ΝΑΤΟ ΟΗΕ ΟΗΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν-Αναστασιάδη

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών……

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάιντεν-Αναστασιάδη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη μια νέα ώθηση στις συνομιλίες

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου (και πιο συγκεκριμένα του Γραφείου του αντιπροέδρου), «ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την Κύπρο ως ένα ισχυρό εταίρο για τη στήριξη των διεθνών προσπαθειών, για την προώθηση της Ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», ηλιακοι θερμοσιφωνες θεσσαλονικη όπως τονίζεται.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης την μακροχρόνια δέσμευση των ΗΠΑ για την επανένωση της Κύπρου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου γύρου εντατικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι μια νέα ώθηση στις συνομιλίες ήταν απαραίτητη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος χαιρέτισε επίσης τις προοπτικές για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη για τη σημερινή επέ ΤΕΙο των γενεθλίων του και το λαό της Κύπρου, ο οποίος θα γιορτάσει περισσότερα από 50 χρόνια της Ανεξαρτησίας του, την 1η Οκτωβρίου».

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, pelletech 25 την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, αντισταση καυστηρα πελλετ σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, αποδοση ηλιακου θερμοσιφωνα έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, pelletech 25 εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός 

Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Η αντίσταση μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», ηλιακοι κενου τονίζει το ΚΚΕ.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/588363/to-kupriako-sto-epikedro-tis-sunadisis-baiden-anastasiadi/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *