Select Page

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ανήκει ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στο γένος Zospeum Tholussum και ζει αποκλειστικά σε σκοτεινές και υπόγειες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σπηλιές…”

Ανακαλύφθηκε νέο είδος σαλιγκαριού με διάφανο κέλυφος ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Ανήκει στο γένος Zospeum Tholussum και ζει αποκλειστικά σε σκο ΤΕΙνές και υπόγειες σπηλιές

Ένα νέο είδος σαλιγκαριού, με διάφανο κέλυφος, ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων στην σπηλιά Lukina Jama Trojama στην Κροατία, σε βάθος 980 μέτρων.

Η σπηλιά είναι γνωστή ως μία από τα 20 πιο βαθιά συστήματα σπηλαίων, παγκοσμίως, επισημαίνει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η “Croatian Times”.

Το σαλιγκάρι, που ανήκει στο γένος Zospeum Tholussum, ζει μόνο σε σπηλιές. Πρόκειται για ένα νέο είδος μαλακίων με κέλυφος όπως ένα μικρό γυάλινο ποτήρι και ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης, καθώς και της Βιοσπηλαιολογικής Κοινωνίας της Κροατίας.

Όπως, άλλωστε, δημοσιεύει και η βρετανική Εφημερίδα “Daily Mail” στην ηλεκτρονική έκδοσή της, το νέο είδος ανήκει στην ομάδα των σαλιγκαριών που βρίσκονται αποκλειστικά σε σκο ΤΕΙνές και υπόγειες σπηλιές. Τα σαλιγκάρια θεωρείται ότι έχουν χάσει τον οπτικό προσανατολισμό τους.

Το νέο είδος σαλιγκαριού είναι ουσιαστικά μια εύθραυστη “μινιατούρα” με καλοσχεδιασμένο διάφανο κέλυφος. Μόνο ένα από αυτά βρέθηκε στη διάρκεια των ερευνών στο σύστημα σπηλαίων Lukina Jama Trojama. Το σαλιγκάρι βρέθηκε στο εντυπωσιακό βάθος των 980 μέτρων σε ένα θάλαμο γεμάτο βράχους και άμμο. Ολα τα γνωστά είδη του γένους Zospeum έχουν περιορισμένη ικανότητα κίνησης.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η δια σπορά των σαλιγκαριών επιτυγχάνεται με παθητική μεταφορά μέσω του νερού ή μεγαλύτερων θηλαστικών.

Το σύστημα σπηλαίων Lukina Jama-Trojama είναι το βαθύτερο στην Κροατία (1392 μέτρα). Από οικολογική άποψη, το σύστημα σπηλαίων είναι εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι, ” ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διαθέ ΤΕΙ” τρία μικροκλιματικά στρώματα:

Η είσοδος είναι “στρωμένη” με πάγο και θερμοκρασία περίπου 1 βαθμό Κελσίου, το δεύτερο τμήμα της έχει θερμοκρασία μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου και το τρίτο και πιο βαθύ, θερμοκρασία μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου. Οι ασυνήθιστες συνθήκες διαβίωσης καθιστούν τη σπηλιά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους επιστήμονες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/environment/article/310068/anakalufthike-neo-eidos-saligariou-me-diafano-kelufos-/
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…