Νορβηγία Έλληνες Έλληνες ΒΟΛΟΣ «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην Ελλάδα»

αμνοερίφια, http://myvolos.net//Searchq-%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B9%CE%B1.html; ΒΟΛΟΣ Την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ……

«Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην Ελλάδα» ΒΟΛΟΣ Αισιόδοξος ο Αμερικανός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ

Την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Σούμερ πρόσθεσε ότι, στο μεταξύ, με την έγκριση του νέου μεταναστευτικού νόμου «θα μπορούν να έρχονται στην Αμερική και Έλληνες για να εργάζονται και να στέλνουν χρήματα στο σπίτι τους», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στον ίδιο νόμο συμπεριλαμβάνεται εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος. Ο ίδιος, είχε καταθέσει τροπολογία στον νέο μεταναστευτικό νόμο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε άνεργους νέους (π.χ. ειδικευμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί για διδασκαλία ελληνικής γλώσσας) να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

Ο κ. Σούμερ προέβη στην πιο πάνω δήλωση στο περιθώριο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για να παρουσιαστούν οι δυο τελετάρχες της εθνικής παρέλασης της Ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Φετινοί τελετάρχες θα είναι ο κ. Σούμερ και o προ ΤΕΙνόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα ως ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ομογενής Γιώργος Τσούνης.

Ο γερουσιαστής Σούμερ εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, μίλησε για τους Έλληνες φίλους του και την εκτίμηση που έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή» που επελέγη, μαζί με τον κ. Τσούνη, να είναι τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης.

Στην αρχή του χαιρετισμού του, εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση. Αναφερόμενος στον κ. Τσούνη, υπογράμμισε ότι «πολλοί ξεχνάνε από πού έρχονται και λησμονούν εύκολα τις ρίζες τους, αλλά όχι ο Γιώργος Τσούνης».

Στη συνέχεια, επεσήμανε το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, εκπροσωπούν την περιοχή της Αστόριας τρεις Ελληνοαμερικανοί, αναγνωρίζοντας την παρουσία του πολι ΤΕΙακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, της πολι ΤΕΙακής βουλευτού Αραβέλλας Σιμωτά και του πρώτου ομογενή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για να μπορούν και νέοι από την Ελλάδα να εργάζονται νόμιμα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τέλος, αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Κύπρος!», όπως πράτ ΤΕΙ κάθε χρόνο, για πολλά χρόνια τώρα, όταν παρελαύνει με τους Έλληνες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι «η τιμή αυτή ανήκει σε όλη την Ομογένεια». Μεταξύ άλλων, Αστυνομία μίλησε για τη συμμετοχή του στην ελληνική παρέλαση από τότε που ήταν μικρός, μαμούνια ενώ ως μαθητής παρέλαυνε με την κοινότητά του, της Αγίας Παρασκευής, στο Λονγκ ‘Άιλαντ. Αναφέρθηκε στη μετανάστευση των γονέων του για ευκαιρίες και «για μια καλύτερη ζωή», σημειώνοντας ότι τον δίδαξαν τις αξίες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΒΟΛΟΣ Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στην “Αποστολή”

Οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της Εκκλησίας είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος

              Πυλώνα κοινωνικής σταθερότητας χαρακτήρισε την ΄΄Αποστολή΄΄ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής κ. Δημήτριος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

«Χωρίς την κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, Λαϊκή χωρίς την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της ΄΄Αποστολής΄΄ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν βαθύτερη και ανεξέλεγκτη», Δήμος Βόλου είπε ο Σεβ. κ. Δημήτριος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του έργου, τη μεθοδικότητα και τη διαφάνεια του Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής.

             Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής και ο Γενικός Διευθυντής της ΄΄Αποστολής΄΄, στη δίωρη συνάντησή τους, Επιτροπή εξέτασαν λεπτομερώς τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις επιπτώσεις που δημιουργεί στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά.

Ο κ. Δήμτσας παρουσίασε οικονομικό απολογισμό των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC  και την ΄΄Αποστολή΄΄ και ενημέρωσε διεξοδικά για τα νέα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί.

              «Οι Έλληνες υποφέρουν και αυτό το βιώνουμε καθημερινά», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε, «για να έχει κανείς μία τάξη μεγέθους της κρίσης θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: αμνοερίφια Τα δέματα αγάπης που προσφέρει η ΄΄Αποστολή΄΄  σε οικογένειες που ζουν κάτω από 8.000 ευρώ ετησίως, το 2011 έφθασαν τα 7.851, το 2012 διανεμήθηκαν 35.583 και μόνο το α΄εξάμηνο του 2013, 33527».

Επίσης ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και έκανε λόγο για την μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία την Ελλήνων ομογενών που στάθησαν στους εμπερίστατους αδελφούς τους.

              Ο Σεβ. Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον κ. Δήμτσα για την αναλυτική ενημέρωση και πρόσθεσε: Νότιο Πήλιο «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι Έλληνες ομογενείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των α Δελφών τους, μέσω των προγραμμάτων της ΄΄Αποστολής΄΄. Είμαι πεπεισμένος ότι γρήγορα η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ελλάδα θα βρει τη θέση της. Οι προσπάθειες στήριξης μας συνεχίζονται, εξετάζουμε το ενδεχόμενο άμεσης νέας βοήθειας».

 

           Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου 37, Ν. Κόσμος (πλατεία Κυνοσάργους), Τ.Κ.: 11743, Τηλ.: 213 0184400,www.mkoapostoli

   

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/635485/ta-pragmata-tha-pane-kalutera-stin-ellada-/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *