπα. «Από τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, τους Μαγγανάδες και του Σούρληδες, τον Παπαδόγκωνα, όλους αυτούς που δολοφονούσαν κομμουνιστές και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης μπροστά στα μάτια της χωροφυλακής αλλά και σε συνεργασία με τη χωροφυλακή, τους Μάυδες του εμφυλίου που βίαζαν, δικηγοροι βολοσ που αποκεφάλιζαν νεκρούς αντάρτες για να εισπράξουν αμοιβή (…)», αναφέρεται στην έκτη σελίδα της προκήρυξης.

Ο ανθυπολοχαγός Βαγγέλης Μαγγανάς ανήκε στα Τάγματα Ασφαλείας Μεσσηνίας, είχε συμμετάσχει στη μάχη του Μελιγαλά, ενώ αργότερα είχε εισβάλει στην Καλαμάτα οργανώνοντας το «Κίνημα Μαγγανά» όπου σκοτώθηκαν 14 άτομα. Ο συνταγματάρχης Διονύσης Παπαδόγκωνας ήταν διοικητής των Εθελοντικών Ταγμάτων Χωροφυλακής και οι ΜΑΥδες ήταν Μονάδες Αυτοάμυνας Υπαίθρων, που πολεμούσαν μαζί με τη Χωροφυλακή τους αντάρτες. Εκτιμάται, λοιπόν, πως είτε ο συντάκτης έχει μελετήσει επισταμένως την ιστορία της περιοχής, είτε ακόμα και ότι έλκει την καταγωγή του από εκεί.

Σκληρό λεξιλόγιο

Εξαιρετικά σκληρό είναι το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν και για τα δύο θύματά τους, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. «…Η επιλογή να χτυπήσουμε τα αναλώσιμα των βουλευτών συνίσταται στο εξής τελεσίδικο μήνυμα: Κατά τη φαινομενική ?εξάρθρωση? της Χρυσής Αυγής υπήρξαν έστω μερικώς τα αποκαλυπτήρια για το ποιόν των χρυσαυγιτών. Τώρα όλοι ξέρουν, τώρα η εποχή της απενοχοποίησής τους τελείωσε. Τώρα όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος», σημειώνουν.

«Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη Δικαιοσύνη η λαοκρατία», καταλήγει η προκήρυξη, που προαναγγέλλει νέα χτυπήματα.

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα κείμενα τρομοκρατικών οργανώσεων, στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει αναφορά ή περιγραφή του τρόπου σχεδιασμού και δράσης της διπλής δολοφονίας, ούτε ανάλυση για όπλο-σφραγίδα ή οπλοστάσιο της οργάνωσης. Τα μέλη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων» αρκέστηκαν στη δήλωση ότι πραγματοποίησαν την επίθεση «παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής».

Στο κείμενο δεν υπάρχουν οι μηδενιστικές αναφορές των «γνωστών» οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Για τον λόγο αυτόν, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σημειώνουν ότι το ύφος δεν έχει καμία σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών», η οποία στα σύντομα κείμενά της συμπεριλαμβάνει ύβρεις, προειδοποιήσεις και στυγνές απειλές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κείμενο προέρχεται από «παλιούς», αλλά την εκτέλεση των δύο χρυσαυγιτών ανέλαβαν «νέοι» του ίδιου ιδεολογικού χώρου.

Η δεύτερη ανάγνωση

Για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής το στικάκι, τη σακούλα σκουπιδιών, αλλά και το σημείο στο οποίο αφέθηκε η προκήρυξη, διεκδικηση αναδρομικων συνταξιουχων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.Ηδη τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ ενώ χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) αναζητούσε αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται η «δεύτερη» ανάγνωση της προκήρυξης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πολλά σημεία του κειμένου έχουν «ληφθεί» από βιβλία, ενώ ερευνώνται και οι πληροφορίες που δίνουν οι δράστες στο κείμενό τους, διεκδικηση δωρων συνταξιουχων όπως πχ. για τη σχέση του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρου με τον Απ. Βαβύλη.

διεκδικηση συνταξεων αναδρομικων Βίντεο: δικηγοροι βολοσ Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, δικηγοροι βολος καρακωστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.διεκδικηση αναδρομικων Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

διεκδικηση αναδρομικων

source: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/609699/palioseira-tis-tromokratias-o-sudaktis-tis-prokiruxis-/
διεκδικηση αναδρομικων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *