ΟΗΕ διάστημα Εμπιστοσύνη ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

παρακολουθηση κινητου ενδειξεις ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ο γγ του ΟΗΕ παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση υπογραμμίζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το παρακολουθηση κινητου παιδιου αδιέξοδο παρακολουθηση παρακολουθηση κινητου iphone κινητου χωρις εγκατασταση για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών και κάνει λόγο για «περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας»…”

Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Ο γγ του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το αδιέξοδο για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών και κάνει λόγο για «περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας»

Ο γενικός γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στέλνει σαφές μήνυμα προς τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, καλώντας τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα, να συναντηθούν από κοινού με τον Ειδικό Σύμβουλό του και να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο γ.γ. του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι το αδιέξοδο για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών και κάνει λόγο για «περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας», εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων θα ξεπεράσουν το αδιέξοδο και θα επιλύσουν τα όποια άλλα εκκρεμούντα θέματα στο διάστημα, μεταξύ 4 έως 8 Νοεμβρίου, που θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Η εν λόγω ανακοίνωση του εκπροσώπου του γγ τ ΕλλάδαΕλλάδας), μετά την ημίωρη συνάντηση που είχαν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ο Μπαν Κι-μουν με τον κ. Ντάουνερ, για τον οποίον ο γγ επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του. Στη συνάντηση παρέστησαν ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, η ειδική αντιπρόσωπος του γγ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ και άλλοι αξιωματούχοι του Οργανισμού, ενώ προηγήθηκε σύσκεψη της ομάδας Κυπριακού με τη συμμετοχή του κ. Ντάουνερ.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν κατά την παραμονή του στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντησή του με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, ο κ. Ντάουνερ απάντησε αρνητικά και δεν έκανε καμία δήλωση.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του γγ του ΟΗΕ αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο γγ ενημερώθηκε από τον ειδικό σύμβουλό του, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Κύπρο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, από τότε που ο γγ συναντήθηκε με τον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζοντας -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 2114 της 30ης Ιουλίου 2013, χαιρέτισε την πρόθεση (των δυο πλ ευρών) να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τον Οκτώβριο του 2013 και επισημαίνοντας το περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο, ο γγ εξέφρασε ανησυχία ότι το συνεχιζόμενο αδιέξοδο για ένα κοινό ανακοινωθέν δυσχεραίνει την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι ο γγ εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την επικείμενη επίσκεψη (στην Κύπρο) του ειδικού συμβούλου του, από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου, οι δύο ηγέτες θα ξεπεράσουν αυτό το αδιέξοδο, επιλύοντας όποια άλλα εκκρεμούντα ζητήματα, έτσι ώστε η ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση των ηγετών να μπορεί να ρυθμιστεί και πλήρεις διαπραγματεύσεις να μπορούν να επαναληφθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο γγ, για άλλη μια φορά, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον ειδικό σύμβουλό του και τη σθεναρή εκτίμησή του για το έργο που επιτελεί, στο πλαίσιο της Αποστολής των Καλών Υπηρεσιών στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν παρακολουθηση κινητου απο αποστασητέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/324769/minuma-ban-ki-moun-gia-amesi-epanenarxi-ton-diapragmateuseon-gia-kupriako/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *