μισθού ΔΝΤ ΔΝΤ κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Απεργία κατά της λιτότητας

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Πολυάριθμες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία και τα σχολεία, κατασκευη eshop υπολειτουργούν σήμερα στην Πορτογαλία εξαιτίας της……

Απεργία κατά της λιτότητας κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Υπολειτουργεί σήμερα η Πορτογαλία

Πολυάριθμες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία και τα σχολεία, υπολειτουργούν σήμερα στην Πορτογαλία εξαιτίας της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία οργανώθηκε από τα κύρια συνδικάτα σε διαμαρ τυρία εναντίον των μέτρων λιτότητας που χαρακτηρίζονται βάναυσα.

«Εναντίον της διάλυσης του Κράτους» και «Τα κεκτημένα δικαιώματα δεν μπορεί να κλαπούν», έχουν κρεμάσει πανό στα κάγκελα των νοσοκομείων, ενώ τα δοχεία απορριμμάτων ξεχειλίζουν στα πεζοδρόμια της Λισαβόνας.

«Οι Πορτογάλοι δεν ανέχονται πλέον τις μισθολογικές περικοπές και τις θυσίες», τόνισε η Άνα Αβοΐλα, κατασκευη eshop συντονίστρια του κοινού Μετώπου των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, το οποίο έκανε λόγο για «ισχυρή συμμετοχή στην απεργία, η οποία φθάνει από 70% ως 100%».

Ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Έλντερ Ροζαλίνο δήλωσε πως καταλαβαίνει την αποθάρρυνση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά περιμένει μια συμμετοχή που δεν θα ξεπερνά το 20%.

Η 24ωρη απεργία προκηρύχθηκε από κοινού με τις ομοσπονδίες των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στις δύο κύριες συνδικαλιστικές ενώσεις, τη CGTP, που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό κόμμα και την UGT, που συνδέεται με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Πρώτο τεστ της κινητοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2014, στα μέσα Οκτωβρίου, η συμμετοχή υπερέβη αυτή της προηγούμενης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, το Μάιο του 2011.

Η απεργία εκείνη, η οποία είχε προκηρυχθεί μόνο από τη CGTP πριν από την ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης της Πορτογαλίας, είχε σχετικά χαμηλή συμμετοχή, η οποία είχε φθάσει το 60%, κατασκευη eshop σύμφωνα με τα συνδικάτα και το 1,4%, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

«Το ποσοστό της συμμετοχής στα συνδικάτα είναι υψηλότερο στο δημόσιο τομέα απ’ ό,τι στον ιδιωτικό. Ωστόσο μερικοί δεν απεργούν, επειδή φοβούνται για τη δουλειά τους», εξηγεί ο κοινωνιολόγος Άλαν Στόλεροφ του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Λισαβόνας.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2014, κατασκευη eshop που πλήττουν πολύ τους δημόσιους υπαλλήλους.

Το σχέδιο προβλέπει αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από 35 σε 40 την εβδομάδα, περικοπές 10% στις συντάξεις τους και μειώσεις 2,5% ως 12% στους μηνιαίους μισθούς άνω των 600 ευρώ μικτά.

«Πολύ καλά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν να ενοχλήσουν την κυβέρνηση, όχι όμως και σε βάρος των παιδιών!», τόνισε ο Μανουέλ Πάουλο, ένας 44χρονος οικοδόμος. Πήγε το 10χρονο γιο του στο σχολείο του Τελέιρας, στη βόρεια Λισαβόνα, και βρήκε τις πόρτες κλειστές.

Οι απεργίες στα νοσοκομεία είχαν μεγάλη συμμετοχή μεταξύ των νοσηλευτών, σύμφωνα με τα συνδικάτα, τα οποία κάνουν λόγο για συμμετοχή 76%. Στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία, στη βόρεια Λισαβόνα, μερικά γκισέ υποδοχής ασθενών παρέμεναν κλειστά, όμως ένα μέρος των επισκεπτών εξυπηρετούνταν.

Η κινητοποίηση αυτή των δημοσίων υπαλλήλων ακολουθεί μια σειρά απεργιών στις μεταφορές, που θα κορυφωθούν με μια διαδήλωση αύριο, Σάββατο, στη Λισαβόνα.

Ως αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα αρωγής ύψους 78 δισεκ. δολαρίων που εγκρίθηκε το 2011 από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η Πορτογαλία έχει δεσμευθεί να μειώσει τις δημοσιονομικές δαπάνες της.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση υπολογίζει έτσι να μειώσει κατά 2% το 2014 το δυναμικό του δημόσιου τομέα, που φθάνει σήμερα τις 575.000, πλην των νοσοκομείων. Από το 2005 έχουν ήδη καταργηθεί 173.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι 28.000 από τις οποίες τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Στην πρώτη γραμμή της αμφισβήτησης ήταν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αλλά τη σκυτάλη θα πάρουν την ερχόμενη Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις, με μια συγκέντρωση στη Λισαβόνα της Εθνικής Ένωσης Λοχιών, που αντιπροσωπεύει περίπου 4.500 στρατιωτικούς.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, κατασκευη eshop η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, κατασκευη eshop οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, κατασκευη eshop Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κατασκευη eshop ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, κατασκευη eshop το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, κατασκευη eshop σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/605967/apergia-kata-tis-litotitas/
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *