μέτρα μέτρα μέτρα ΒΟΛΟΣ «Πράσινο φως» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

ΒΟΛΟΣ Με 28 θετικές ψήφους, έναντι δύο «όχι» και ένα λευκό, εγκρίθηκε, Μεϊκόπουλος λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, με ονομαστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), Βαλαμουτοπούλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των…

«Πράσινο φως» για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ΒΟΛΟΣ Προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση και έντονη αντιπαράθεση

Με 28 θετικές ψήφους, Πυροσβεστική έναντι δύο «όχι» και ένα λευκό, εγκρίθηκε, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, με ονομαστική ψηφοφορία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), σημαία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία περιβάλλοντος του υπουργείου περιβάλλοντος, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, που θα δώσει λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και η αντιπαράθεση σε πολύ υψηλούς τόνους, μεταξύ εκπροσώπων φορέων και περιφερειακών συμβούλων, ενώ εκείνο που χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση ήταν τα πρωτοφανή μέτρα Ασφάλειας με τα ΜΑΤ στις εισόδους του κτιρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου και την αποχώρηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενέκριναν τελικά, εκτός από τους παρόντες συμβούλους της παράταξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τρεις σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης από την παράταξη του Δημήτρη Δράκου, ο οποίος στην αρχή της συνεδρίασης αποχώρησε, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, με το πέρας της συνεδρίασης, ευχαρίστησε τους συμβούλους και τους πολίτες για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ενημέρωσης Ντίνα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής και υπογράμμισε ότι, «η Πελοπόννησος πλέον αλλάζει σελίδα και λύνει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, αυτό των σκουπιδιών».

ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, Επιτροπή ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, κορονοϊός αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).Μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε με γάλα σχολικά συγκροτήματα  

Σειρά μέτρων για την προστασία των μαθητών και την ασφαλή μετακίνησή τους, ανακοίνωσε η Tροχαία.

ΑστυνομίαΑστυνομίας τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

– Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε με γάλα σχολικά συγκροτήματα.

– Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

– Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία. – Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ), για την αποκατάστασή τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την οδική Ασφάλεια των μαθητών, αύριο, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλ Λάδια με συμβουλές οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής Ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/635499/prasino-fos-gia-ti-diaheirisi-ton-aporrimmaton-tis-peloponnisou-/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *