οικονομία ελληνική εταιρείες ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Πτώση πωλήσεων και αύξηση ζημιών για τις εταιρείες πετρελαιοειδών

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Μεγάλη πτώση των πωλήσεων καυσίμων και ζημιές για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ για τον κλάδο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα……

Πτώση πωλήσεων και αύξηση ζημιών για τις εταιρείες πετρελαιοειδών ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ έρευνα του ΙΟΒΕ για τον κλάδο

Μεγάλη πτώση των πωλήσεων καυσίμων και ζημιές για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ για τον κλάδο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2012 οι πωλήσεις καυσίμων (σε όγκο) μειώθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ύστερα από πτώση 5,1% το 2011 σε σχέση με το 2010.

Η μείωση των πωλήσεων αποδίδεται σύμφωνα με την έρευνα στη σημαντική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις ήπιες κλιματικές συνθήκες και την εμβάθυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Σε αξία οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν το 2012 σε 12.472 εκατ. ευρώ έναντι 13.531 εκατ. ευρώ. το 2011, καταγράφοντας μείωση κατά περίπου 8%. Οι εταιρείες εμπορίας «έγραψαν» ζημιές ύψους 81 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ ζημιογόνο (-46 εκατ.) ήταν και το 2011.

Καθοδική πορεία ακολουθούν και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες το 2012 μειώθηκαν κατά 28% έναντι του 2011 και διαμορφώθηκαν σε 45 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η μείωση των ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων των εταιρειών, (ανέρχονται στα 986 χιλ. m3 το 2012, καταγράφοντας σημαντική μείωση της τάξης του 16% σε σχέση με το 2011) δεδομένου ότι η ύπαρξη ιδιόκτητων δεξαμενών διευκολύνει την απευθείας εισαγωγή έτοιμων προϊόντων από διυλιστήρια του εξωτερικού.

Η έρευνα του ΙΟΒΕ καλύπ ΤΕΙ και το λεγόμενο κοινωνικό προϊόν από τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία, τις ασφαλιστικές εισφορές, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ φόρους, τόκους και μερίσματα.

Ο ρυθμός μεταβολής του κοινωνικού προϊόντος ήταν θετικός την περίοδο 2000 – 2010, χειροποιητα κοσμηματα βολος ενώ το 2011 ξεκίνησε μια περίοδος πτωτικής τάσης (-16%) με το 2012 να παρουσιάζεται μείωση κατά 8,4%. Στο δείγμα της έρευνας περιλαμβάνονται 12 εταιρείες εμπορίας.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ειδη δωρων βολος με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, χειροποιητα κοσμηματα βολος σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, κοσμηματα βολος ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, χειροποιητα κοσμηματα βολος είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΟΛΟΣ πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/581623/ptosi-poliseon-kai-auxisi-zimion-gia-tis-etaireies-petrelaioeidon/
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *