μνημονίο Στουρνάρας ΑΕΠ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός κοινωνικής απάτης και βαρβαρότητας

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Κουμουνδούρου Τι είναι ένας Webmaster ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν; ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επισημαίνει ότι ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πρόκειται ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για έναν «προϋπολογισμό υπό αίρεση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αφού δεν πείθεται ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ούτε η τρόικα»…”

ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός κοινωνικής απάτης και βαρβαρότητας ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Κουμουν Δούρου επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν « προϋπολογισμό υπό αίρεση, αφού δεν πείθεται ούτε η τρόικα»

Κριτική πλήρους αποδόμησης του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανεπίσημες «διαρροές».

Η Κουμουν Δούρου επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν « προϋπολογισμό υπό αίρεση, αφού δεν πείθεται ούτε η τρόικα» και προσθέ ΤΕΙ ότι τόσο ο Ολι Ρεν όσο και ο κ. Τόμσεν αμφισβητούν τους υπολογισμούς της κυβέρνησης και κάνουν λόγο για υποβολή, αργότερα, τροποποιημένου ή συμπληρωματικού προϋπολογισμού, αλλά και για την ανάγκη να ληφθούν δημοσιονομικά μέτρα το 2014, το 2015 και το 2016.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όσο αποφασισμένη και αν είναι η κυβέρνηση για Success Story, δεν μπορεί να υλοποιήσει εξωπραγματικές ιστορίες. Δεν υπάρχει οικονομική λογική σε σχέδιο που να περιλαμβάνει ταυτόχρονα 3% αυξήσεις του ΑΕΠ και 4,5% πρωτογενή πλεονάσματα (για σειρά ετών) και επιπλέον να περισσεύει και κάτι για να πηγαίνει στην αποκατάσταση των αδικιών (όπως ψευδώς διακηρύτ ΤΕΙ ο πρωθυπουργός)».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για:

1. προϋπολογισμό διάλυσης του κοινωνικού Κράτους, αφού «τα 2,7 δις από τα συνολικά 2,9 δισ. που περικόπτονται στο σκέλος των δαπανών αφορούν τα τρία βασικότερα υπουργεία που συνθέτουν το κοινωνικό κράτος».

2. προϋπολογισμό φοροεπιδρομής και εξόντωσης των πολιτών, καθώς «σε μία οικονομία που τον τελευταίο χρόνο θα καταγράψει ύφεση περί το 4% έρχονται να προστεθούν επιπλέον φόροι 1,26 δισ.».

3. προϋπολογισμό ανεπαρκών δημοσίων επενδύσεων «που εξοργίζει ακόμα και την τρόικα», αφού μειώνονται περαιτέρω και προβλέπονται για φέτος «6,8 δισ. έναντι 6,85 δισ. πέρυσι».

4. προϋπολογισμό «δημοσιονομικής προσαρμογής με αναπτυξιακό… πρόσημο!!!», αφού προβλέπονται από τη μία «υφεσιακά μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων συνολικού ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ», ενώ από την άλλη προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ. «Πρόκειται είτε για όνειρο θερινής νυκτός είτε για μια ακόμη κυβερνητική προσπάθεια εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

5. προϋπολογισμό « λιτότητας που δημιουργεί τα δημοσιονομικά κενά» επειδή «τα 9 δισ. ευρώ μέτρων λιτότητας που πάρθηκαν το 2013 για να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα είναι αυτά που δημιουργούν σήμερα το δημοσιονομικό κενό ύψους παραπάνω από 1,3 δισ. για το 2014, το οποίο θα κληθεί πληρώσει ο ελληνικός λαός με νέα επώδυνα μέτρα. Το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν προκύπ ΤΕΙ από κάποιες αστοχίες στην εφαρμογή του προγράμματος, αλλά προκύπ ΤΕΙ από τη λιτότητα που επιβλήθηκε, η  οποία έχει ως αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και τα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα απο τα προβλεπόμενα λόγω συρρίκνωσης της φορολογικής βάσης».

6. προϋπολογισμό «επικοινωνιακής απάτης», καθώς «υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που δεν συνηγορούν στην αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι αυτό προϋπολογισμός θα υλοποιηθεί».

7. προϋπολογισμό «συνέχισης της βαρβαρότητας του μνημονίου» αφού «πίσω από την προπαγάνδα της εξόδου από το Μνημόνιο κρύβονται τα ερείπια της κοινωνίας και η εφαρμογή μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και ψηφιστεί στο παρελθόν. Δυστυχώς δεν θα σταματήσουν εδώ. Τέτοια μέτρα υπάρχουν ψηφισμένα και για το 2015 και το 2016 και θα αποφασιστούν τις επόμενες βδομάδες και για το 2014».

Αναρωτιέται μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν «τα 1,3 δισ. που ήδη έχει υποσχεθεί ο κ. Στουρνάρας στην τρόικα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό».

 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/331324/suriza-proupologismos-koinonikis-apatis-kai-varvarotitas/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *