Λονδίνο τσάντα Σάββα Πούμπουρα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρώην μαοϊστές το ζευγάρι που κρατούσε αιχμάλωτες 3 γυναίκες για τριάντα χρόνια

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε τρεις γυναίκες σε κατάσταση δουλείας επί 30 χρόνια σε ένα σπίτι στο Λονδίνο, ένα 73χρονος Ινδός και η σύζυγός του……

Πρώην μαοϊστές το ζευγάρι που κρατούσε αιχμάλωτες 3 γυναίκες για τριάντα χρόνια ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Είχαν ιδρύσει ένα είδος κομμουνιστικού κοινοβίου

Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε τρεις γυναίκες σε κατάσταση δουλείας επί 30 χρόνια σε ένα σπίτι στο Λονδίνο, ένα 73χρονος Ινδός και η σύζυγός του, η οποία κατάγεται από την Τανζανία, είχαν ενεργό συμμετοχή στο μαοϊκό κίνημα τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Οι δύο ύποπτοι είναι ο Αραβίνταν Μπαλακρίσναν, 73 ετών, και η 67χρονη Τσάντα, οι οποίοι είχαν ιδρύσει ένα είδος κομμουνιστικού κοινοβίου, το Κέντρο Μνήμης Μάο Τσετούνγκ στο Μπρίξτον, ένα προάστιο στο νότιο Λονδίνο.

Με βάση έγγραφα που έχει στα αρχεία του ο ιστότοπος marxists.org ο Μπαλακρίσναν, που ήταν γνωστός με το όνομα «σύντροφος Μπάλα», υπήρξε στο παρελθόν μέλος της εθνικής εκτελεστικής επιτ ροπής του Κομμουνιστικού κόμματος Αγγλίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) αλλά διαγράφηκε το 1974 με αφορμή τις «συνωμοτικές και αποσχιστικές δραστηριότητες» της «κλίκας» του και κατόπιν ίδρυσε ένα δικό του μαοϊστικό κίνημα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτόν, το 1978 η βρετανική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο Κέντρο και συνέλαβε 14 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μπαλακρίσναν και η σύζυγός του, η αποκαλούμενη και «συντρόφισσα Τσάντα».

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί τη δεκαετία του 1970, χωρίς όμως να διευκρινίσει το λόγο και χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο από τις τρεις γυναίκες που απελευθερώθηκαν από το σπίτι είχαν γνωρίσει τον Μπαλακρίσναν με τον οποίο μοιράζονταν την ίδια «πολιτική ιδεολογία» και έζησαν μαζί του στο κοινόβιο.

Ο Μπαλακρίσναν και η γυναίκα του συνελήφθησαν μετά τη δραπέτευση των τριών γυναικών —μιας 69χρονης Μαλαισιανής, μιας 57χρονης Ιρλανδής και μιας 30χρονης Βρετανίδας— αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύουν μια επιστολή της νεότερης από τις τρεις «σκλάβες» στην οποία παρομοιάζει τον εαυτό της με «μύγα πιασμένη στον ιστό της αράχνης». Μέσα σε διάστημα επτά ετών η Βρετανίδα είχε γράψει περισσότερα από 500 γράμματα σε έναν γείτονα, τον 26χρονο Μάριους Φένεκ, με τον οποίο φέρεται να ήταν ερωτευμένη. «Αυτά τα τέρατα είναι τρελοί άνθρωποι, κακοί και ρατσιστές», γράφει η «Ρόζι» σε μία από τις επιστολές αυτές, περιγράφοντας το ζευγάρι. «Κλείδωσαν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και κρατούν τα κλειδιά πάνω τους για να μην μπορέσω να έρθω να σε δω ή να σε αφήσω να μπεις. Είναι επικίνδυνοι», γράφει η γυναίκα, φωτογραφίες της οποίας δημοσιεύονται σε πολλές εφημερίδες.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΣ έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εμίλια Αράτα: Η γυμνή… ακροβάτης της Μέρκελ

Ποια είναι η 23χρονη χορεύτρια που άφησε με το στόμα ανοιχτό τη Γερμανίδα καγκελάριο με το καυτό της σόου

Η γυναίκα – λάστιχο που έδωσε μία καυτή νότα στην προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Ντίσελντορφ είναι διάσημη ακροβάτης και δικαίως, άφησε με το όνομα ανοικτό ακόμα και την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Μόλις 23 ετών, η Εμίλια Αράτα έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για τις ακροβατικές της ικανότητες αλλά και για τη γοητεία της. Έχει ψυχαγωγήσει την πριγκίπισσα Αννα και τον πρίγκιπα Κάρολο ενώ έχει διακριθεί και σε ρεάλιτι, όπως στο βρετανικό Big Brother και το Super Talent.

Προέρχεται από οικογένεια ακροβατών (επτά γενιές) και όλες τις φορές που επιδίδεται σε ακροβατικά, έχει στο πλευρό της τον αδερφό της, Βίκτορ.

Η αγαπημένη της ακροβατική στάση είναι να ισορροπεί στο λαιμό του αδερφού της, όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά.

Η Εμίλια γεννήθηκε το 1989 στο Μπιρμινγχαμ της Βρετανίας .Σε ηλικία έξι ετών, έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε τσίρκο. Σήμερα, όσοι θέλουν να την απολαύσουν από κοντά μπορούν να επικέφθούν το Palazzo Variety Show στο Βερολίνο, όπου η Εμίλια εμφανίζεται έξι φορές την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των επιδείξεών της σε τσίρκο, έχει τραυματιστεί ουκ ολίγες φορές, όμως τα τραύματά της δεν την πτοούν. Η μητέρα της, Κάρμεν, είναι εκπαιδεύτρα στο ριάλιτι του “Sky One”, “Cιrque de Celebrite”.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/612934/proin-maoistes-to-zeugari-pou-kratouse-aihmalotes-3-gunaikes-gia-triada-hronia/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *