Ξάνθη Θράκη ταξί ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γονατίζουν οι κτηνοτρόφοι στη Θράκη

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στα όριά τους έχουν βρεθεί οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, βλέποντας την εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων να καλπάζει στην……

Γονατίζουν οι κτηνοτρόφοι στη Θράκη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Περιμένουν ακόμη οικονομικές ενισχύσεις που δεν ήρθαν… αν και τους τις υποσχέθηκαν

Στα όριά τους έχουν βρεθεί οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, βλέποντας την εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων να καλπάζει στην περιοχή, τα κοπάδια τους να οδηγούνται στη θανάτωση και τις αποζημιώσεις να παραμένουν ακόμη στα λόγια και στα χαρτιά.

Στην Ξάνθη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς παρά τις αρχικές αισιοδοξίες και τα χαμόγελα από πλευράς των υπευθύνων πως ο ιός υποχωρεί, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντείνουν την ανησυχία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ωστόσο διαμαρτύρονται πως δεν λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση με αποτέλεσμα εκτός από τα κοπάδια, να αποδεκατίζεται και ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

«Τα νέα για εμάς δεν είναι ευχάριστα. Ήδη στην Ξάνθη έχουν θανατωθεί 3.500 ζώα», σημειώνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης, Κώστας Ζαφειριάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα».

Την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα, αυτή τη φορά στο Μαγικό, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στη Γενισέα συνομιλώντας για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ιός.

«Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Στην αρχή μας έλεγαν ότι μέσα σε 21 ημέρες εξαλείφεται ο ιός, αλλά όπως φαίνεται αυτό γίνεται σε 42 ημέρες τελικά» εξηγεί για να προσθέσει πως «εκεί που είχαμε ησυχάσει και κάναμε τον σταυρό μας, είχαμε και νέο κρούσμα. Τα πάντα παγώνουν σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από το κρούσμα που θα εντοπιστεί. Το κόστος του ζώου που θανατώνεται είναι γύρω στα 300 με 350 ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις που δίνει η Ε.Ε. είναι σε 60 με 70 ευρώ ανά ζώο, χρήματα που δεν επαρκούν για τις πάγιες ανάγκες ενός κτηνοτρόφου και της οικογένειας του».

Όπως είναι γνωστό, ο ιός ξεκίνησε το ταξίδι του στην περιοχή από τον Έβρο, ενώ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε στην Ξάνθη και ακολούθως στην Κομοτηνή. «Υπάρχει εγκληματική αμέλεια από πλευράς της περιφέρειας. Από τη στιγμή που υπήρχε το πρόβλημα στον Έβρο έπρεπε να προσέξουν τα σύνορα του νομού για τη μεταφορά. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που ποτέ δεν γίνεται, καταστράφηκε και καταστρέφεται ακόμη κόσμος», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ τονίζει ο κ. Ζαφειριάδης, συμπληρώνοντας πως ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως εάν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, που δεν βρίσκονται σε περιοχές καραντίνας, θα μπορέσουν να σφάξουν και να πουλήσουν τα ζώα τους ενόψει και τον εορτών των Χριστουγέννων, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για ραγδαία αύξηση του αριθμού ΒόλοΒόλου ποιότητας, που θα κατακλύσουν την αγορά.

«Ζητάμε οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε μέσα τα ζώα, όπως προστάζει η καραντίνα. Ένας που είχε πέντε δέκα μπάλες τριφύλλι για να περάσει τον χειμώνα, τις έχει ξοδέψει και φτάνουμε πλέον σε σημεία επικίνδυνα με τους συναδέλφους να λένε πως δεν αντέχουν άλλο και θα τα βγάλουν έξω τα ζώα τους», υπογραμμίζει ο κ. Ζαφειριάδης, ενώ ήδη έχει υπάρξει σχετική κινητοποίηση προς τους αρμόδιους φορείς για την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: thrakitoday.com

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Beyonce: Οι τελευταίες φωτογραφίες των διακοπών της

Μετά από την Ibiza και πριν επιστρέψουν στο Λος Αντζελες, η Beyonce και η οικογένειά της πέρασαν μερικές μέρες στο Capri της Ιταλίας

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπών στη Μεσόγειο η τραγουδίστρια Beyonce, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο σύζυγός της Jay Z και η μικρή τους κόρη Blue Ivy επέστρεψαν στο σπίτι τους και στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις στο Λος Αντζελες.

Η 32χρονη σταρ, η οποία γιόρτασε πάνω σε πολυτελές σκάφος, πριν από λίγες μέρες, τα 32α γενέθλιά της, φαίνεται πως ακόμα «βρίσκεται» στα υπέροχα μέρη που επισκέφτηκε το καλοκαίρι και για αυτό δεν σταματάει να ανεβάζει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Όπως για παράδειγμα τις φωτογραφίες που ανέβασε τις τελευταίες μέρες, που είναι από τον τελευταίο σταθμό των διακοπών της διάσημης οικογένειας. Μετά λοιπόν από την Ibiza και πριν επιστρέψουν στο Λος Αντζελες, η τραγουδίστρια και η οικογένειά της πέρασαν μερικές μέρες στο Capri.

Αυτό το καλοκαίρι είναι το πρώτο που η δημοφιλής τραγουδίστρια έκανε διακοπές με την 18 μηνών κόρη της.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/612776/gonatizoun-oi-ktinotrofoi-sti-thraki-/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *