μέτρα μέτρα μέτρα ΒΟΛΟΣ «Πράσινο φως» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

ΒΟΛΟΣ Με 28 θετικές ψήφους, έναντι δύο «όχι» και ένα λευκό, Ευαγγελίστρια εγκρίθηκε, Ιγνάτιος λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, με ονομαστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Φιλοζωική η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), Αγοραστός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των…

«Πράσινο φως» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ΒΟΛΟΣ Προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση και έντονη αντιπαράθεση

Με 28 θετικές ψήφους, έναντι δύο «όχι» και ένα λευκό, εγκρίθηκε, Πυροσβεστική λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, με ονομαστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία περιβάλλοντος του υπουργείου περιβάλλοντος, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, που θα δώσει λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και η αντιπαράθεση σε πολύ υψηλούς τόνους, μεταξύ εκπροσώπων φορέων και περιφερειακών συμβούλων, μέτρα ενώ εκείνο που χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση ήταν τα πρωτοφανή μέτρα Ασφάλειας με τα ΜΑΤ στις εισόδους του κτιρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου και την αποχώρηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενέκριναν τελικά, εκτός από τους παρόντες συμβούλους της παράταξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τρεις σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης από την παράταξη του Δημήτρη Δράκου, καθηγήτρια ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης αποχώρησε, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, με το πέρας της συνεδρίασης, ευχαρίστησε τους συμβούλους και τους πολίτες για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ενημέρωσης Ντίνα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής και υπογράμμισε ότι, «η Πελοπόννησος πλέον αλλάζει σελίδα και λύνει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, αυτό των σκουπιδιών».

ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΒΟΛΟΣ Ένταση στην Κωνσταντινούπολη για το θάνατο του νεαρού διαδηλωτή

Δρακόν ΤΕΙα μέτρα ασφαλείας γύρο από την π ΑστυνομίαΑστυνομίας-διαδηλωτών

Σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών προχώρησε η Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αστυνομικοί θέλησαν να διαλύσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων, οι οποίοι διαδήλωσαν για τον θάνατο ενός διαδηλωτή χθες στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με μαρ τυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ διέλυσαν το πλήθος από κεντρικό πεζόδρομο με κανόνι νερού. Έχουν στηθεί μπλόκα στην είσοδο της πλατείας Ταξίμ, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι δρακόν ΤΕΙα, καθώς το μόνο που δε θέλει στην παρούσα στιγμή η κυβέρνηση Ερντογάν, είναι να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής για την Αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών.

Ο λόγος της νέας έντασης είναι ο θάνατος του 22χρονου, Αχμετ Ατακάν, ο οποίος σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Αντιόχεια, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την Αστυνομία. Ο νεαρός συμμετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο.

<iframe width="420" height="315" src="//www. YouTube.com/embed/9XkXJD4OFvw” frameborder=”0″ allowfullscreen=””>

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/635499/prasino-fos-gia-ti-diaheirisi-ton-aporrimmaton-tis-peloponnisou-/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *